| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-07 07:26:14
Temat: mikrofalaCzy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, jak wykorzystywać kuchenkę mikrofalową ?
Archiwum już czytałam, pozdrawiam i dziękuję
Iza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-07 08:20:54
Temat: Re: mikrofalaOn Fri, 7 Jul 2000 09:26:14 +0200, "Iza & Mak" <v...@u...top.pl>
wrote:
>Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, jak wykorzystywać kuchenkę mikrofalową ?
>Archiwum już czytałam, pozdrawiam i dziękuję
>
>Iza
>
Whirlpool do swoich kuchenek dodaje "ksiazke kucharska", w ktorej
zawarte jest b. duzo porad, jak radzic sobie z najrozniejszymi
potrawami w mikrofali.
----------------
Maciek Tokarski
----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-07 08:57:21
Temat: Re: mikrofala> Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, jak wykorzystywać kuchenkę mikrofalową
?
> Archiwum już czytałam, pozdrawiam i dziękuję
Próbowałeś suszyć skarpetki ?:)))
OS3
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-07 11:12:05
Temat: Re: mikrofalaIza & Mak wrote:
> Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć, jak wykorzystywać kuchenkę mikrofalową ?
> Archiwum już czytałam, pozdrawiam i dziękuję
Podobno swietna jest prazona kukurydza. Kupujesz taka mala, plaska paczuszke, a
wychodzi podobno cala micha. Sa dwa smaiki - klasyczny i maslowy. Drugi jest
bardziej zachwalany.
Pozdrawiam,
robal.
PS> A ja glownie uzywam kuchenki do rozmrazania roznych produktow i szybkiego
podgrzewania mleka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-08 03:14:07
Temat: Re: mikrofala
jak sie spieszysz swietnie wychodza , tylko trzeba popracowac nad czasem bo
sie zchajcuja, ale generalnie to jedyne uzycie microway :-))))))
> Próbowałeś suszyć skarpetki ?:)))
>
> OS3
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-08 06:47:31
Temat: Re: mikrofalaemski <e...@n...net> wrote:
> jak sie spieszysz swietnie wychodza , tylko trzeba popracowac nad czasem bo
> sie zchajcuja, ale generalnie to jedyne uzycie microway :-))))))
Teoretycznie nie maja prawa sie zhajcowac. Ale moga sie zniszczyc
jezeli sa z materialu nieodpornego na wysokie temperatury.
>
> > Próbowa"eś suszyć skarpetki ?:)))
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-09 11:10:56
Temat: Re: mikrofala
"Gamon'" <r...@h...com> wrote in message news:3965B8CC.1391CEBD@hotbot.com...
> Iza & Mak wrote:
>
> > Czy mógłby mi ktoo podpowiedzieć, jak wykorzystywać kuchenkę mikrofalową ?
> > Archiwum już czytałam, pozdrawiam i dziękuję
>
> Podobno swietna jest prazona kukurydza. Kupujesz taka mala, plaska paczuszke, a
> wychodzi podobno cala micha. Sa dwa smaiki - klasyczny i maslowy. Drugi jest
> bardziej zachwalany.
Jak juz o kukurydzy mowa, to doskonala wychodzi tez zwykla kukurydza. Robi sie ja
nadzwyczaj króciutko.
Robie tak:
kolbe kukurydzy oczyscic z zielonego i wlozyc na chwile do garnka z woda, albo pod
strumien wody
zawinac w folie przezroczysta i podziurkowac widelcem, albo inna wykalaczka - no
powiedzmy z 10 dziureczek porobic
wlozyc do mikrofalówki na 2,5 - 3,5 minuty na 800 W na jedna kolbe
robie zazwyczaj dwie kolby - wtedy 6 - 7 minut
Wychodzi mieciutka, soczysta. Bardzo dobra.
Smaczego,
Dagmara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-09 17:26:13
Temat: Re: mikrofalaMaslowy jest naprawde super !!!!!!!
Artur Nowacki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-10 09:50:19
Temat: Re: mikrofalaArtur Nowacki wrote:
> Maslowy jest naprawde super !!!!!!!
Jeszcze cos podobno z serem jest.... Mi np. ostatanio (pierwsza proba)
nie bardzo wyszla, bo czesc ziarenek sie nie rozwinela (zostaly
kuleczki), ale nie wiem, czy za krotko czy jak....
Pozdrawiam,
robal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-19 04:52:55
Temat: Re: mikrofala
Dagmara <a...@c...net> wrote in message
news:39685de3$0$26583@reader3...
>
> "Gamon'" <r...@h...com> wrote in message
news:3965B8CC.1391CEBD@hotbot.com...
> > Iza & Mak wrote:
> >
> > > Czy mógłby mi ktoo podpowiedzieć, jak wykorzystywać kuchenkę
mikrofalową ?
> > > Archiwum już czytałam, pozdrawiam i dziękuję
> >
> > Podobno swietna jest prazona kukurydza. Kupujesz taka mala, plaska
paczuszke, a
> > wychodzi podobno cala micha. Sa dwa smaiki - klasyczny i maslowy. Drugi
jest
> > bardziej zachwalany.
>
> Jak juz o kukurydzy mowa, to doskonala wychodzi tez zwykla kukurydza. Robi
sie ja nadzwyczaj króciutko.
> Robie tak:
> kolbe kukurydzy oczyscic z zielonego i wlozyc na chwile do garnka z woda,
albo pod strumien wody
> zawinac w folie przezroczysta i podziurkowac widelcem, albo inna
wykalaczka - no powiedzmy z 10 dziureczek porobic
> wlozyc do mikrofalówki na 2,5 - 3,5 minuty na 800 W na jedna kolbe
> robie zazwyczaj dwie kolby - wtedy 6 - 7 minut
> Wychodzi mieciutka, soczysta. Bardzo dobra.
>
> Smaczego,
> Dagmara
Moj sposob na kukurydze. Kolbe kukurydzy posmarowac maslem, posypac sola i
pieprzem i zawinac szczelnie w folie aluminiowa. Mozna ja piec na grilu, w
piekarniku , na ognisku.... Trzeba uwazac na goraca pare przy rozwijaniu z
folii...
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |