« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-07-22 21:10:16
Temat: Re: oliwa z oliwek lightjacenty wrote:
>>>
>>>
>>Istotnie, nadzieja plonna ;)
>>
>>Kot, co nadal nie wierzy w zadne lajty
>>
>>--
>>
>>
>
>wrote Kot(a) Jacenta
> Ja też nie wierze, ale jak kto pyta to grzecznie odpowiadam. Nie ma to jak
>swojski smalec ze skwarkami i cebulą. Do kaszanki jak ulał. A swoją drogą
>czy ktoś próbował kaszankę na oliwie( niekoniecznie light)? Brrr
>
>
Na oliwie nie, ale na oleju, nieduzo, bo najpierw smazylam na nim cebule
(tej dla odmiany cala gora) i pozniej dorzucalam kaszanki (mrozonej,
zeby rozmarzla, importowanej bo ja na bezkaszankowiu) i bylo dobre.
Kot, nielajt
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-07-22 21:12:57
Temat: Re: oliwa z oliwek lightjacenty wrote:
[...]
> PS Ja tylko udaję że się znam Mam dobrych i szybkich konsultantów.
Eee tam. Byłem dzisiaj u jacentego i takich ogórasów jak on, to
zadna oldskulowa babcia nie zakisi ;-)
BTW Balsam Pomorski rulezz ;-)
--
andrzej
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-07-23 05:48:33
Temat: Re: oliwa z oliwek light
> >>Kot, co nadal nie wierzy w zadne lajty
> >wrote Kot(a) Jacenta
>> Na oliwie nie, ale na oleju, nieduzo, bo najpierw smazylam na nim cebule
> (tej dla odmiany cala gora) i pozniej dorzucalam kaszanki (mrozonej,
> zeby rozmarzla, importowanej bo ja na bezkaszankowiu) i bylo dobre.
>
> Kot, nielajt
>
> --
>> Dzieki za pomysł. A swoją drogą to współczuję. Świeza swojska kaszanka z
gryki w grubym flaku, podsmażona ze szpyrkami i cebulą , może do tego
jeszcze kilka plastrów swojskiej kiełbasy i kiszony ogórek. No i? A może by
tak krupniok? Zauważ proszę, że świadomie nie używam zdrobnień, coby Cię z
równowagi nie wyprowadzić i nie wzbudzać apetytu którego nie będziesz w
stanie zaspokoić. Może się mylę ale mnie osobiście kartofelki ze
szpyreczkami jakoś lepiej wchodzą od pyr ze szpyrami;)).
Pzdr Jacenta niemrożona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-07-23 06:18:29
Temat: Re: oliwa z oliwek lightjacenty wrote:
>>>>Kot, co nadal nie wierzy w zadne lajty
>>>>
>>>>
>>>wrote Kot(a) Jacenta
>>>Na oliwie nie, ale na oleju, nieduzo, bo najpierw smazylam na nim cebule
>>>
>>>
>>(tej dla odmiany cala gora) i pozniej dorzucalam kaszanki (mrozonej,
>>zeby rozmarzla, importowanej bo ja na bezkaszankowiu) i bylo dobre.
>>
>>Kot, nielajt
>>
>>--
>>
>>
>>>Dzieki za pomysł. A swoją drogą to współczuję. Świeza swojska kaszanka z
>>>
>>>
>gryki w grubym flaku, podsmażona ze szpyrkami i cebulą , może do tego
>jeszcze kilka plastrów swojskiej kiełbasy i kiszony ogórek. No i? A może by
>tak krupniok? Zauważ proszę, że świadomie nie używam zdrobnień, coby Cię z
>równowagi nie wyprowadzić i nie wzbudzać apetytu którego nie będziesz w
>stanie zaspokoić. Może się mylę ale mnie osobiście kartofelki ze
>szpyreczkami jakoś lepiej wchodzą od pyr ze szpyrami;)).
> Pzdr Jacenta niemrożona
>
>
Obawiam sie, ze apetyt nidozaspokojenia zostal juz wzbudzony, albowiem
nie mam wiecej kaszanki...
Kot, co pyry ze szyrami bardzo chetnie tez
--
Włochy i Paryż - przewodniki turystyczne do wyboru. Tylko z lipcowym numerem
miesięcznika Auto+.
http://www.a-plus.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |