| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-27 07:55:43
Temat: Re: odnośnie pizzy
Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl> napisał w wiadomości
news:c1ltb5$ab4$1@absinth.dialog.net.pl...
> my friend Nicoll ( n...@N...post.pl ) wrote :
> > żeby cebula miała faktycznie smak cebuli warto ją przed
> > smażeniem/gotowaniem/duszeniem posolić.
> > pozdrawiam
> > Nicoll
> > --------------------------------------
> > n...@N...pl
> > gg: 11461
>
> Aaaaa...pieczarki też;)))
Pieczarki nie. Pieczarki smazy sie po smazeniu/duszeniu, w przeciwnym razie
czernieja.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-27 08:45:06
Temat: Re: odnośnie pizzymy friend Hanna Burdon ( h...@n...com ) wrote :
> > Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie
> :) -
> > czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim
> pójdą do
> > piekarnika ??
>
> Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
> nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
>
> Hania
Zależy jaką dajesz ilość pieczarek.
Pzdr.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 13:44:28
Temat: Re: odnośnie pizzy> Pieczarki nie. Pieczarki smazy sie po smazeniu/duszeniu, w przeciwnym
razie
> czernieja.
A co to znaczy, że pieczarki smaży się po smażeniu?
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 13:45:44
Temat: Re: odnośnie pizzy
Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>
> Pieczarki nie. Pieczarki smazy sie po smazeniu/duszeniu, w przeciwnym
razie
> czernieja.
Czyli życie po życiu pieczarek
ziuta
--
----- Original Message -----
From: "Magdalena Bassett" <m...@o...com>
Sent: Thursday, February 12, 2004 8:07 PM
"to otwarta grupa i skoro ja moge tu pisac, to i scierwo tez moze."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 15:18:02
Temat: Re: odnośnie pizzy
Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:c1m15u$igc$1@news.onet.pl...
> > Witam. Jutro będe pierwszy raz robił pizze i mam dość banalne pytanie
> :) -
> > czy składniki takie jak pieczarki czy cebula należy zesmażyć zanim
> pójdą do
> > piekarnika ??
>
> Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
> nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
>
czyli jesz surowe pieczarki... Nie powiesz mi że pieczarki pod serem na
pizzy w ciagu 15 minut będą upieczone, a że woda nie wypływa to dowód że
one: 1. są surowe, lub 2. wysychają pod wpływem pieczenia. Chyba że pieczesz
dłużej w niższej temperaturze, ja w piekarniku mam program Pizza, rozgrzewa
się piekarnik do 260 st, potem wkładam pizze, i temp. spada do 240 i po 15
min wyjmuję.
Pozdr.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 15:20:35
Temat: Re: odnośnie pizzyUżytkownik Betty napisał:
>>Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi woda
>>nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
>>
>
>
> czyli jesz surowe pieczarki... Nie powiesz mi że pieczarki pod serem na
> pizzy w ciagu 15 minut będą upieczone, a że woda nie wypływa to dowód że
> one: 1. są surowe, lub 2. wysychają pod wpływem pieczenia. Chyba że pieczesz
> dłużej w niższej temperaturze, ja w piekarniku mam program Pizza, rozgrzewa
> się piekarnik do 260 st, potem wkładam pizze, i temp. spada do 240 i po 15
> min wyjmuję.
>
Kurczę, no. Ja tez nie podsmażam, piekę 15 min, kładąc pieczarki i inne
sładniki NA serze. Są drobno pocięte i doprawdy nie ciekną, nie
wysychają i nie są surowe. Nie wiem jak to się dzieje, ale tak jest.
--
pzdr
tapta
GG:4082847
"Iucunda familia librorum"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-27 15:25:38
Temat: Re: odnośnie pizzy> > Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi
woda
> > nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
> czyli jesz surowe pieczarki...
Być może. A to jakiś problem?
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-01 08:09:09
Temat: Re: odnośnie pizzy
Użytkownik "Hanna Burdon" <h...@n...com> napisał w wiadomości
news:c1nhhn$lfp$1@news.onet.pl...
> > Pieczarki nie. Pieczarki smazy sie po smazeniu/duszeniu, w przeciwnym
> razie
> > czernieja.
> A co to znaczy, że pieczarki smaży się po smażeniu?
Przepraszam, oczywiscie soli sie po smazeniu/duszeniu.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-04 15:35:22
Temat: Re: odnośnie pizzy
"Hanna Burdon" <h...@n...com> wrote in message
news:c1nnfd$8lm$1@news.onet.pl...
> > > Żeby nie było tak jednogłośnie: ja nic nie podsmażam. Z niczego mi
> woda
> > > nie wypływa i nic się gorzkie nie robi... :-)
> > czyli jesz surowe pieczarki...
> Być może. A to jakiś problem?
>
> Hania
> Czesc. Robie czasem pizze i w moim domu znika ona bardzo szybko. Na
wedline kroje w plasterki surowe pieczarki i cebule w piorka, sole i do
pieca. Gdy sie upiecze, wyjmuje, posypuje serem i tylko zapiekam. Jest
pycha.
Pozdrawiam wszystkich
Anna
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |