Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia piernik

Grupy

Szukaj w grupach

 

piernik

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-02 18:59:37

Temat: Re: piernik
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:asg9lr$25o$1@foka.acn.pl...
>
> ps. Chetnie bym sprobowala Twojego piernika, Marta:))))


Ja tez, ale na razie musze sie obejsc smakiem ;)

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-03 11:35:42

Temat: Re: piernik
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Jutro, jak tylko wroce z zajec, pieke piernika, tego swiatecznego, bedzie
> sobie dojrzewal z ciemnym miejscu, do wigilii ....:)
> Smieszne to, ale ciesze sie jak dziecko :))))
> To pewnie mysl ze niedlugo swieta :)
>
> Marta
>
Czy moglabym prosic o przepis?
Na Wigilie jedziemy do rodziny meza i do mnie nalezy pieczenie ciast. Chetnie
bym przygotowala cos juz teraz, bo na ostatnia chwile bede miala dosc pracy.

Pozdrawiam piernikowo, jak najbardziej :)))
AniaR
TOruń

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-03 17:23:07

Temat: Re: piernik
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:6aec.0000099c.3dec970d@newsgate.onet.pl...
> Czy moglabym prosic o przepis?
> Na Wigilie jedziemy do rodziny meza i do mnie nalezy pieczenie ciast.
Chetnie
> bym przygotowala cos juz teraz, bo na ostatnia chwile bede miala dosc
pracy.

Poniewaz przepis juz pisalm wczesniej, wklejam linka do niego :)
piec nalezy tak na 2-3 tyg przed, i nie denerwowac sie, ze twardy .. bo
zmnieknie troche, ogolnie nie jest on z piernikow miekkich, bardziej taki do
ugryzienia
Nie mniej jednak warto go zrobic
Aha, robie z 1,5 porcji (przepis jest na 1 porcje), mam jakas taka wieksza
ta forme wiec musi byc masy wiecej. A foremke po posmarowaniu tluszczem
posypac maka, lub kasza manna

Marta

a oto przepis:
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.r
ec.kuchnia&aid=20438356


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-04 16:10:53

Temat: Re: piernik
Od: "Jollen" <j...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Zapakowalam go w lniana scierke, i teraz do wigilli bedzie sie robil coraz
> lepszy :))
>
Witam
Pewnie uznacie mnie za ignorantke, ale ksiazka kucharska z ktorej korzystam
zaleca przechowywanie piernika w worku foliowym. Pytam wiec Marto, wystarczy
lniana sciereczka?
Pozdr Jollen


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-04 16:28:37

Temat: Re: piernik
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jollen" <j...@p...pl> napisał w wiadomości
news:asl9av$5u$1@news.tpi.pl...
Pytam wiec Marto, wystarczy
> lniana sciereczka?

Wyczytalam ze mozna w folii aluminiowej lub w sciiereczce lnianej, ja zawsze
owijam sciereczka wlansie :) i wystarcza w zupelnosci :)

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-12 11:07:20

Temat: Re: piernik
Od: "sabrina podbielska" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Piernik wyszedl baaardzo pyszny (mniam , mniam)
Jacek Paweł i Radzio
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:asipa9$fen$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:6aec.0000099c.3dec970d@newsgate.onet.pl...
> > Czy moglabym prosic o przepis?
> > Na Wigilie jedziemy do rodziny meza i do mnie nalezy pieczenie ciast.
> Chetnie
> > bym przygotowala cos juz teraz, bo na ostatnia chwile bede miala dosc
> pracy.
>
> Poniewaz przepis juz pisalm wczesniej, wklejam linka do niego :)
> piec nalezy tak na 2-3 tyg przed, i nie denerwowac sie, ze twardy .. bo
> zmnieknie troche, ogolnie nie jest on z piernikow miekkich, bardziej taki
do
> ugryzienia
> Nie mniej jednak warto go zrobic
> Aha, robie z 1,5 porcji (przepis jest na 1 porcje), mam jakas taka wieksza
> ta forme wiec musi byc masy wiecej. A foremke po posmarowaniu tluszczem
> posypac maka, lub kasza manna
>
> Marta
>
> a oto przepis:
>
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.r
ec.kuchnia&aid=20438356
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Burrito
melon
jednogarnkowce.........
kokardki Grzesia chwale
Krem do dekorowania ciast?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »