Strona główna Grupy pl.rec.uroda parowki - z czego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

parowki - z czego?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-24 12:10:51

Temat: Re: parowki - z czego?
Od: "izusek" <I...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:3EA7DC1C.4010103@se.com.pl...
> Witam
>
> Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
> Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
> i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
>
Ja robie rumiankowo- mietowa :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-24 12:13:41

Temat: Re: parowki - z czego?
Od: "Skakanka" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:3EA7DC1C.4010103@se.com.pl...

> Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
> Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
> i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?

Z tego, co akurat mam pod reka - nawet koperku:)
A tak serio to naprawde swietnie sie sprawdzaja kuchenne chwasty - bazylia,
tymianek.
Fajna jest tez szalwia.
Jesli olejek eteryczny to tylko kropelke (jedna!) i chwile poczekaj az
nadmiar odparuje.

Kaska

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 12:43:38

Temat: Re: parowki - z czego?
Od: "Skakanka" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:3EA7E425.5000104@se.com.pl...
> a owoce? skorki cytryny?
> widzialam reklame SPA domowego i tam wrzucali jablka pokrojone, skorki
> cytrusow wlasnie, jakies kwiatki:))) czy do parowki to tez bedzie dobre?

Robilam z cwiartka cytryny, tak jak mi polecal ktos na grupie. Parowka byla
bardzo przyjemna.
Wydaje mi sie ze w przypadku parowek mozna po prostu wrzucac co sie lubi
(klielbasa pewnie tez by uszla, hehe). W koncu pochylasz sie nad nia 15
minut, specjalnie Cie to nie wypielegnuje, chodzi tu tylko i wylacznie o
pare - reszta to uprzyjemniacze.

Kaska

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 12:44:12

Temat: parowki - z czego?
Od: ewa <p...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam

Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?

pozdrawiam
ewa

--
*dziwnie dziwne - zdziwil sie baranek...*
@[] @[]
'' ``
@_
@[]_}
''``
mailto:p...@s...com.pl
http://www.indukti.art.pl
http://indukti.mp3.com.pl
GG:4474632

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 12:46:24

Temat: Re: parowki - z czego?
Od: mips <m...@a...warszawa.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora

ewa <p...@s...com.pl> wrote:

>>>Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
>>Z tego, co akurat mam pod reka - nawet koperku:)
>>A tak serio to naprawde swietnie sie sprawdzaja kuchenne chwasty -
>>bazylia, tymianek.
>>Fajna jest tez szalwia.
>>Jesli olejek eteryczny to tylko kropelke (jedna!) i chwile
>>poczekaj az nadmiar odparuje.
> a owoce? skorki cytryny?
> widzialam reklame SPA domowego i tam wrzucali jablka pokrojone,
> skorki cytrusow wlasnie, jakies kwiatki:))) czy do parowki to tez
> bedzie dobre?

No dobra, mam wszystkie skadniki. I co dalej? W jakiej postaci to
zmieszać? I czy woda ma być wrząca, gotująca się? Ile czasu ma to
trwać? I jak technicznie przeprowadzić tę parówkę??


mips bez doświadczenia, niestety.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 13:13:58

Temat: Re: parowki - z czego?
Od: "Adam" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
news:3EA7DC1C.4010103@se.com.pl...
> Witam
>
> Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
> Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
> i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?

Cienkie kielbaski produkowane z dobrze zmielonego miesa wieprzowego,
cielecego lub z drobiu. Spozywane najczesciej na goraco.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 13:16:35

Temat: Re: parowki - z czego?
Od: "Vei" <a...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Cienkie kielbaski produkowane z dobrze zmielonego miesa wieprzowego,
> cielecego lub z drobiu. Spozywane najczesciej na goraco.

Brawo! A juz sie martwilam, ze nie ma twojej odp. na powyzszego posta.
Jednak nie zawiodles. Tylko, ze o parowkach z mieska (roznego rodzaju) to
raczej na grupie kuchnia.

Pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 13:18:29

Temat: Re: parowki - z czego?
Od: ewa <p...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Skakanka wrote:

>Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
>news:3EA7DC1C.4010103@se.com.pl...
>
>>Przekopalam archiwum i nie znalazlam:(
>>Ostatnio zrobilam sobie parowke rumiankowa, bylo super:)
>>i mam pytanie. Z czego jeszcze robicie sobie parowki?
>>
>
>Z tego, co akurat mam pod reka - nawet koperku:)
>A tak serio to naprawde swietnie sie sprawdzaja kuchenne chwasty - bazylia,
>tymianek.
>Fajna jest tez szalwia.
>Jesli olejek eteryczny to tylko kropelke (jedna!) i chwile poczekaj az
>nadmiar odparuje.
>
>Kaska
>
a owoce? skorki cytryny?
widzialam reklame SPA domowego i tam wrzucali jablka pokrojone, skorki
cytrusow wlasnie, jakies kwiatki:))) czy do parowki to tez bedzie dobre?

e

--
*dziwnie dziwne - zdziwil sie baranek...*
@[] @[]
'' ``
@_
@[]_}
''``
mailto:p...@s...com.pl
http://www.indukti.art.pl
http://indukti.mp3.com.pl
GG:4474632


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 13:34:10

Temat: Re: parowki - po co?
Od: "ola s." <o...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Po lekturze wszystkich postow juz wiem, co dodac do parowki ;).
Tylko mam takie zasadnicze pytanie - po co robi sie parowki?

pozdrawiam
ola s.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-24 13:40:13

Temat: Re: parowki - z czego?
Od: Elfka <k...@g...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora

Adam dokumentacji nie czyta i się o rzeczy podstawowe pyta:


> Cienkie kielbaski produkowane z dobrze zmielonego miesa wieprzowego,
> cielecego lub z drobiu. Spozywane najczesciej na goraco.
>

Ale uwazaj! Teraz czesto dodaja zmielony kosciec i skore! ;)
Pozdrawiam
Elfka




--
-------------------
| Elfy sa wsrod nas |
-------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

(spam) www.weseleonline.pl
kremik z wit.C
hmmm....
[OT] Faq wersja wstępna
W-wa: totalny metlik

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

[market] Officeshoes.pl - czarny piątek zaczyna się u nas w czwartek :)
Dlaczego włosy rosną tak wolno?
Jaki krem na noc?
Łuszczyca...
opiekunka dziecięca

zobacz wszyskie »