| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-11 09:10:48
Temat: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanieCzy takie połączenie bedzie smaczne?
Czy ser nałożyć na pieczywo od razu czy najpierw je podpiec
Dziękuję z góry za podpowiedzi
Pozdrawiam
Biggie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-11 09:16:57
Temat: Re: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie
Użytkownik "Biggie" <b...@W...pl> napisał w wiadomości
news:eo4v21$edh$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Czy takie połączenie bedzie smaczne?
> Czy ser nałożyć na pieczywo od razu czy najpierw je podpiec
>
sa 2 szkoly..
1- najpierw robimy "tosta" z pieczywa czosnkowego (ewentualnie ze zwyklego,
posmarowanego maslem, a nastepnie natartego czosnkiem), a pozniej na to ser
i .. lu (jesli pieczywo jest gorace jest duza szansa ze ser sie sam
"roztopi"
2- na pieczywo czosnkowe nakladamy ser i lu do piekarnika / mikroweli /
tudziez innego opiekacza
Ja czasem stosuje trzecia (na zyklym pieczywie), tyle ze to wlasciwie
zapiekanka czosnkowo-serowo-cebulowa jest
Pieczywo posmarowane (z obu stron) maslem, na to klade czosnek (potarty
najlepiej na tarce w wiorka), na to ser zolty... i do piekarnika...
Dla lubiacych pod ser mozna wlozyc jeszcze np. wedzionke, boczek, pieczarki,
cebule tudziesz inne ale wtedy czosnek "trzemy" na wedline)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-11 15:43:16
Temat: Re: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie** Biggie wrote:
> Czy takie połączenie bedzie smaczne?
To kwestia gustu, ja nie miałbym nic przeciwko, tylko nie za dużo
czosnku bo zabije Ci smak niebieskiego IMHO.
> Czy ser nałożyć na pieczywo od razu czy najpierw je podpiec
Również kwestia gustu. :)
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-01-12 01:35:14
Temat: Re: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanieOn Thu, 11 Jan 2007 16:43:16 +0100, Konrad Kosmowski
<k...@k...net> wrote:
>** Biggie wrote:
>
>> Czy takie połączenie bedzie smaczne?
>
>To kwestia gustu, ja nie miałbym nic przeciwko, tylko nie za dużo
>czosnku bo zabije Ci smak niebieskiego IMHO.
W Lazurze niewiele jest do zabijania - moze troche lepszy od Rokpola
ale prawdziwycych niebieskich serow zbytnio nie przypomina.
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |