Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia marynowanie miesa a ocet winny

Grupy

Szukaj w grupach

 

marynowanie miesa a ocet winny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-07 18:21:27

Temat: marynowanie miesa a ocet winny
Od: "Małgorzatka+" <m...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zgodnie z przepisem z przyprawy (uwaga reklama) "Marynata czosnkowa do
mięsa" firmy Kotanyi przed pieczeniem zamarynowałam polędwiczki wieprzowe w
zalewie z oliwy+ocet winny+przyprawa (skład: czosnek, tymianek, cebula,
estragon, rozmaryn, trybula ogrodowa). Pierwszy raz dodałam octu do marynaty
i szczerze mowiac dałam tylko trochę (w przepisie było 300 ml octu na 100 ml
oliwy), bo bałam się, że miesko będzie nim "podjeżdżać" :) Ale rezultat był
niesamowity - polędwiczki wyszły super, a co ważniejsze były różowe w środku
(no nie tak różowe jak szynka sklepowa, ale jednak różowe - co nigdy mi sie
nie zdarzyło przy normalnej marynacie oliwa+przyprawy).
Czy to była zasługa tego octu? A jeśli tak, to czemu nikt mi wcześniej tego
nie powiedział? :))
Pozdrawiam,
--
Małgorzatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-07 19:27:43

Temat: Re: marynowanie miesa a ocet winny
Od: Zbigniew Pieciul <M...@S...zeta-media.com> szukaj wiadomości tego autora



Małgorzatka+ wrote:
> Zgodnie z przepisem z przyprawy (uwaga reklama) "Marynata czosnkowa do
> mięsa" firmy Kotanyi przed pieczeniem zamarynowałam polędwiczki wieprzowe w
> zalewie z oliwy+ocet winny+przyprawa (skład: czosnek, tymianek, cebula,
> estragon, rozmaryn, trybula ogrodowa). Pierwszy raz dodałam octu do marynaty
> i szczerze mowiac dałam tylko trochę (w przepisie było 300 ml octu na 100 ml
> oliwy), bo bałam się, że miesko będzie nim "podjeżdżać" :) Ale rezultat był
> niesamowity - polędwiczki wyszły super, a co ważniejsze były różowe w środku
> (no nie tak różowe jak szynka sklepowa, ale jednak różowe - co nigdy mi sie
> nie zdarzyło przy normalnej marynacie oliwa+przyprawy).
> Czy to była zasługa tego octu? A jeśli tak, to czemu nikt mi wcześniej tego
> nie powiedział? :))
> Pozdrawiam,

Ciekaw jestem, jak duzo bylo to "tylko troche"? I jak dlugo marynowalas
poledwiczki w tej miksturze?

Pozdr., Zbyszek
http://MrGrill.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-04-07 20:01:12

Temat: Re: marynowanie miesa a ocet winny
Od: "Malgorzatka+" <m...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Uzytkownik "Zbigniew Pieciul" <M...@S...zeta-media.com> napisal w
wiadomosci
news:PCYcc.15342$SQE.15220@news01.bloor.is.net.cable
.rogers.com...
>
> Ciekaw jestem, jak duzo bylo to "tylko troche"? I jak dlugo marynowalas
> poledwiczki w tej miksturze?

Mysle, ze okolo 50 ml. A marynowaly sie 1,5 dnia.
--
Malgorzatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Bita smietana z kremówki?
kajmak
pytanie o polewe do tortu...
Patelnie Boerner (tytan) - szukajcie w Makro
co zrobić z chleb Świętojańskiego ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »