| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-09 11:38:12
Temat: pierś z kurczaka i kiszona kapustaJak połączyć finansową konieczność kupienia piersi z kurczaka i ochotę na
kiszoną kapustę (surówki odpadają)?
Maurycy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-09 13:08:08
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Użytkownik "Maurycy" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c07ro4$ovn$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jak połączyć finansową konieczność kupienia piersi z kurczaka i ochotę na
> kiszoną kapustę (surówki odpadają)?
> Maurycy
Z kurczaczyny zrob kotlety jak schabowe a do tego zasmazana kapuste - prawie
klasyka polska.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-09 14:05:44
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Użytkownik "Agata Solon" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> Z kurczaczyny zrob kotlety jak schabowe a do tego zasmazana kapuste -
prawie
> klasyka polska.
Ale zawsze mi się wydawało, że zasmażana kapusta jest za ciężka do kurczaka.
Spróbuję, dzięki za wsparcie ideologiczne.
Maurycy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-09 14:27:36
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta> Jak połączyć finansową konieczność kupienia piersi z kurczaka i ochotę na
> kiszoną kapustę (surówki odpadają)?
> Maurycy
>
Cześć!Popieram kotlety schabowe. Ja od lat takie robię, tylko z piersi indyka i
podaję wszystkie jarzyny takie, jakie podałabym do kotletów schabowych
wieprzowych, a więc kapustę kiszoną na surowo i na cipło też. Pamiętaj tylko
o tym, że z piersi trzeba wykroić płaty, potłuc tłuczkiem, posolić i opanierować
- ja smażę na Plancie ... podaję każdemu jeden,dwa lub trzy kotleciki, zależy od
wielkości. Pycha! M.... Korekta: oczywiście nie cipło tylko ciepło!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-12 19:17:43
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta> Cześć!Popieram kotlety schabowe. Ja od lat takie robię, tylko z piersi
indyka
No tak, o kotletach schabowych z soi juz wiem - obśmiałem się jak norka przy
półce ze "zdrową żywnością" w smarkecie
a teraz proszę - schabowy z indyka. Pewnie niedługo pojawi się gulasz wołowy
z indyka, karkówka z indyka no i koniecznie zrazy wołowe z indyka :)
Polacy potrafia sobie jednak radzić w kazdej sytuacji.
A tak na marginesie to nie wiem skąd taka moda się zrobiła na byle jakie
przecież pod względem jakości i smaku mięso z indyka ?
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-12 19:19:28
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Użytkownik "Lilly was here" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
>
> A tak na marginesie to nie wiem skąd taka moda się zrobiła na byle jakie
> przecież pod względem jakości i smaku mięso z indyka ?
Jakieś cud diety uzdrawiające cholesterolyków i zawałowców lansują to mięso.
Fela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-12 19:29:25
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
> Jakieś cud diety uzdrawiające cholesterolyków i zawałowców lansują to
mięso.
> Fela
Pewnie tak, ale tego się przeca prawie nie da jeść - chyba że po dorzuceniu
kila przypraw :)
Jedyne z indyka co mi smakowało to coś na kształt gulaszu - alboe raczej -
parafrazując poprzedniczke Beuf Strogonow :D z indyka.
--
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-12 19:42:38
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Użytkownik "Lilly was here" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:c0gk6n$btq$1@flis.man.torun.pl...
>
> > Jakieś cud diety uzdrawiające cholesterolyków i zawałowców lansują to
> mięso.
> > Fela
>
> Pewnie tak, ale tego się przeca prawie nie da jeść - chyba że po
dorzuceniu
> kila przypraw :)
Raz na jakiś czas można, ale rzeczywiście tylko w małych ilościach i
najlepiej w otoczeniu innych mięs. Jadłam bigos z indykiem. No, nieładnie
obmawiać gospodarzy...;-)
Fela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-15 22:51:06
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Użytkownik "Lilly was here" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:c0gjgo$agl$1@flis.man.torun.pl...
> A tak na marginesie to nie wiem skąd taka moda się zrobiła na byle jakie
> przecież pod względem jakości i smaku mięso z indyka ?
>
>
> --
> Lilly was here
>
Wrocilam z urlopu wiec z poslizgiem sie ustosunkowuje:
Czy mieso z indyka byle jakie? Widocznie nie miales okazji jesc porzadnie
przyrzadzonego. Gdybym Cie zaprosila na swoja popisowa potrawe: soczysta
piers indycza z farszem bakaliowym, do tego wlasnej produkcji zurawina z
gruszkami, moze zmienilbys zdanie. Moda jak moda, ja na przyklad majac na
wykarmieniu wlasnobiustowym malucha uczulonego na bialko krowie (wolowina i
cielecina won) oraz kurze, chcac jesc mieso musialam czyms wieprzowine
przeplatac. Po prostu sila wyzsza.
Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-18 13:23:09
Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Użytkownik "Agata Solon" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c0voc6$8m6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Wrocilam z urlopu wiec z poslizgiem sie ustosunkowuje:
> Czy mieso z indyka byle jakie? Widocznie nie miales okazji jesc porzadnie
> przyrzadzonego. Gdybym Cie zaprosila na swoja popisowa potrawe: soczysta
> piers indycza z farszem bakaliowym, do tego wlasnej produkcji zurawina z
> gruszkami, moze zmienilbys zdanie.
Agato, a czy ten przepis jest w archiwum? Jesli nie, to moglabys sie
podzielic nim na forum? Mam w niedziele mala uroczystosc w waskim gronie,
ale chcialabym zrobic cos specjalnego i wciaz szukam inspiracji. Myslalam o
jakich poledwiczkach, ale wciaz szukam przepisu, ktory do mnie przemowi.
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |