| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-29 10:04:19
Temat: piekarnikCzy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym trybie i
mieso bylo wysuszone.
--
Ula Piekutowska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-29 11:37:18
Temat: Re: piekarnik
Użytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aumhbb$iqd$1@news.tpi.pl...
> Czy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
> piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym trybie
i
> mieso bylo wysuszone.
Ja pieke miecho w kombiwarze, tak, jak w piekarniku, jest termoobieg. Wrzuc
miecho do rekawa foliowego, dodaj troche rosolu lub wina. Bedzie soczyste.
Pozdrawiam.
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-29 13:03:39
Temat: Re: piekarnik
Użytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aumhbb$iqd$1@news.tpi.pl...
> Czy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
> piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym
trybie i
> mieso bylo wysuszone.
Jak mam być szczery, to nawet do suszenia się termoobieg nie nadaje...
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-29 14:00:22
Temat: Re: piekarnik
>
> Jak mam być szczery, to nawet do suszenia się termoobieg nie nadaje...
>
>
> Pzdr
> Paweł
To robisz cos nie tak . Termoobieg ( jezeli okreslenie oznacza nadmuch
cieplego powietrza ?) to nic innego tylko rownomierne nagrzewanie piekarnika
i temp. powinna byc o ok. 20°C nizsza. Drob mozna piec pod przykryciem, a
krotko przed podaniem, albo wlaczyc rozen, albo kombinacje termoobieg z
roznem(jezeli piecyk ma taki program).
pozdrowienia
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-29 14:53:02
Temat: Re: piekarnik
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:aumv5m$6q4$03$1@news.t-online.com...
> To robisz cos nie tak . Termoobieg ( jezeli okreslenie oznacza
nadmuch
> cieplego powietrza ?) to nic innego tylko rownomierne nagrzewanie
piekarnika
> i temp. powinna byc o ok. 20°C nizsza. Drob mozna piec pod
przykryciem, a
> krotko przed podaniem, albo wlaczyc rozen, albo kombinacje termoobieg
z
> roznem(jezeli piecyk ma taki program).
> pozdrowienia
> Ilona
Mialem kuchnie i z termoobiegiem i roznem. Po pól roku zamienilem ja na
normalna ;-)))
Pzdr
Pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-29 15:16:40
Temat: Re: piekarnikUżytkownik "Jędrek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:aumhbb$iqd$1@news.tpi.pl...
> Czy ktos moze podpowiedziec mi, do jakich potraw stosowac nawiew w
> piekarniku elektrycznym? Kiedys pieklam piers indycza i schab w tym trybie
i
> mieso bylo wysuszone.
>
> --
> Ula Piekutowska
>
termoobieg to taka podróbka konwekcji w piecach profesjonalnych, czyli
doprowadzenia do optymalnego rozkładu temperatury (jak w piecach chlebowych
:) Najczęsciej wentylator miesza tylko rozgrzane powietrze, co faktycznie
wysusza i chyba można sobie darować - jakoś nie zauwazyłem sensu w tkaim
urządzeniu, może jest trochę szybciej. Lepsze kuchenki wciągaja powietrze,
podgrzewają i wypuszczają podgrzane - to już działa lepiej. Ja stosunkowo
wiele rzeczy robię na termoobiegu, szybciej i mniejsze temperatury -
oczywiście każda potrawa w kuchenkach elektrycznych się wysusza, więc trzeba
grzać pod przykryciem albo polewać albo np. owinąć słoniną.
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |