Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pizza w piekarniku czy na grylu

Grupy

Szukaj w grupach

 

pizza w piekarniku czy na grylu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-07-25 22:48:11

Temat: pizza w piekarniku czy na grylu
Od: Agryppa <b...@m...tam.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,
Zastanawiam się czy pieczenie pizzy we własnym piekarniku (a nie w
restauracji) można jeszcze bardziej urozmaicić? Jakie efekty smakowe
można osiągnąć piekąc pizze na grylu? Czy taki grill musi być
zamknięty?

Dzięki

Agryppa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-07-25 23:01:40

Temat: Re: pizza w piekarniku czy na grylu
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net> szukaj wiadomości tego autora

** Agryppa <b...@m...tam.pl> wrote:

> Zastanawiam się czy pieczenie pizzy we własnym piekarniku (a nie w
> restauracji) można jeszcze bardziej urozmaicić?

Zasadniczo to wydaje mi się, iż to zależy głównie od temperatury pieca oraz
tego czym jest opalany (a nie czy jest w restauracji czy nie).

Te stosowane w restauracjach mają większe temperatury, zdarza się, że są
opalane węglem drzewnym czy w ogóle drzewem oraz mają solidny podkład (w sensie
nie lezą na byle piekarnikowej blasze).

Ktoś tu kiedyś reklamował coś co się nazywało pizza stone - tzn. kawał
kamienia, który umieszczasz w piekarniku i na tym kładziesz pizzę. Nie wiem czy
to coś pomoże ale z pewnością urozmaici. :)

> Jakie efekty smakowe można osiągnąć piekąc pizze na grylu? Czy taki grill
> musi być zamknięty?

Grillu w sensie? Raczej zamknięty aby była równomierna temperatura, pizzy
raczej nie obracasz na grillu :), a jak nie obrócisz to z zewnątrz będzie
surowa, a od spodu spalona.

--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-07-26 07:44:11

Temat: Re: pizza w piekarniku czy na grylu
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Ktoś tu kiedyś reklamował coś co się nazywało pizza stone - tzn. kawał
> kamienia, który umieszczasz w piekarniku i na tym kładziesz pizzę. Nie
wiem czy
> to coś pomoże ale z pewnością urozmaici. :)


Jest jeszcze coś takiego jak : Elektryczna patelnia do pizzy
http://www.turalp.eu/index.php?d=produkt&id=349

odradzam zakup tego wynalazku, do pizzy na pewno to się nie nadaje

Pozdrawiam

Monika





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szynka
Likier morelowy
nowości - gofry i naleśniki Gellwe
Urządzenie do gotowania jaj - jakie i opinie
Jajko

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »