| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-16 21:50:51
Temat: ocet malinowy, zielone wino imbiroweW przepisie miałam takie składniki: ocet malinowy (raspberry vinegar),
zielone wino imbirowe (green ginger wine). Nigdzie nie mogłam ich znaleźć,
więc zastąpiłam octem winnym z białego wina i białym winem. Jak sądzicie, są
jakieś lepsze, a powszechnie dostępne zamienniki? A może taki ocet malinowy
można domowym sposobem wyprodukować, np. zalewając maliny octem?
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-16 22:07:47
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbiroweOn Fri, 16 Jan 2004 21:50:51 -0000, "Hanna Burdon"
<h...@n...com> wrote:
>W przepisie mia?am takie sk?adniki: ocet malinowy (raspberry vinegar),
>zielone wino imbirowe (green ginger wine). Nigdzie nie mog?am ich znale??,
>wi?c zast?pi?am octem winnym z bia?ego wina i bia?ym winem. Jak s?dzicie, s?
>jakie? lepsze, a powszechnie dost?pne zamienniki? A mo?e taki ocet malinowy
>mo?na domowym sposobem wyprodukowa?, np. zalewaj?c maliny octem?
>
>Hania
>
w sainsburym jest malinowy - mala butelczyna, bardzo przyjemny
ginger wine tez popatrz w sklepach, a jak nie zwyklych to lec do
orientalnego
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 22:33:44
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbirowe> w sainsburym jest malinowy - mala butelczyna, bardzo przyjemny
"Curd cheese" też tam? :-) Bo też nigdzie znaleźć nie mogę...
Najbliższy sklep sieci Sainsbury's jest niestety w Middlesbrough, gdzie
rzadko bywam.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 22:41:00
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbirowe> Do lekkiego bialego octu dodajesz troche soku ze swiezych (lub
> odmrozonych) malin.
Aha, czyli po prostu dodać trochę soku do potrawy...
> ps. poczta IRL takie rzeczy przekazuje ;-)
Że co, że jak?
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 22:43:05
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbiroweLe vendredi 16 janvier 2004 ŕ 22:50:51, Hanna Burdon a écrit :
> A może taki ocet malinowy
> można domowym sposobem wyprodukować, np. zalewając maliny octem?
Nie.
Do lekkiego bialego octu dodajesz troche soku ze swiezych (lub
odmrozonych) malin.
ps. poczta IRL takie rzeczy przekazuje ;-)
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 22:48:24
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbiroweLe vendredi 16 janvier 2004 ŕ 23:41:00, Hanna Burdon a écrit :
>> Do lekkiego bialego octu dodajesz troche soku ze swiezych (lub
>> odmrozonych) malin.
> Aha, czyli po prostu dodać trochę soku do potrawy...
>> ps. poczta IRL takie rzeczy przekazuje ;-)
> Że co, że jak?
Pol litra za euro + przesylka :-)
Ewcia
ps. no chyba ze Opakowana lotem skosnym przeleci nad Luwrem ;-)
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 22:49:28
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbiroweLe vendredi 16 janvier 2004 ŕ 23:41:00, Hanna Burdon a écrit :
>> Do lekkiego bialego octu dodajesz troche soku ze swiezych (lub
>> odmrozonych) malin.
> Aha, czyli po prostu dodać trochę soku do potrawy...
Musi sie troche podgrzac (i wyparowac). Wiec 3 minuty przed koncem
gotowania.
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 22:53:25
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbiroweOn Fri, 16 Jan 2004 22:33:44 -0000, "Hanna Burdon"
<h...@n...com> wrote:
>> w sainsburym jest malinowy - mala butelczyna, bardzo przyjemny
>"Curd cheese" te? tam? :-) Bo te? nigdzie znale?? nie mog?...
>Najbli?szy sklep sieci Sainsbury's jest niestety w Middlesbrough, gdzie
>rzadko bywam.
>
>Hania
>
przyznam sie, ze curd cheese dawno nie widzialam...ale quark jest
na pewno. przecie nie masz daleko do M'borough!
trys, co kiedys do pracy dojezdzal do M'borough w godzinach
szczytu, a kilka razy w...sniezycy!
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 22:55:28
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbiroweOn Fri, 16 Jan 2004 23:43:05 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>Le vendredi 16 janvier 2004 ŕ 22:50:51, Hanna Burdon a écrit :
>
>> A może taki ocet malinowy
>> można domowym sposobem wyprodukować, np. zalewając maliny octem?
>
>Nie.
>
>Do lekkiego bialego octu dodajesz troche soku ze swiezych (lub
>odmrozonych) malin.
>
>
>ps. poczta IRL takie rzeczy przekazuje ;-)
>
>
>
>Ewcia
czyja poczta?
trys, co tej wiosny nie zawita jednak w progach Niesz! :(( a
szkoda - Wasza kolejka!!!!
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-16 22:56:22
Temat: Re: ocet malinowy, zielone wino imbirowe> Musi sie troche podgrzac (i wyparowac). Wiec 3 minuty przed koncem
> gotowania.
W tym przepisie to akurat nie ma problemu: ocet, wino i bulion (oraz różne
przyprawy) wchodzą w skład sosu, który się na patelni redukuje do połowy
objętości. Ja wolę gęstsze sosy, więc zredukowałam sobie jeszcze bardziej.
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |