Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia na parze

Grupy

Szukaj w grupach

 

na parze

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-15 08:31:30

Temat: na parze
Od: "liska" <l...@a...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam !

Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
sie da :)
Wkladam do gara taka "podkladke z dzuirkami" ktora uzywam do klusek na
parze, wrzucam tam np. calego kalafiora, brokuly, kukurydze, fasolke
szparagowa.
Bardzo mi smakuje mimo ze nie dodaje soli.

Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
I kolejna rzecz. Czy mozecie polecic mi jakis garczek specjalnie do tego
stworzony? Znalazlam w sklepach dwa rodzaje. Jeden i drygi za 199 zł.
Jeden mial 2 wkladki (jedna plaska a druga taka jak na makaron) a drugi mial
jedna wkladke (taka jak na makaraon) ale nie mial tej plaskiej ale za to
mial w pokrywce czujnik temperatury.

Bylabym wdzieczna za podzielenie sie doswiadczeniami

Mam nadzieje ze nie bardzo OT ?

iza

podam przepis na miksture, ktora pije w upalne dni (frappa?)

- 1-2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 lyzeczka cukru
dodac ociupinke wody mineralnej gazowanej. - dokladnie wymieszac.
zalac woda gazowana i pic przez rurke

super gasi pragnienie i stawia na nogi



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-15 16:14:03

Temat: Re: na parze
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 15 Jul 2002 10:31:30 +0200, "liska" <l...@a...net.pl>
wrote:

>Witam !
>
>Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
>sie da :)
>Wkladam do gara taka "podkladke z dzuirkami" ktora uzywam do klusek na
>parze, wrzucam tam np. calego kalafiora, brokuly, kukurydze, fasolke
>szparagowa.
>Bardzo mi smakuje mimo ze nie dodaje soli.
>
>Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
>I kolejna rzecz. Czy mozecie polecic mi jakis garczek specjalnie do tego
>

garnka secjalnego nie posiadam, tez uzywam takiego
sitka-nie-sitka, ALE roznych rzeczy dodaje do wody - listek laur.
zile ang, pieprz, ziola rozne - swieze i suche i te wode pogotuje
luzem jakis czas, zeby aromat wylazl - ze swiezymi ziolami nie
trzeba takich cyrkow), male cukinie gotowane na takiej parze juz
wlasciwie n ie potrzebuja niczego potem, za to kalafior jest
ZAWSZE wzbogacony serowym sosem instant :))

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-15 16:57:24

Temat: Re: na parze
Od: <n...@m...ch> szukaj wiadomości tego autora

> Witam !
>
> Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
> sie da :)
>
> Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
> iza


Na parze mozesz gotowac nawet mieso:))) Bardzo dobre sa ryby:) No i jeszcze
wiele innych rzeczy.
Ja je czasem jadam u kogos, bo sama na razie garnka ani wkladki nie posiadam.
Ale sie przymierzam do zakupu. Nawet juz sobie kupilam ksiazke kucharska na ten
temat. Jak chcesz cos ciekawego wklepie:)
pozdrawiam

Kalina




>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-16 01:52:25

Temat: Re: na parze
Od: Art Plazewski. <Art[Gruby]@icbleu.org> szukaj wiadomości tego autora

<n...@m...ch> wrote:

>> Witam !
>>
>> Ostatnio zasmakowalam w warzywach gotowanych na parze i "paruje" wszystko co
>> sie da :)
>>
>> Czy ktos z grupowiczow podpowie mi co jeszcze mozna na parze wymodzic?
>> iza
>
>
>Na parze mozesz gotowac nawet mieso:))) Bardzo dobre sa ryby:) No i jeszcze
>wiele innych rzeczy.
>Ja je czasem jadam u kogos, bo sama na razie garnka ani wkladki nie posiadam.
>Ale sie przymierzam do zakupu. Nawet juz sobie kupilam ksiazke kucharska na ten
>temat. Jak chcesz cos ciekawego wklepie:)
>pozdrawiam
>
>Kalina
>
>
>
>
>>

Poszukaj sobie takiego chinskiego ustrojstwa z bambusa , pietrowego
(2-3 pietra) co sie go na wok z ciecza (woda , rosolek dla aromatu
itp) stawia - caly obiad mozna "uparzyc" za jednym zamachem...
;-))))

Art(Gruby).
Abyssus abyssum invocat.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tluczek do miesa
Do: Monisiatko!!!
kuchnia chinska
Re: Poooomocy
(P) Konfitura z wiśni

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »