| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-24 12:10:51
Temat: Re: parowki - z czego?
Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:3EA7DC1C.4010103@se.com.pl...
> Witam
>
> Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
> Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
> i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
>
Ja robie rumiankowo- mietowa :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-24 12:13:41
Temat: Re: parowki - z czego?
Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:3EA7DC1C.4010103@se.com.pl...
> Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
> Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
> i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
Z tego, co akurat mam pod reka - nawet koperku:)
A tak serio to naprawde swietnie sie sprawdzaja kuchenne chwasty - bazylia,
tymianek.
Fajna jest tez szalwia.
Jesli olejek eteryczny to tylko kropelke (jedna!) i chwile poczekaj az
nadmiar odparuje.
Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 12:43:38
Temat: Re: parowki - z czego?
Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:3EA7E425.5000104@se.com.pl...
> a owoce? skorki cytryny?
> widzialam reklame SPA domowego i tam wrzucali jablka pokrojone, skorki
> cytrusow wlasnie, jakies kwiatki:))) czy do parowki to tez bedzie dobre?
Robilam z cwiartka cytryny, tak jak mi polecal ktos na grupie. Parowka byla
bardzo przyjemna.
Wydaje mi sie ze w przypadku parowek mozna po prostu wrzucac co sie lubi
(klielbasa pewnie tez by uszla, hehe). W koncu pochylasz sie nad nia 15
minut, specjalnie Cie to nie wypielegnuje, chodzi tu tylko i wylacznie o
pare - reszta to uprzyjemniacze.
Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 12:44:12
Temat: parowki - z czego?Witam
Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
pozdrawiam
ewa
--
*dziwnie dziwne - zdziwil sie baranek...*
@[] @[]
'' ``
@_
@[]_}
''``
mailto:p...@s...com.pl
http://www.indukti.art.pl
http://indukti.mp3.com.pl
GG:4474632
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 12:46:24
Temat: Re: parowki - z czego?ewa <p...@s...com.pl> wrote:
>>>Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
>>Z tego, co akurat mam pod reka - nawet koperku:)
>>A tak serio to naprawde swietnie sie sprawdzaja kuchenne chwasty -
>>bazylia, tymianek.
>>Fajna jest tez szalwia.
>>Jesli olejek eteryczny to tylko kropelke (jedna!) i chwile
>>poczekaj az nadmiar odparuje.
> a owoce? skorki cytryny?
> widzialam reklame SPA domowego i tam wrzucali jablka pokrojone,
> skorki cytrusow wlasnie, jakies kwiatki:))) czy do parowki to tez
> bedzie dobre?
No dobra, mam wszystkie skadniki. I co dalej? W jakiej postaci to
zmieszać? I czy woda ma być wrząca, gotująca się? Ile czasu ma to
trwać? I jak technicznie przeprowadzić tę parówkę??
mips bez doświadczenia, niestety.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 13:13:58
Temat: Re: parowki - z czego?
Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:3EA7DC1C.4010103@se.com.pl...
> Witam
>
> Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
> Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
> i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
Cienkie kielbaski produkowane z dobrze zmielonego miesa wieprzowego,
cielecego lub z drobiu. Spozywane najczesciej na goraco.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 13:16:35
Temat: Re: parowki - z czego?> Cienkie kielbaski produkowane z dobrze zmielonego miesa wieprzowego,
> cielecego lub z drobiu. Spozywane najczesciej na goraco.
Brawo! A juz sie martwilam, ze nie ma twojej odp. na powyzszego posta.
Jednak nie zawiodles. Tylko, ze o parowkach z mieska (roznego rodzaju) to
raczej na grupie kuchnia.
Pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 13:18:29
Temat: Re: parowki - z czego?Skakanka wrote:
>Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
>news:3EA7DC1C.4010103@se.com.pl...
>
>>Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
>>Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
>>i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
>>
>
>Z tego, co akurat mam pod reka - nawet koperku:)
>A tak serio to naprawde swietnie sie sprawdzaja kuchenne chwasty - bazylia,
>tymianek.
>Fajna jest tez szalwia.
>Jesli olejek eteryczny to tylko kropelke (jedna!) i chwile poczekaj az
>nadmiar odparuje.
>
>Kaska
>
a owoce? skorki cytryny?
widzialam reklame SPA domowego i tam wrzucali jablka pokrojone, skorki
cytrusow wlasnie, jakies kwiatki:))) czy do parowki to tez bedzie dobre?
e
--
*dziwnie dziwne - zdziwil sie baranek...*
@[] @[]
'' ``
@_
@[]_}
''``
mailto:p...@s...com.pl
http://www.indukti.art.pl
http://indukti.mp3.com.pl
GG:4474632
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 13:34:10
Temat: Re: parowki - po co?Po lekturze wszystkich postow juz wiem, co dodac do parowki ;).
Tylko mam takie zasadnicze pytanie - po co robi sie parowki?
pozdrawiam
ola s.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-24 13:40:13
Temat: Re: parowki - z czego?Adam dokumentacji nie czyta i się o rzeczy podstawowe pyta:
> Cienkie kielbaski produkowane z dobrze zmielonego miesa wieprzowego,
> cielecego lub z drobiu. Spozywane najczesciej na goraco.
>
Ale uwazaj! Teraz czesto dodaja zmielony kosciec i skore! ;)
Pozdrawiam
Elfka
--
-------------------
| Elfy sa wsrod nas |
-------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |