« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-15 08:31:30
Temat: na parzeWitam !
Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
sie da :)
Wkladam do gara taka "podkladke z dzuirkami" ktora uzywam do klusek na
parze, wrzucam tam np. calego kalafiora, brokuly, kukurydze, fasolke
szparagowa.
Bardzo mi smakuje mimo ze nie dodaje soli.
Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
I kolejna rzecz. Czy mozecie polecic mi jakis garczek specjalnie do tego
stworzony? Znalazlam w sklepach dwa rodzaje. Jeden i drygi za 199 zł.
Jeden mial 2 wkladki (jedna plaska a druga taka jak na makaron) a drugi mial
jedna wkladke (taka jak na makaraon) ale nie mial tej plaskiej ale za to
mial w pokrywce czujnik temperatury.
Bylabym wdzieczna za podzielenie sie doswiadczeniami
Mam nadzieje ze nie bardzo OT ?
iza
podam przepis na miksture, ktora pije w upalne dni (frappa?)
- 1-2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 lyzeczka cukru
dodac ociupinke wody mineralnej gazowanej. - dokladnie wymieszac.
zalac woda gazowana i pic przez rurke
super gasi pragnienie i stawia na nogi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-15 16:14:03
Temat: Re: na parzeOn Mon, 15 Jul 2002 10:31:30 +0200, "liska" <l...@a...net.pl>
wrote:
>Witam !
>
>Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
>sie da :)
>Wkladam do gara taka "podkladke z dzuirkami" ktora uzywam do klusek na
>parze, wrzucam tam np. calego kalafiora, brokuly, kukurydze, fasolke
>szparagowa.
>Bardzo mi smakuje mimo ze nie dodaje soli.
>
>Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
>I kolejna rzecz. Czy mozecie polecic mi jakis garczek specjalnie do tego
>
garnka secjalnego nie posiadam, tez uzywam takiego
sitka-nie-sitka, ALE roznych rzeczy dodaje do wody - listek laur.
zile ang, pieprz, ziola rozne - swieze i suche i te wode pogotuje
luzem jakis czas, zeby aromat wylazl - ze swiezymi ziolami nie
trzeba takich cyrkow), male cukinie gotowane na takiej parze juz
wlasciwie n ie potrzebuja niczego potem, za to kalafior jest
ZAWSZE wzbogacony serowym sosem instant :))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-15 16:57:24
Temat: Re: na parze> Witam !
>
> Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
> sie da :)
>
> Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
> iza
Na parze mozesz gotowac nawet mieso:))) Bardzo dobre sa ryby:) No i jeszcze
wiele innych rzeczy.
Ja je czasem jadam u kogos, bo sama na razie garnka ani wkladki nie posiadam.
Ale sie przymierzam do zakupu. Nawet juz sobie kupilam ksiazke kucharska na ten
temat. Jak chcesz cos ciekawego wklepie:)
pozdrawiam
Kalina
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-16 01:52:25
Temat: Re: na parze<n...@m...ch> wrote:
>> Witam !
>>
>> Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
>> sie da :)
>>
>> Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
>> iza
>
>
>Na parze mozesz gotowac nawet mieso:))) Bardzo dobre sa ryby:) No i jeszcze
>wiele innych rzeczy.
>Ja je czasem jadam u kogos, bo sama na razie garnka ani wkladki nie posiadam.
>Ale sie przymierzam do zakupu. Nawet juz sobie kupilam ksiazke kucharska na ten
>temat. Jak chcesz cos ciekawego wklepie:)
>pozdrawiam
>
>Kalina
>
>
>
>
>>
Poszukaj sobie takiego chinskiego ustrojstwa z bambusa , pietrowego
(2-3 pietra) co sie go na wok z ciecza (woda , rosolek dla aromatu
itp) stawia - caly obiad mozna "uparzyc" za jednym zamachem...
;-))))
Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |