Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia odnośnie pizzy

Grupy

Szukaj w grupach

 

odnośnie pizzy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-27 07:55:43

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl> napisał w wiadomości
news:c1ltb5$ab4$1@absinth.dialog.net.pl...
> my friend Nicoll ( n...@N...post.pl ) wrote :
> > żeby cebula miała faktycznie smak cebuli warto ją przed
> > smażeniem/gotowaniem/duszeniem posolić.
> > pozdrawiam
> > Nicoll
> > --------------------------------------
> > n...@N...pl
> > gg: 11461
>
> Aaaaa...pieczarki też;)))

Pieczarki nie. Pieczarki smazy sie po smazeniu/duszeniu, w przeciwnym razie
czernieja.
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-27 08:45:06

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Iwona" <i...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora

my friend Hanna Burdon ( h...@n...com ) wrote :
> > Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie
> :) -
> > czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim
> pójdą do
> > piekarnika ??
>
> Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
> nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
>
> Hania

Zależy jaką dajesz ilość pieczarek.
Pzdr.
Iwona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-27 13:44:28

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> Pieczarki nie. Pieczarki smazy sie po smazeniu/duszeniu, w przeciwnym
razie
> czernieja.
A co to znaczy, że pieczarki smaży się po smażeniu?

Hania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-27 13:45:44

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "ścierwo" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>
> Pieczarki nie. Pieczarki smazy sie po smazeniu/duszeniu, w przeciwnym
razie
> czernieja.
Czyli życie po życiu pieczarek
ziuta

--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-27 15:18:02

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Betty" <n...@n...op.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:c1m15u$igc$1@news.onet.pl...
> > Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie
> :) -
> > czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim
> pójdą do
> > piekarnika ??
>
> Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
> nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
>

czyli jesz surowe pieczarki... Nie powiesz mi że pieczarki pod serem na
pizzy w ciagu 15 minut będą upieczone, a że woda nie wypływa to dowód że
one: 1. są surowe, lub 2. wysychają pod wpływem pieczenia. Chyba że pieczesz
dłużej w niższej temperaturze, ja w piekarniku mam program Pizza, rozgrzewa
się piekarnik do 260 st, potem wkładam pizze, i temp. spada do 240 i po 15
min wyjmuję.

Pozdr.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-27 15:20:35

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: tapta <t...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Betty napisał:


>>Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
>>nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
>>
>
>
> czyli jesz surowe pieczarki... Nie powiesz mi że pieczarki pod serem na
> pizzy w ciagu 15 minut będą upieczone, a że woda nie wypływa to dowód że
> one: 1. są surowe, lub 2. wysychają pod wpływem pieczenia. Chyba że pieczesz
> dłużej w niższej temperaturze, ja w piekarniku mam program Pizza, rozgrzewa
> się piekarnik do 260 st, potem wkładam pizze, i temp. spada do 240 i po 15
> min wyjmuję.
>

Kurczę, no. Ja tez nie podsmażam, piekę 15 min, kładąc pieczarki i inne
sładniki NA serze. Są drobno pocięte i doprawdy nie ciekną, nie
wysychają i nie są surowe. Nie wiem jak to się dzieje, ale tak jest.

--
pzdr
tapta
GG:4082847
"Iucunda familia librorum"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-27 15:25:38

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Hanna Burdon" <h...@n...com> szukaj wiadomości tego autora

> > Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi
woda
> > nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
> czyli jesz surowe pieczarki...
Być może. A to jakiś problem?

Hania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-01 08:09:09

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:c1nhhn$lfp$1@news.onet.pl...
> > Pieczarki nie. Pieczarki smazy sie po smazeniu/duszeniu, w przeciwnym
> razie
> > czernieja.
> A co to znaczy, że pieczarki smaży się po smażeniu?

Przepraszam, oczywiscie soli sie po smazeniu/duszeniu.
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-03-04 15:35:22

Temat: Re: odnośnie pizzy
Od: "AniaM" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


"Hanna Burdon" <h...@n...com> wrote in message
news:c1nnfd$8lm$1@news.onet.pl...
> > > Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi
> woda
> > > nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
> > czyli jesz surowe pieczarki...
> Być może. A to jakiś problem?
>
> Hania
> Czesc. Robie czasem pizze i w moim domu znika ona bardzo szybko. Na
wedline kroje w plasterki surowe pieczarki i cebule w piorka, sole i do
pieca. Gdy sie upiecze, wyjmuje, posypuje serem i tylko zapiekam. Jest
pycha.
Pozdrawiam wszystkich
Anna
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mam patent to się podziel
Przeterminowane pasie mleczko
Szynka wędzona-jak zrobić soczystą?
przyprawy z Grecji
Re: makaron z kiełbasą

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »