Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierś z kurczaka i kiszona kapusta

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierś z kurczaka i kiszona kapusta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-02-09 11:38:12

Temat: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Maurycy" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jak połączyć finansową konieczność kupienia piersi z kurczaka i ochotę na
kiszoną kapustę (surówki odpadają)?
Maurycy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-02-09 13:08:08

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Agata Solon" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Maurycy" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c07ro4$ovn$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jak połączyć finansową konieczność kupienia piersi z kurczaka i ochotę na
> kiszoną kapustę (surówki odpadają)?
> Maurycy

Z kurczaczyny zrob kotlety jak schabowe a do tego zasmazana kapuste - prawie
klasyka polska.

Agata Solon, naturalna



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-09 14:05:44

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "B. Maurycy" <b...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata Solon" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> Z kurczaczyny zrob kotlety jak schabowe a do tego zasmazana kapuste -
prawie
> klasyka polska.
Ale zawsze mi się wydawało, że zasmażana kapusta jest za ciężka do kurczaka.
Spróbuję, dzięki za wsparcie ideologiczne.
Maurycy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-09 14:27:36

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Marianka" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Jak połączyć finansową konieczność kupienia piersi z kurczaka i ochotę na
> kiszoną kapustę (surówki odpadają)?
> Maurycy
>
Cześć!Popieram kotlety schabowe. Ja od lat takie robię, tylko z piersi indyka i
podaję wszystkie jarzyny takie, jakie podałabym do kotletów schabowych
wieprzowych, a więc kapustę kiszoną na surowo i na cipło też. Pamiętaj tylko
o tym, że z piersi trzeba wykroić płaty, potłuc tłuczkiem, posolić i opanierować
- ja smażę na Plancie ... podaję każdemu jeden,dwa lub trzy kotleciki, zależy od
wielkości. Pycha! M.... Korekta: oczywiście nie cipło tylko ciepło!

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-12 19:17:43

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Lilly was here" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Cześć!Popieram kotlety schabowe. Ja od lat takie robię, tylko z piersi
indyka

No tak, o kotletach schabowych z soi juz wiem - obśmiałem się jak norka przy
półce ze "zdrową żywnością" w smarkecie
a teraz proszę - schabowy z indyka. Pewnie niedługo pojawi się gulasz wołowy
z indyka, karkówka z indyka no i koniecznie zrazy wołowe z indyka :)
Polacy potrafia sobie jednak radzić w kazdej sytuacji.

A tak na marginesie to nie wiem skąd taka moda się zrobiła na byle jakie
przecież pod względem jakości i smaku mięso z indyka ?


--
Lilly was here



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-12 19:19:28

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Fela" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lilly was here" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
>
> A tak na marginesie to nie wiem skąd taka moda się zrobiła na byle jakie
> przecież pod względem jakości i smaku mięso z indyka ?
Jakieś cud diety uzdrawiające cholesterolyków i zawałowców lansują to mięso.
Fela

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-12 19:29:25

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Lilly was here" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Jakieś cud diety uzdrawiające cholesterolyków i zawałowców lansują to
mięso.
> Fela

Pewnie tak, ale tego się przeca prawie nie da jeść - chyba że po dorzuceniu
kila przypraw :)
Jedyne z indyka co mi smakowało to coś na kształt gulaszu - alboe raczej -
parafrazując poprzedniczke Beuf Strogonow :D z indyka.


--
Lilly was here


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-12 19:42:38

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Fela" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lilly was here" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:c0gk6n$btq$1@flis.man.torun.pl...
>
> > Jakieś cud diety uzdrawiające cholesterolyków i zawałowców lansują to
> mięso.
> > Fela
>
> Pewnie tak, ale tego się przeca prawie nie da jeść - chyba że po
dorzuceniu
> kila przypraw :)
Raz na jakiś czas można, ale rzeczywiście tylko w małych ilościach i
najlepiej w otoczeniu innych mięs. Jadłam bigos z indykiem. No, nieładnie
obmawiać gospodarzy...;-)
Fela

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-15 22:51:06

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Agata Solon" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Lilly was here" <o...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:c0gjgo$agl$1@flis.man.torun.pl...


> A tak na marginesie to nie wiem skąd taka moda się zrobiła na byle jakie
> przecież pod względem jakości i smaku mięso z indyka ?
>
>
> --
> Lilly was here
>

Wrocilam z urlopu wiec z poslizgiem sie ustosunkowuje:
Czy mieso z indyka byle jakie? Widocznie nie miales okazji jesc porzadnie
przyrzadzonego. Gdybym Cie zaprosila na swoja popisowa potrawe: soczysta
piers indycza z farszem bakaliowym, do tego wlasnej produkcji zurawina z
gruszkami, moze zmienilbys zdanie. Moda jak moda, ja na przyklad majac na
wykarmieniu wlasnobiustowym malucha uczulonego na bialko krowie (wolowina i
cielecina won) oraz kurze, chcac jesc mieso musialam czyms wieprzowine
przeplatac. Po prostu sila wyzsza.

Pozdrowienia, Agata Solon, naturalna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-02-18 13:23:09

Temat: Re: pierś z kurczaka i kiszona kapusta
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agata Solon" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c0voc6$8m6$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Wrocilam z urlopu wiec z poslizgiem sie ustosunkowuje:
> Czy mieso z indyka byle jakie? Widocznie nie miales okazji jesc porzadnie
> przyrzadzonego. Gdybym Cie zaprosila na swoja popisowa potrawe: soczysta
> piers indycza z farszem bakaliowym, do tego wlasnej produkcji zurawina z
> gruszkami, moze zmienilbys zdanie.

Agato, a czy ten przepis jest w archiwum? Jesli nie, to moglabys sie
podzielic nim na forum? Mam w niedziele mala uroczystosc w waskim gronie,
ale chcialabym zrobic cos specjalnego i wciaz szukam inspiracji. Myslalam o
jakich poledwiczkach, ale wciaz szukam przepisu, ktory do mnie przemowi.

--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przepis na faceta!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
[OG Wawa] tania lodowka do sprzedania
jak zrobić sos śródziemnomorski?
Tort urodzinowy!
Pomocy!!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »