« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-07-25 22:48:11
Temat: pizza w piekarniku czy na gryluWitam,
Zastanawiam się czy pieczenie pizzy we własnym piekarniku (a nie w
restauracji) można jeszcze bardziej urozmaicić? Jakie efekty smakowe
można osiągnąć piekąc pizze na grylu? Czy taki grill musi być
zamknięty?
Dzięki
Agryppa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-07-25 23:01:40
Temat: Re: pizza w piekarniku czy na grylu** Agryppa <b...@m...tam.pl> wrote:
> Zastanawiam się czy pieczenie pizzy we własnym piekarniku (a nie w
> restauracji) można jeszcze bardziej urozmaicić?
Zasadniczo to wydaje mi się, iż to zależy głównie od temperatury pieca oraz
tego czym jest opalany (a nie czy jest w restauracji czy nie).
Te stosowane w restauracjach mają większe temperatury, zdarza się, że są
opalane węglem drzewnym czy w ogóle drzewem oraz mają solidny podkład (w sensie
nie lezą na byle piekarnikowej blasze).
Ktoś tu kiedyś reklamował coś co się nazywało pizza stone - tzn. kawał
kamienia, który umieszczasz w piekarniku i na tym kładziesz pizzę. Nie wiem czy
to coś pomoże ale z pewnością urozmaici. :)
> Jakie efekty smakowe można osiągnąć piekąc pizze na grylu? Czy taki grill
> musi być zamknięty?
Grillu w sensie? Raczej zamknięty aby była równomierna temperatura, pizzy
raczej nie obracasz na grillu :), a jak nie obrócisz to z zewnątrz będzie
surowa, a od spodu spalona.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-07-26 07:44:11
Temat: Re: pizza w piekarniku czy na grylu
>
> Ktoś tu kiedyś reklamował coś co się nazywało pizza stone - tzn. kawał
> kamienia, który umieszczasz w piekarniku i na tym kładziesz pizzę. Nie
wiem czy
> to coś pomoże ale z pewnością urozmaici. :)
Jest jeszcze coś takiego jak : Elektryczna patelnia do pizzy
http://www.turalp.eu/index.php?d=produkt&id=349
odradzam zakup tego wynalazku, do pizzy na pewno to się nie nadaje
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |