« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-18 12:53:55
Temat: o brownieschcilabym podziekowac Magdzie Basset za przepis na brownies
zrobilam wczoraj i okazly sie przebojem wieczoru,
a moi znajomi zjedli wszystko cieple prosto z blachy
zanim zdazylam wyjac lody, z ktorymi deser mial byc podany
pysznosci
justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-18 13:06:41
Temat: Re: o browniesa to musi byc gorzka czekolada?
Użytkownik "szamani" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:96ogqm$5ga$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> chcilabym podziekowac Magdzie Basset za przepis na brownies
> zrobilam wczoraj i okazly sie przebojem wieczoru,
> a moi znajomi zjedli wszystko cieple prosto z blachy
> zanim zdazylam wyjac lody, z ktorymi deser mial byc podany
> pysznosci
> justyna
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-18 13:35:25
Temat: Odp: o brownies
Użytkownik rena <r...@a...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@n...vogel.pl...
> a to musi byc gorzka czekolada?
>
no nie wiem
ja zrobilam z gorzka
justyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-18 17:34:29
Temat: Re: o brownies
rena wrote:
>
> a to musi byc gorzka czekolada?
>
Nie musi, tylko z gorzka sa bardziej intensywnie czekoladowe.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-19 07:38:33
Temat: Re: o brownies
szamani <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:96ogqm$5ga$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> chcilabym podziekowac Magdzie Basset za przepis na brownies
> zrobilam
czy masz jakies rady, wskazowki na temat przygotowania? na co uwazac itp.
Pieklas na natluszczonej blaszce czy na papierze do pieczenia? I jakiej
wielkosci blaszka? Tez przymierzam sie do tych ciastek :)
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-19 08:43:15
Temat: Re: o browniespo raz kolejny to nudne pytanie: w krorym watku byl ten przepis?
dzieki
iza
> szamani <s...@p...onet.pl> wrote in message
> news:96ogqm$5ga$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> > chcilabym podziekowac Magdzie Basset za przepis na brownies
> > zrobilam
> czy masz jakies rady, wskazowki na temat przygotowania? na co uwazac itp.
> Pieklas na natluszczonej blaszce czy na papierze do pieczenia? I jakiej
> wielkosci blaszka? Tez przymierzam sie do tych ciastek :)
> Asia
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-19 09:00:45
Temat: Re: o brownies
<i...@y...com> wrote in message
news:051c.00000001.3a90dca2@newsgate.onet.pl...
> po raz kolejny to nudne pytanie: w krorym watku byl ten przepis?
>
w watku Brownies, ale juz jakis czas temu - poczatek stycznia ?
asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-19 17:02:23
Temat: Re: o brownies
i...@y...com wrote:
>
> po raz kolejny to nudne pytanie: w krorym watku byl ten przepis?
Brownies
80 gr masla
80 gr gorzkiej czekolady
330 gr cukru
3 jajka
100 gr maki
Brownies piecze sie w kwardatowych lub prostokatnych blachach. Moja
blacha ma 20 cm x 20 cm x 4 cm
Rozgrzac piec do 180C/350F.
Blache wysmarowac maslem.
W srednim garnku na malym ogniu rozpuscic maslo z czekolada, zdjac z
ognia, dodac cukier i jajka, dobrze wymieszac widelcem, dodac make,
wymieszac, az nie bedzie widac maki, przelac do formy, piec 35 minut lub
az do momentu, gdy ciasto sie lekko wzniesie i zacznie pekac, a
powierzchnia ma cienka skorupke. Ostudzic w blasze15-20 minut, kroic na
kwadraty, podawac cieple, najlepiej z lodami.
Brownies powinny sie mazac i wygladac w srodku jak nieupieczone ciasto.
Nie nalezy ich przepiec, bo beda niedobre.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |