« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-27 16:37:41
Temat: Re: pflaumenmus - pytanieJeszcze raz dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Drazylam temat dzemow, bo
musze upiec na sobote ciasto, ktore przed wlozeniem do piekarnika smaruje
sie wlasnie dzemem. Zawsze dawalam powidla z czarnych porzeczek (jesli mozna
to tak nazwac) robione przez moja mame. One pasuja najlepiej do tego ciasta.
Niestety zapas mi sie skonczyl i musze cos wykombinowac. W Polsce dawalam
kupne dzemy z czarnych porzeczek, ale to nie to. Po upieczeniu robila sie
"skorupa" i ciezko bylo z krojeniem placka na porcje a potem z jedzeniem.
Sobotni wypiek ma byc "popisowy", dlatego musialam miec pewnosc co do
stosowanych przeze mnie skladnikow. Dziekuje, bardzo mi pomogliscie. Przy
okazji "odkrycia" Apfelkrautu upieke tez rogaliki krucho-drozdzowe, do
ktorych musi byc twarda marmolada.
Pozdrawiam, Bernadetta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |