Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-01-11 09:10:48

Temat: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie
Od: "Biggie" <b...@W...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy takie połączenie bedzie smaczne?
Czy ser nałożyć na pieczywo od razu czy najpierw je podpiec

Dziękuję z góry za podpowiedzi

Pozdrawiam

Biggie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-01-11 09:16:57

Temat: Re: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Biggie" <b...@W...pl> napisał w wiadomości
news:eo4v21$edh$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Czy takie połączenie bedzie smaczne?
> Czy ser nałożyć na pieczywo od razu czy najpierw je podpiec
>

sa 2 szkoly..
1- najpierw robimy "tosta" z pieczywa czosnkowego (ewentualnie ze zwyklego,
posmarowanego maslem, a nastepnie natartego czosnkiem), a pozniej na to ser
i .. lu (jesli pieczywo jest gorace jest duza szansa ze ser sie sam
"roztopi"
2- na pieczywo czosnkowe nakladamy ser i lu do piekarnika / mikroweli /
tudziez innego opiekacza

Ja czasem stosuje trzecia (na zyklym pieczywie), tyle ze to wlasciwie
zapiekanka czosnkowo-serowo-cebulowa jest
Pieczywo posmarowane (z obu stron) maslem, na to klade czosnek (potarty
najlepiej na tarce w wiorka), na to ser zolty... i do piekarnika...
Dla lubiacych pod ser mozna wlozyc jeszcze np. wedzionke, boczek, pieczarki,
cebule tudziesz inne ale wtedy czosnek "trzemy" na wedline)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-01-11 15:43:16

Temat: Re: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** Biggie wrote:

> Czy takie połączenie bedzie smaczne?

To kwestia gustu, ja nie miałbym nic przeciwko, tylko nie za dużo
czosnku bo zabije Ci smak niebieskiego IMHO.

> Czy ser nałożyć na pieczywo od razu czy najpierw je podpiec

Również kwestia gustu. :)

--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-01-12 01:35:14

Temat: Re: pieczywo czosnkowe z serem typu lazur - pytanie
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 11 Jan 2007 16:43:16 +0100, Konrad Kosmowski
<k...@k...net> wrote:

>** Biggie wrote:
>
>> Czy takie połączenie bedzie smaczne?
>
>To kwestia gustu, ja nie miałbym nic przeciwko, tylko nie za dużo
>czosnku bo zabije Ci smak niebieskiego IMHO.

W Lazurze niewiele jest do zabijania - moze troche lepszy od Rokpola
ale prawdziwycych niebieskich serow zbytnio nie przypomina.

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

JAKAS KUKIELKA...
Re: JAKAS KUKIELKA...
ZNOWU
UWAGA
Spam - Miski - Pałeczki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »