« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-26 18:21:21
Temat: mój kolejny udany chlebTym razem zamieszczam przepis w poście, dla tych, którzy nie chcą odwiedzać
strony.
Zaczyn:
# Mąka pszenna 650 - 200g
# Woda - 450ml
# Drożdze - 1 łyżeczka
# Sól - 1 łyżeczka
# Cukier - 1 łyżeczka
Reszta:
# Mąka pszenna 650 - 200g
# Maka żytnia 2000 - 200g
# Suchy zakwas - 1 łyżeczka
Zdjęcia:
http://technologia-i-magia.net/readarticle.php?artic
le_id=16&rowstart=1
Staram się eksperymentować (tutaj jest dużo więcej wody niż poprzednio),
następny chleb będzie z dodatkiem masła, zobaczę jak to wpłynie na końcowy
wynik.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-26 19:49:08
Temat: Re: mój kolejny udany chlebCześć darkelf
Fri, 26 Oct 2007 18:21:21 +0000 (UTC) napisałeś:
> następny chleb będzie z dodatkiem masła, zobaczę jak to wpłynie na końcowy
> wynik.
bardzo dobrze wplynie. podobnie jak dodatek odrobiny oleju.
--
Pozdrawiam,
Marek
Tak się bał ciemności, że jak mrugał, to wpadał w panikę.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-26 20:44:31
Temat: Re: mój kolejny udany chlebBOFH excuse 13:
we're waiting for Marek to fix that problem :
>> następny chleb będzie z dodatkiem masła, zobaczę jak to wpłynie na końcowy
>> wynik.
> bardzo dobrze wplynie. podobnie jak dodatek odrobiny oleju.
>
Takoż płaskiej łyżeczki inki.
I/albo trochę curry.
Sławek
--
________ Gramatycznie rzecz biorac dziewczyna
_/ __/ __/ ma inna koncowke niz chlopiec.
\__ \__ \___________________________________________________
____________
/___/___/ Sławomir Szczyrba steev/AT/hot\dot\pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-10-27 21:14:58
Temat: Re: mój kolejny udany chlebdarkelf pisze:
> Zdjęcia:
> http://technologia-i-magia.net/readarticle.php?artic
le_id=16&rowstart=1
No, w końcu poprawnie się wyświetla!
> Staram się eksperymentować (tutaj jest dużo więcej wody niż poprzednio),
> następny chleb będzie z dodatkiem masła, zobaczę jak to wpłynie na końcowy
> wynik.
Dodatek tłuszczu z pewnością nie zaszkodzi. Tylko niepotrzebnie bawisz
się w robienie zakwasu. Wrzucenie wszystkiego bezpośrednio do automatu
da zbliżone efekty. Jeżeli masz problemy z wyrastaniem chleba, to zastąp
drożdże zwykłe suchymi.
--
Lt. Edward Fishman
Space Shuttle Door Gunner
62'nd Chairborne Division
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-10-30 20:40:37
Temat: Re: mój kolejny udany chlebDnia 27.10.2007 Fishman <a...@m...pl> napisał/a:
> No, w końcu poprawnie się wyświetla!
Użyłem CSS tym razem.
> Dodatek tłuszczu z pewnością nie zaszkodzi.
http://technologia-i-magia.net/readarticle.php?artic
le_id=21
Z dodatkiem masła mniej się rozpadał, było lepiej.
> Tylko niepotrzebnie bawisz się w robienie zakwasu.
Chyba mylisz zakwas z zaczynem.
> Wrzucenie wszystkiego bezpośrednio do automatu da zbliżone efekty.
Ale ja już naprawdę wiele razy próbowałem i z zaczynem chlebek ma lepszą
strukturę.
> Jeżeli masz problemy z wyrastaniem chleba, to zastąp drożdże zwykłe suchymi.
Korzystam z drożdży instant.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-11-10 18:06:57
Temat: Re: mój kolejny udany chlebA ja to robię tak
http://www.artzi.net/component/option,com_garyscookb
ook/Itemid,76/func,detail/id,13
Chleb pszenno żytni na zakwasie i piwie z suszonymi pomidorami.
Robię go często bo rodzina się domaga.
pozdrawiam
--
Tomek
http://www.artzi.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |