| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-28 20:37:50
Temat: panierowane krążki z seremskładniki dla 4 osób
4 selery korzeniowe
2 łyżki soku z cytryny
sól,pieprz
10 dkg mąki
2 jajka
7 łyżki bułki tartej
5 łyżek startego sera żółtego
4 łyżki oleju
selery obrać umyć pokroić na plastry ośrednicy 1 cm
w naczyniu zagotować wodę z solą i sokiem z cytryny
plastry selera wrzucić do wrzątku
i gotować 15 min
odcedzić osuszyć przyprawić solą i pieprzem
jajka rozmącić z bułką tartą
wymieszać z serem
plastry selera opruszyć mąką panierować w jajku bułce tartej z serem
na patelni rozgrzać olej
i smażyć selerowe krążki na złoty kolor
następnie wyłożyć na papier kuchenny by opciekły
z tłuszczu.
gotowe krążki podawać z sosem pomidorowym
jajkami ugotowanymi na twardo
życze smacznego
Agnieszka która nie lubi selera
--
Wyslano z portalu Gazeta.pl - http://www.gazeta.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |