Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia piekarnik

Grupy

Szukaj w grupach

 

piekarnik

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-29 10:04:19

Temat: piekarnik
Od: "Jędrek" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym trybie i
mieso bylo wysuszone.

--
Ula Piekutowska


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-29 11:37:18

Temat: Re: piekarnik
Od: "dorka" <d...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aumhbb$iqd$1@news.tpi.pl...
> Czy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
> piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym trybie
i
> mieso bylo wysuszone.

Ja pieke miecho w kombiwarze, tak, jak w piekarniku, jest termoobieg. Wrzuc
miecho do rekawa foliowego, dodaj troche rosolu lub wina. Bedzie soczyste.
Pozdrawiam.
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-29 13:03:39

Temat: Re: piekarnik
Od: "bazyli4" <b...@p...USUNTO.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aumhbb$iqd$1@news.tpi.pl...


> Czy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
> piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym
trybie i
> mieso bylo wysuszone.


Jak mam być szczery, to nawet do suszenia się termoobieg nie nadaje...


Pzdr
Paweł




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-29 14:00:22

Temat: Re: piekarnik
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


>
> Jak mam być szczery, to nawet do suszenia się termoobieg nie nadaje...
>
>
> Pzdr
> Paweł

To robisz cos nie tak . Termoobieg ( jezeli okreslenie oznacza nadmuch
cieplego powietrza ?) to nic innego tylko rownomierne nagrzewanie piekarnika
i temp. powinna byc o ok. 20°C nizsza. Drob mozna piec pod przykryciem, a
krotko przed podaniem, albo wlaczyc rozen, albo kombinacje termoobieg z
roznem(jezeli piecyk ma taki program).
pozdrowienia
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-29 14:53:02

Temat: Re: piekarnik
Od: "bazyli4" <b...@p...USUNTO.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:aumv5m$6q4$03$1@news.t-online.com...


> To robisz cos nie tak . Termoobieg ( jezeli okreslenie oznacza
nadmuch
> cieplego powietrza ?) to nic innego tylko rownomierne nagrzewanie
piekarnika
> i temp. powinna byc o ok. 20°C nizsza. Drob mozna piec pod
przykryciem, a
> krotko przed podaniem, albo wlaczyc rozen, albo kombinacje termoobieg
z
> roznem(jezeli piecyk ma taki program).
> pozdrowienia
> Ilona


Mialem kuchnie i z termoobiegiem i roznem. Po pól roku zamienilem ja na
normalna ;-)))

Pzdr
Pawel




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-29 15:16:40

Temat: Re: piekarnik
Od: "Vefour" <v...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aumhbb$iqd$1@news.tpi.pl...
> Czy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
> piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym trybie
i
> mieso bylo wysuszone.
>
> --
> Ula Piekutowska
>


termoobieg to taka podróbka konwekcji w piecach profesjonalnych, czyli
doprowadzenia do optymalnego rozkładu temperatury (jak w piecach chlebowych
:) Najczęsciej wentylator miesza tylko rozgrzane powietrze, co faktycznie
wysusza i chyba można sobie darować - jakoś nie zauwazyłem sensu w tkaim
urządzeniu, może jest trochę szybciej. Lepsze kuchenki wciągaja powietrze,
podgrzewają i wypuszczają podgrzane - to już działa lepiej. Ja stosunkowo
wiele rzeczy robię na termoobiegu, szybciej i mniejsze temperatury -
oczywiście każda potrawa w kuchenkach elektrycznych się wysusza, więc trzeba
grzać pod przykryciem albo polewać albo np. owinąć słoniną.

V.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sałatka z tuńczyka
Sylwester
Kajmak Makłowicza
mleczko kokosowe
Jajca

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »