Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia papryka...........

Grupy

Szukaj w grupach

 

papryka...........

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-05-03 16:19:13

Temat: papryka...........
Od: "Monika Luchter" <m...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam problem, chce zrobic sos do spaghetti z papryka ale taki zeby papryka
pozostala krucha, nie ma byc surowa ale tez nie rozpaprana. Czy ktos zna
jakis sposob???

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-05-03 16:40:47

Temat: Re: papryka...........
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Monika Luchter napisał:
> Mam problem, chce zrobic sos do spaghetti z papryka ale taki zeby papryka
> pozostala krucha, nie ma byc surowa ale tez nie rozpaprana. Czy ktos zna
> jakis sposob???
>

Dodaj papryke pod koniec robienia sosu a nie na poczatku. To dosc
oczywiste... im dluzej papryke grzejesz tym ona sie mieksza staje.

--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-03 16:41:08

Temat: Re: papryka...........
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monika Luchter" <m...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:b90q61$kr6$1@inews.gazeta.pl...
> Mam problem, chce zrobic sos do spaghetti z papryka ale taki zeby papryka
> pozostala krucha, nie ma byc surowa ale tez nie rozpaprana. Czy ktos zna
> jakis sposob???

Papryke wrzuc, na sam koniec, albo nawet do juz nie gotujacego sie sosu,
przykryc i jak polezy chwile w goracym, pozostanie krucha, nie bedzie juz
surowa, ani tez nie rozbeltana :)
Zawsze tak robie z papyka, kalafiorem, wrzucanym do jakichs potraw
warzywnych, lub patisonem itp :)

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-05-04 13:36:55

Temat: Re: papryka...........
Od: "Agata N." <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monika Luchter" <m...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:b90q61$kr6$1@inews.gazeta.pl...
> Mam problem, chce zrobic sos do spaghetti z papryka ale taki zeby papryka
> pozostala krucha, nie ma byc surowa ale tez nie rozpaprana. Czy ktos zna
> jakis sposob???

Hej, a moze sprobuj podsmazyc troche na oliwie (dzieki temu nie bedzie
surowa, za to b. smaczna) i dodaj do gotowego sosu albo na samym koncu.
Pozdrawiam, Agata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Noz WFM
książka z przepisami
brokuły
Karpatka
Zmywarka kontra zmywanie reczne!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »