| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-06 21:24:17
Temat: mozarella z szynka - dodatek do szparagNie wiem z czym wy szparagi jecie - u nas sa zawsze do tego ziemniaki
(najlepiej mlode), szynka surowa (wedzona) i sos hollandaise. Odkraylam w
zeszlym roku przepis na szynke z mozarella i chce sie z wami tym podzielic.
plasterki mozarelli popieprzyc, polozyc na tym listek szalwi i owinac
plasterkiem szynki. Wedlug przepisu ma sie to zapiec w piekarniku na
poprzednio ugotowanych szparagach (250 °, az sie ser troche rozplynie), po
upeczeniu serwowac polaene roztopionym maslem z sokiem z cytryny i do tego
ciabbata. Ja wrzucam owinieta w szynke mozarelle do patelni i smaze pod
przykrywka kila minut az sie ser troche rozplynie i podaje z ziemniakami i
ww. sosem.
Acha, co do zapiekanej mozarelli, dobre sa tez piersi z drobiu: doprawic,
usmazyc, polozyc na to plaster pomidora, listko bazylii i na to mozarelle,
przykryc i kilka minut podusic (mozna podlac woda i powstaje sosik, ktory
mozna doprawic smietana)- pycha! Do tego smakuja dobrze szpecle - Spätzle, i
brokuly!
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |