| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-16 13:31:07
Temat: mrozenie.-pytanieMam pytanie..
Swieta za pasem(prochu nie odkrylam)ale zastanawiam sei czy jesli przygotuje
pewne potrawy juz teraz np. Kaczka faszerowana, boczek nadziewany i po
upieczeniu zamroze razem z sosem to czy jesli rozmrone je przed sietami to
one nie straca na np. soczystosci?Pytam bo nie mam w tym doswiadczenia ,
Zawsze staram sie przygotowac wszystko na biezaco.
dziekuje Monika Janicka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-16 14:23:08
Temat: Re: mrozenie.-pytanieO ile sie nie myle wczesniej byl juz ten temat
rozwazany i to nie raz. Generalnie - to zalezy od
sposobu zamrazania, pojemnikow w ktorych zamrazanie
jest przeprowadzane oraz od sposobu rozmrazania.
Nalezy zamrazac najlepiej powoli (jesli jest taka
mozliwość) zmniejszajac temperatore stopniowo,
zamrazac i przechowywac produkty w szczelnym
hermetycznie pojemniku, ora rozmrazac powoli. W
conajwyzej pokojowej temperaturze (boze pron w
mikrofalowce lub podobnych urzadzeniach) i absolutnie
nieotwierane. Najlepiej, gdyby pojemniki do
przechowywania produktów byly pojemnikami prozniowymi
(np woreczki foliowe z odessanym powietrzem).
MJ wrote:
> Mam pytanie..
> Swieta za pasem(prochu nie odkrylam)ale zastanawiam sei
czy jesli przygotuje
> pewne potrawy juz teraz np. Kaczka faszerowana, boczek
nadziewany i po
> upieczeniu zamroze razem z sosem to czy jesli rozmrone
je przed sietami to
> one nie straca na np. soczystosci?Pytam bo nie mam w tym
doswiadczenia ,
> Zawsze staram sie przygotowac wszystko na biezaco.
> dziekuje Monika Janicka.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 14:33:56
Temat: Re: mrozenie.-pytanie
"Wojtek" <w...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:atknkb$gdr$1@news.tpi.pl...
> O ile sie nie myle wczesniej byl juz ten temat
> rozwazany i to nie raz. Generalnie - to zalezy od
> sposobu zamrazania, pojemnikow w ktorych zamrazanie
> jest przeprowadzane oraz od sposobu rozmrazania.
> Nalezy zamrazac najlepiej powoli (jesli jest taka
> mozliwość) zmniejszajac temperatore stopniowo,
> zamrazac i przechowywac produkty w szczelnym
> hermetycznie pojemniku, ora rozmrazac powoli. W
> conajwyzej pokojowej temperaturze (boze pron w
> mikrofalowce lub podobnych urzadzeniach) i absolutnie
> nieotwierane. Najlepiej, gdyby pojemniki do
> przechowywania produktów byly pojemnikami prozniowymi
> (np woreczki foliowe z odessanym powietrzem).
> MJ wrote:
>
Co do zamrazania , to wiem ,ze nalezy szybko samrozic(szok), jest do tego
taka specjalna polka zamrazarce(u gory), natomiast co do rozmrazania masz
racje, powoli i w lodowce.
Pojemniki itd tak jak piszesz-b.wazne!
pozdrowienia
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 14:38:32
Temat: Re: mrozenie.-pytanie
"MJ" <m...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:atkkd9$n3a$1@news.tpi.pl...
> Mam pytanie..
> Swieta za pasem(prochu nie odkrylam)ale zastanawiam sei czy jesli
przygotuje
> pewne potrawy juz teraz np. Kaczka faszerowana, boczek nadziewany i po
> upieczeniu zamroze razem z sosem to czy jesli rozmrone je przed sietami to
> one nie straca na np. soczystosci?Pytam bo nie mam w tym doswiadczenia ,
> Zawsze staram sie przygotowac wszystko na biezaco.
>
> dziekuje Monika Janicka.
Tez nurtuje mnie to pytanie, ale nie radze, najsmaczniejsze swieze! Owszem
jak cos zostaje to mroze i tez smakuje, ale nigdy tak jak "oryginal".
pozdrowienia
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-16 18:24:07
Temat: Re: mrozenie.-pytanie
Użytkownik MJ <m...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:atkkd9$n3a$...@n...tpi.pl...
> Mam pytanie..
> Swieta za pasem(prochu nie odkrylam)ale zastanawiam sei czy jesli
przygotuje
> pewne potrawy juz teraz np. Kaczka faszerowana, boczek nadziewany i po
> upieczeniu zamroze razem z sosem to czy jesli rozmrone je przed sietami to
> one nie straca na np. soczystosci?
Ja tez mam malo czasu, wiec robie w ten sposob, ze przygotowuje
mieso, przyprawiam, ono lezy kilka godzin takie wyczosnkowane i
wymajerankowane, a potem je zawijam w folie i wkladam do zamrazarki..
Wyjmuje je poprzedniego wieczora przed dniem, kiedy mam piec. Mieso sie
rozmrozi, ja jeszcze je troche sole, czasem posypuje Vegeta i pieke. W
ostatnich dniach przed swietami nie trace juz czasu na zakupy, a mieso
szybciutko jest gotowe. A.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-17 08:24:51
Temat: Re: mrozenie.-pytanie
Użytkownik "MJ" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:atkkd9$n3a$1@news.tpi.pl...
. Kaczka faszerowana, boczek nadziewany i po
> upieczeniu zamroze razem z sosem to czy jesli rozmrone je przed sietami to
> one nie straca na np. soczystosci?
> dziekuje Monika Janicka.
pieczone miesa beda smaczne tylko swieze, na Twoim miejscu nie zamrazalabym,
tylko upiekla wtedy, kiedy beda podane. Dobra jest rada Agnieszki- zamrozic
surowe i wyjac do pieczenia na dany dzien.
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-22 11:50:21
Temat: Re: mrozenie.-pytanieJola L-L wystukała w wiadomości <atmnbl$8be$1@news.tpi.pl>:
> pieczone miesa beda smaczne tylko swieze, na Twoim miejscu nie zamrazalabym,
> tylko upiekla wtedy, kiedy beda podane. Dobra jest rada Agnieszki- zamrozic
> surowe i wyjac do pieczenia na dany dzien.
Oczywiście wyjąć odpowiednio wcześniej - tak, żeby zdążyło sie rozmrozić
i zamarynować przed pieczeniem.
Jo'Asia
--
__.-=-. Joanna Słupek j...@h...pl .-=-.__
--<()> http://bujold.fantastyka.net/ http://esensja.pl/ <()>--
.__.'| ....................................................
.. |'.__.
Ze zbiorów biblioteki pintyjskiej: "Gra o Tran"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |