| « poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-08-20 18:02:06
Temat: Re: pochwalę si
"Jerzy Nowak" <0...@m...pl> wrote in message
news:eca7jd$qn1$2@nemesis.news.tpi.pl...
> Mielcarz napisał(a):
>> Jerzy Nowak napisał(a):
>>> Tatiana napisał(a):
>>>> Dnia Tue, 15 Aug 2006 00:29:43 +0200, Waćpanna lub waćpan Marchewka, w
>>>> wiadomości <news:ebqt90$cpp$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
>>>>
>>>>>> Kotlety smaże na patelni, z dodatkiem 2 całych ząbków czosnku moga
>>>>>> nawet być w łupinkach
>>>>> Ten czosnek to w jakimś okreśonym celu?
>>>> aromat przechodzi do oleju/oliwy
>>> A potem wiatry jak się masz. Na noc kochanków nie polecam.
>>> ;-)
>>> pozdr. Jerzy
>>
>> Hmm z tego co wiem u zdrowego człowieka po czosnku nie występują , a
>> czosnek jest zacny w wielu potrawach. Muszę przyznac że ja nacieram
>> nim raczej mięso niż dodaję w całości, ale - to już inny przepis
>> :)
>
> Wybacz, oczywiście, ze nie wiatry a chuch.
> ;-)
> pozdr. Jerzy
69? 8-|
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-08-21 09:06:51
Temat: Re: pochwalę się
Le dimanche 20 aout 2006 ŕ 19:51:20, dans <eca7l8$qn1$3@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
> > Na pewno. Banany sa cudownym warzywem (akurat lepszym kiedy sa
>> zielone), [...]
> Do tego momentu sie zgodzę, potem to owoce.
> pozdr. Jerzy
Sprobuj ugotowac zwykle (tzn. zolte juz) banany, zwyczajnie w osolonej
wodzie (obrane ze skorki). Zobaczysz ze bedziesz zaskoczony
rezultatem : wychodzi bardzo dobre warzywo.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-08-22 23:02:48
Temat: Re: pochwalę sięEwa (siostra Ani) N. napisał(a):
> Le dimanche 20 aout 2006 ŕ 19:51:20, dans <eca7l8$qn1$3@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>
>> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>> > Na pewno. Banany sa cudownym warzywem (akurat lepszym kiedy sa
>>> zielone), [...]
>
>> Do tego momentu sie zgodzę, potem to owoce.
>> pozdr. Jerzy
>
> Sprobuj ugotowac zwykle (tzn. zolte juz) banany, zwyczajnie w osolonej
> wodzie (obrane ze skorki). Zobaczysz ze bedziesz zaskoczony
> rezultatem : wychodzi bardzo dobre warzywo.
Naprawdę? Nie omieszkam spróbować. A do czego to będzie pasować? Czy też
dobre samo w sobie?
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-08-23 17:20:55
Temat: Re: pochwalę się
Le mercredi 23 aout 2006 ŕ 01:02:48, dans <ecg2h7$8nb$2@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>> Sprobuj ugotowac zwykle (tzn. zolte juz) banany, zwyczajnie w osolonej
>> wodzie (obrane ze skorki). Zobaczysz ze bedziesz zaskoczony
>> rezultatem : wychodzi bardzo dobre warzywo.
> Naprawdę? Nie omieszkam spróbować. A do czego to będzie pasować? Czy też
> dobre samo w sobie?
Samo w sobie to jest dobre, ale smak jest delikatny, wiec lepiej podac
jako dodatek. Osobiscie jadlam ze smazona ryba (sztokfiszem...) a
pozniej z miesem w sosie wlasnym. Oczywiscie polecam ci to drugie (chyba ze znalazles
juz jakies zrodlo sztofisza...).
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-08-23 17:46:31
Temat: Re: pochwalę sięEwa (siostra Ani) N. napisał(a):
> Samo w sobie to jest dobre, ale smak jest delikatny, wiec lepiej podac
> jako dodatek.
Drobiazg, gotowac we wrzątku ale ile czasu?
> Osobiscie jadlam ze smazona ryba (sztokfiszem...) a
> pozniej z miesem w sosie wlasnym. Oczywiscie polecam ci to drugie (chyba ze
znalazles
> juz jakies zrodlo sztofisza...).
Niestety, małżonka odkąd dziecie wyrosło już nie lubi udawać się nad
Bałtyk czyli na Kaszuby.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-08-23 17:53:49
Temat: Re: pochwalę si
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote in message
news:9423138050$20060823192056@ewcia.kloups...
>
> Le mercredi 23 aout 2006 ŕ 01:02:48, dans
> <ecg2h7$8nb$2@atlantis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>
>
>>> Sprobuj ugotowac zwykle (tzn. zolte juz) banany, zwyczajnie w osolonej
>>> wodzie (obrane ze skorki). Zobaczysz ze bedziesz zaskoczony
>>> rezultatem : wychodzi bardzo dobre warzywo.
>
>> Naprawdę? Nie omieszkam spróbować. A do czego to będzie pasować? Czy też
>> dobre samo w sobie?
>
>
> Samo w sobie to jest dobre, ale smak jest delikatny, wiec lepiej podac
> jako dodatek. Osobiscie jadlam ze smazona ryba (sztokfiszem...) a
> pozniej z miesem w sosie wlasnym. Oczywiscie polecam ci to drugie (chyba
> ze znalazles
> juz jakies zrodlo sztofisza...).
>
> Ewcia
Sztokfisz to zwykły suszony bez soli dorsz, inna nazwa - wątłusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-08-23 18:05:23
Temat: Re: pochwalę się
Le mercredi 23 aout 2006 ŕ 19:46:31, dans <eci4gb$s2i$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>> Samo w sobie to jest dobre, ale smak jest delikatny, wiec lepiej podac
>> jako dodatek.
> Drobiazg, gotowac we wrzątku ale ile czasu?
Tak z kwadrans. Dziabnac widelcem, czy juz sa miekkie. Oczywiscie im
bardziej dojrzale tym krocej sie gotuja...
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-08-23 18:07:42
Temat: Re: pochwalę si
Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
>
> Niestety, małżonka odkąd dziecie wyrosło już nie lubi udawać się nad
> Bałtyk czyli na Kaszuby.
Pisz śmiało, że nie chce z Tobą jeździć, a nie tam o dziecięciu gaworzysz.
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-08-23 18:19:52
Temat: Re: pochwalę sidżdżownica napisał(a):
> Użytkownik "Jerzy Nowak" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
>> Niestety, małżonka odkąd dziecie wyrosło już nie lubi udawać się nad
>> Bałtyk czyli na Kaszuby.
> Pisz śmiało, że nie chce z Tobą jeździć,
Ja akurat teraz jestem mocno zapracowany więc nie mogłem jej towarzyszyć.
a nie tam o dziecięciu gaworzysz.
> d.
A skąd takie domniemanie? Wcześniej tez nie lubiła Bałtyku tyle, że sie
poswiecała dla dziecka (kurde to juz prawie facet).
pozdr. Jerzy
--
Nudzisz się?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-08-23 18:21:02
Temat: Re: pochwalę siPanslavista napisał(a):
[...]
> Sztokfisz to zwykły suszony bez soli dorsz, inna nazwa - wątłusz
To po co się go moczyło?
:-P
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |