| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-02 18:59:37
Temat: Re: piernik
Użytkownik "dorka" <d...@i...pl> napisał w wiadomości
news:asg9lr$25o$1@foka.acn.pl...
>
> ps. Chetnie bym sprobowala Twojego piernika, Marta:))))
Ja tez, ale na razie musze sie obejsc smakiem ;)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-03 11:35:42
Temat: Re: piernik> Jutro, jak tylko wroce z zajec, pieke piernika, tego swiatecznego, bedzie
> sobie dojrzewal z ciemnym miejscu, do wigilii ....:)
> Smieszne to, ale ciesze sie jak dziecko :))))
> To pewnie mysl ze niedlugo swieta :)
>
> Marta
>
Czy moglabym prosic o przepis?
Na Wigilie jedziemy do rodziny meza i do mnie nalezy pieczenie ciast. Chetnie
bym przygotowala cos juz teraz, bo na ostatnia chwile bede miala dosc pracy.
Pozdrawiam piernikowo, jak najbardziej :)))
AniaR
TOruń
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-03 17:23:07
Temat: Re: piernik
Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:6aec.0000099c.3dec970d@newsgate.onet.pl...
> Czy moglabym prosic o przepis?
> Na Wigilie jedziemy do rodziny meza i do mnie nalezy pieczenie ciast.
Chetnie
> bym przygotowala cos juz teraz, bo na ostatnia chwile bede miala dosc
pracy.
Poniewaz przepis juz pisalm wczesniej, wklejam linka do niego :)
piec nalezy tak na 2-3 tyg przed, i nie denerwowac sie, ze twardy .. bo
zmnieknie troche, ogolnie nie jest on z piernikow miekkich, bardziej taki do
ugryzienia
Nie mniej jednak warto go zrobic
Aha, robie z 1,5 porcji (przepis jest na 1 porcje), mam jakas taka wieksza
ta forme wiec musi byc masy wiecej. A foremke po posmarowaniu tluszczem
posypac maka, lub kasza manna
Marta
a oto przepis:
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.r
ec.kuchnia&aid=20438356
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 16:10:53
Temat: Re: piernik
> Zapakowalam go w lniana scierke, i teraz do wigilli bedzie sie robil coraz
> lepszy :))
>
Witam
Pewnie uznacie mnie za ignorantke, ale ksiazka kucharska z ktorej korzystam
zaleca przechowywanie piernika w worku foliowym. Pytam wiec Marto, wystarczy
lniana sciereczka?
Pozdr Jollen
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 16:28:37
Temat: Re: piernik
Użytkownik "Jollen" <j...@p...pl> napisał w wiadomości
news:asl9av$5u$1@news.tpi.pl...
Pytam wiec Marto, wystarczy
> lniana sciereczka?
Wyczytalam ze mozna w folii aluminiowej lub w sciiereczce lnianej, ja zawsze
owijam sciereczka wlansie :) i wystarcza w zupelnosci :)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 11:07:20
Temat: Re: piernikPiernik wyszedl baaardzo pyszny (mniam , mniam)
Jacek Paweł i Radzio
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:asipa9$fen$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:6aec.0000099c.3dec970d@newsgate.onet.pl...
> > Czy moglabym prosic o przepis?
> > Na Wigilie jedziemy do rodziny meza i do mnie nalezy pieczenie ciast.
> Chetnie
> > bym przygotowala cos juz teraz, bo na ostatnia chwile bede miala dosc
> pracy.
>
> Poniewaz przepis juz pisalm wczesniej, wklejam linka do niego :)
> piec nalezy tak na 2-3 tyg przed, i nie denerwowac sie, ze twardy .. bo
> zmnieknie troche, ogolnie nie jest on z piernikow miekkich, bardziej taki
do
> ugryzienia
> Nie mniej jednak warto go zrobic
> Aha, robie z 1,5 porcji (przepis jest na 1 porcje), mam jakas taka wieksza
> ta forme wiec musi byc masy wiecej. A foremke po posmarowaniu tluszczem
> posypac maka, lub kasza manna
>
> Marta
>
> a oto przepis:
>
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.r
ec.kuchnia&aid=20438356
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |