| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-01-25 10:31:09
Temat: ogorki na ostro - 2 wersjeWitam,
Bylo ostatnio o ostrych rzeczach, wiec i ja sie podziele ostatnim swoim
osiagnieciem w eksperymentowaniu.
Dwa sloiki ogorkow konserwowych Krakusa.
Lyzeczka ostrego chilli (ja uzywam 2-3, ale zalecam rozwage, chyba, ze
nie chcecie, co by inni podjadali ;)
Lyzka kuminu
Dwie lyzki czerwonej slodkiej papryki
Opakowanie kolendry
Duza glowka czosnku
3-4 lyzki octu
Zalewe z ogorkow wylac do garnka. Dodac przyprawy, posiekany (lub
zmiksowany) czosnek, dodac ocet, zagotowac.
Ogorki pokroic wzdluz i scisle ulozyc w sloiku. Zalac zalewa. Czekac -
po trzech dniach mozna podjadac, po 7 jesli cos zostanie - gotowe !
Wariant drugi,oryginalny przepis p. Daniela z knajpy katowickiego
Flasha. Mam nadzieje, ze nie bedzie mi mial za zle,ogorki mozna smakowac
w rzeczonej knajpie.
Tyle samo ogorkow
Ocet winny
Lyzeczka wegety
lyzka curry
1 lyzeczka chilli
1 lyzeczka czerwonej papryki
1 glowka czosnku
Technologia ta sama bez podgrzewania
Ja nie miksuje,ale siekam czosnek. Krakusy., bo mnie najbardziej
smakuja. Jedyne ryzyko, to zeby ogorki nie zrobily sie kapcie. Krakusy
sie nie robia.
Nieco odmienne smaki. Robie na zmiane, bo sa zwolennicy jednej i drugiej
szkoly.
Pozdr, MDR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-01-28 17:45:30
Temat: Re: ogorki na ostro - 2 wersjeco to jest kumin?
Użytkownik "Marek Drabik" <m...@e...pl> napisał w wiadomości
news:3A70006D.1074EE69@eurozet.pl...
> Witam,
> Bylo ostatnio o ostrych rzeczach, wiec i ja sie podziele ostatnim swoim
> osiagnieciem w eksperymentowaniu.
>
> Dwa sloiki ogorkow konserwowych Krakusa.
> Lyzeczka ostrego chilli (ja uzywam 2-3, ale zalecam rozwage, chyba, ze
> nie chcecie, co by inni podjadali ;)
> Lyzka kuminu
> Dwie lyzki czerwonej slodkiej papryki
> Opakowanie kolendry
> Duza glowka czosnku
> 3-4 lyzki octu
>
> Zalewe z ogorkow wylac do garnka. Dodac przyprawy, posiekany (lub
> zmiksowany) czosnek, dodac ocet, zagotowac.
> Ogorki pokroic wzdluz i scisle ulozyc w sloiku. Zalac zalewa. Czekac -
> po trzech dniach mozna podjadac, po 7 jesli cos zostanie - gotowe !
>
> Wariant drugi,oryginalny przepis p. Daniela z knajpy katowickiego
> Flasha. Mam nadzieje, ze nie bedzie mi mial za zle,ogorki mozna smakowac
> w rzeczonej knajpie.
>
> Tyle samo ogorkow
> Ocet winny
> Lyzeczka wegety
> lyzka curry
> 1 lyzeczka chilli
> 1 lyzeczka czerwonej papryki
> 1 glowka czosnku
> Technologia ta sama bez podgrzewania
>
> Ja nie miksuje,ale siekam czosnek. Krakusy., bo mnie najbardziej
> smakuja. Jedyne ryzyko, to zeby ogorki nie zrobily sie kapcie. Krakusy
> sie nie robia.
> Nieco odmienne smaki. Robie na zmiane, bo sa zwolennicy jednej i drugiej
> szkoly.
>
> Pozdr, MDR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-01-28 17:54:42
Temat: Re: ogorki na ostro - 2 wersjeczyzby kmin rzymski?
Kaklucha
Użytkownik rena <r...@a...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> co to jest kumin?
>
> >
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |