Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia małe cebulki marynowane.

Grupy

Szukaj w grupach

 

małe cebulki marynowane.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-17 13:40:28

Temat: małe cebulki marynowane.
Od: "Agnieszka " <b...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tak sobie siedzę i obieram cebuli i już wiem dlaczego tak drogie są w
sklepach malutkie słoiczki marynowanych cebulek. A tak swoją drogą może ktoś
ma sposób na obieranie tych cebulek?? I jakiś fajny przepis na zamarynowanie
ich??
Aga zacebulkowana na maksa:)

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-17 20:45:07

Temat: Re: małe cebulki marynowane.
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

500g cebulek
4 galazki estragonu
1/2 zytryny
100 ml biwlego wina wytrawnego
2 lyzki oleju z oliwek
sol
bialy pieprz

ceb. obrac (jesli wieksza niz orzech wloski tp przekroic na pol albo 1/4),
galazki estragonu oskubac z listkow; skirke cytryny cieniutko obrac i
pikroic w drobne paseczki, cytryne wycisnac; sok z cytry i skorke zagotowac
z winem i olejem, dopawic sola i pieprzem, dpdac cebulki i estragon,
przykryc pokrywka i gotowac na srednim ogniu 10 min. az cebulki beda "al
dente". przelac do miski i odstawic na 8 godzin.
----------------------------------------------------
------------------------
-------------
500g cebulek perlowych (nie wien jak po pl) i 5 lyzek oleju z oliwek - obrac
i uprozyc; 1 zab. czosnku, 1 cytryna w plasterkach, 50 g rodzynek, 1/2
szklanki bialego wina, galazka tymianku, 1 lyzka octu z bialego wina, 1 lisc
laurowy, sol, 1/2 lyzeczki cukru - dodac do cebuli i 15-20 minut gotowac,
ale cebula nie powinna sie rozleciec, wylowic tymianek i cytryne, ostudzic

Posypac posiekana pietriszka.

Niestety nie znalazlam nic jak je zaprawiac, moze gorace do sloikow i
zakrecic?

Monika

"Agnieszka " <b...@N...gazeta.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bk9o8c$9cq$1@inews.gazeta.pl...
> Tak sobie siedzę i obieram cebuli i już wiem dlaczego tak drogie są w
> sklepach malutkie słoiczki marynowanych cebulek. A tak swoją drogą może
ktoś
> ma sposób na obieranie tych cebulek?? I jakiś fajny przepis na
zamarynowanie
> ich??
> Aga zacebulkowana na maksa:)
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chinszczyzna - kurczak w sosie pomaranczowo-miodowym (pyt.)
prośba o bardzo szybki obiad
cynamonowiec z jablkami - cd.
grzyby w zalewie octowej
Nowa Kuchnia-spadek zainteresowania

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »