Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.astercity.net!n
ews.task.gda.pl!not-for-mail
From: "sabrina podbielska" <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: piernik
Date: Thu, 12 Dec 2002 12:07:20 +0100
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 32
Message-ID: <at9qtp$rt4$1@korweta.task.gda.pl>
References: <asavdl$khn$1@news.tpi.pl> <6...@n...onet.pl>
<asipa9$fen$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: wulkan.zso5.gda.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1039691514 28580 213.195.171.34 (12 Dec 2002 11:11:54
GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Dec 2002 11:11:54 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:138514
Ukryj nagłówki
Piernik wyszedl baaardzo pyszny (mniam , mniam)
Jacek Paweł i Radzio
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:asipa9$fen$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:6aec.0000099c.3dec970d@newsgate.onet.pl...
> > Czy moglabym prosic o przepis?
> > Na Wigilie jedziemy do rodziny meza i do mnie nalezy pieczenie ciast.
> Chetnie
> > bym przygotowala cos juz teraz, bo na ostatnia chwile bede miala dosc
> pracy.
>
> Poniewaz przepis juz pisalm wczesniej, wklejam linka do niego :)
> piec nalezy tak na 2-3 tyg przed, i nie denerwowac sie, ze twardy .. bo
> zmnieknie troche, ogolnie nie jest on z piernikow miekkich, bardziej taki
do
> ugryzienia
> Nie mniej jednak warto go zrobic
> Aha, robie z 1,5 porcji (przepis jest na 1 porcje), mam jakas taka wieksza
> ta forme wiec musi byc masy wiecej. A foremke po posmarowaniu tluszczem
> posypac maka, lub kasza manna
>
> Marta
>
> a oto przepis:
>
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.r
ec.kuchnia&aid=20438356
>
>
|