Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia nalesniki

Grupy

Szukaj w grupach

 

nalesniki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-10-23 07:31:43

Temat: nalesniki
Od: "Mariusz \"maniek\" B." <maniekb@_NO-SPAM_go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

smaze nalezniki i mam problem. przywieraja mi do patelni:-(((i sie rwa
co zle zrobilem? kazda wskazowka jest cenna, byleby szybko, bo chyba
zarazki:-))) wyrzuce wszystko
pozdrowy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-10-23 07:37:43

Temat: Re: nalesniki
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Mariusz "maniek" B. wrote:
> smaze nalezniki i mam problem. przywieraja mi do patelni:-(((i sie rwa
> co zle zrobilem? kazda wskazowka jest cenna, byleby szybko, bo chyba
> zarazki:-))) wyrzuce wszystko
> pozdrowy
>
>
Patelnia jest za zimna.

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-23 08:18:16

Temat: Re: nalesniki
Od: "STS" <m...@g...home.pl> szukaj wiadomości tego autora


> > smaze nalezniki i mam problem. przywieraja mi do patelni:-(((i sie rwa
co zle zrobilem? kazda wskazowka jest cenna, byleby szybko, bo chyba
zarazki:-))) wyrzuce wszystko
>
> >
> Patelnia jest za zimna.

Albo w ogóle patelnia jest do bani.

Pozdr.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-23 08:26:04

Temat: Re: nalesniki
Od: "Mariusz \"maniek\" B." <maniekb@_NO-SPAM_go2.pl> szukaj wiadomości tego autora


>>Patelnia jest za zimna.
>
>
> Albo w ogóle patelnia jest do bani.
>

chyba nie to. kiedys mama zrobila ciasto i nalesniczki na tej samej
patelni odchodzily bardzo ladnie. wiec to jest chyba sprawa patelni.
wydaje mi sie, ze czegos za malo albo za duzo dosypalem

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-23 08:28:10

Temat: Re: nalesniki
Od: "She" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

weź troche słoniny na widelec i przejedź nią po patelni kilka razy, albo
dodaj odrobinę oleju do ciasta na naleśniki


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-23 08:30:11

Temat: Re: nalesniki
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Mariusz "maniek" B. wrote:
>
>>> Patelnia jest za zimna.
>>
>>
>>
>> Albo w ogóle patelnia jest do bani.
>>
>
> chyba nie to. kiedys mama zrobila ciasto i nalesniczki na tej samej
> patelni odchodzily bardzo ladnie. wiec to jest chyba sprawa patelni.
> wydaje mi sie, ze czegos za malo albo za duzo dosypalem
>
>
Ciasto moze byc za rzadkie jeszcze. Ale tak naprawdenaprawde, to zacznij
od sprawdzenia temperatury patelni - jak pierwszego nalesnika robie, jak
olej (kropelka tylko) zaczyna sie lekko dymic. Nic nie przywiera.

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-23 10:09:23

Temat: Re: nalesniki
Od: "plitkin" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Posmaruj patelnie olejem :-) Wez troche oleju, wez recznik papierowy, zloz i
rozsmaruj olej na patelni. Albo polowka ziemniaka. Albo specjalna
"smarowaczka".

Patelnia musi byc rowna (zadne patelnie z wglebieniami do sciekajacego
tluszczu nie pasuja).

Nalesnik musi SAM odchodzic od patelni jak bedzie gotowy. Moze za wczesnie
go zrywasz?

Moze masz zarzadkie ciasto?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-25 16:19:38

Temat: Re: nalesniki koronkowe na deser
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Kot wrote:

> Ciasto moze byc za rzadkie jeszcze.

Ja robie nalesniki koronkowe z bardzo rzadkiego ciasta, a nie przywieraja.
Jak pisalas, patelnia musi byc goraca. Te koronkowe nalesniki robi sie tak:
puszke po czyms podkladnie umyc i podziurkowac od spodu za pomoca gwozdzia
i mlotka. Nalac ciasta do puszki, trzymajac ja nad miska, nastepnie jednym
ruchem przeniesc puszke nad patelnie i "rysowac" esy floresy tym cienkim,
cieknacym ciastem, az bedzie koronkowy nalesnik. Takie nalesniki ciekawie
wygladaja nadziane owocami z bita smietana, lub z kleksem bitej smietany,
polane sosem pomaranczowym na ciemnym talerzu, zeby widac bylo wzor
nalesnika.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-10-26 16:36:28

Temat: Re: nalesniki koronkowe na deser
Od: "Gosia" <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:417D279B.471A7A50@olypen.com...
>
>
> Kot wrote:
>
> > Ciasto moze byc za rzadkie jeszcze.
>
> Ja robie nalesniki koronkowe z bardzo rzadkiego ciasta, a nie przywieraja.
> Jak pisalas, patelnia musi byc goraca. Te koronkowe nalesniki robi sie
tak:
> puszke po czyms podkladnie umyc i podziurkowac od spodu za pomoca gwozdzia
> i mlotka. Nalac ciasta do puszki, trzymajac ja nad miska, nastepnie jednym
> ruchem przeniesc puszke nad patelnie i "rysowac" esy floresy tym cienkim,
> cieknacym ciastem, az bedzie koronkowy nalesnik. Takie nalesniki ciekawie
> wygladaja nadziane owocami z bita smietana, lub z kleksem bitej smietany,
> polane sosem pomaranczowym na ciemnym talerzu, zeby widac bylo wzor
> nalesnika.
>
> Magdalena Bassett
>

no ślinka mi leci

Gosia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Zapiekanka
Re: 2 pytanka z róznych beczek:)
automat do chleba
mule czy malze
Karmiąca piersią i mały alergik

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »