Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pomidory bez skórki-jak?

Grupy

Szukaj w grupach

 

pomidory bez skórki-jak?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-17 06:33:11

Temat: pomidory bez skórki-jak?
Od: <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Proszę o pomoc ,jak wiecie sezon pomidorowy w pełni,przynajmniej u mnie:))
Sałatki z pomidora znudziły mi sie a przecierow mam juz sporo,narobionyh na
zime.Jest bardzo duzo przepisów, w ktorych zawarte sa jako składnik pomidory
bez skórki wiec prosze o pomoc jak cos takiego zrobic?czy dodajecie jakies
przyprawy i jakie?

z góry serdeczne dzieki(cicha wielbicielka grupy)

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-17 07:12:26

Temat: Re: pomidory bez skórki-jak?
Od: "Joanna" <j...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pomidory trzeba sparzyć - wtedy skórka ładnie odchodzi. Przedtem można
skórkę nacięć na krzyż - będzie jeszcze lepiej.
A parzy się pomidory zanurzając na chwilę we wrzątku.
Jeżeli robię zupę - to umyte pomidory zanurzam właśnie w zupie - wyławiam,
obieram, kroję i wrzucam z powrotem ...

--
Joanna
J...@e...pl


Użytkownik <r...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:727a.0000140b.3d350fa6@newsgate.onet.pl...
> Proszę o pomoc ,jak wiecie sezon pomidorowy w pełni,przynajmniej u mnie:))
> Sałatki z pomidora znudziły mi sie a przecierow mam juz sporo,narobionyh
na
> zime.Jest bardzo duzo przepisów, w ktorych zawarte sa jako składnik
pomidory
> bez skórki wiec prosze o pomoc jak cos takiego zrobic?czy dodajecie jakies
> przyprawy i jakie?
>
> z góry serdeczne dzieki(cicha wielbicielka grupy)
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 07:13:04

Temat: Re: pomidory bez skórki-jak?
Od: <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Proszę o pomoc ,jak wiecie sezon pomidorowy w pełni,przynajmniej u mnie:))
> Sałatki z pomidora znudziły mi sie a przecierow mam juz sporo,narobionyh na
> zime.Jest bardzo duzo przepisów, w ktorych zawarte sa jako składnik pomidory
> bez skórki wiec prosze o pomoc jak cos takiego zrobic?czy dodajecie jakies
> przyprawy i jakie?
>
> z góry serdeczne dzieki(cicha wielbicielka grupy)
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

dodam ze one maja byc do słoików na zime,nie chec kupować gotowych jak zrobie
sama to przynajmniej wiem co jem:))


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 07:31:47

Temat: Re: pomidory bez skórki-jak?
Od: Gamon' <r...@r...prv.pl> szukaj wiadomości tego autora

Joanna wrote:

> Pomidory trzeba sparzyć - wtedy skórka ładnie odchodzi. Przedtem można
> skórkę nacięć na krzyż - będzie jeszcze lepiej.
> A parzy się pomidory zanurzając na chwilę we wrzątku.

Ja wole polac wrzatkiem. Przy zanurzania wystraczy chwile prz4edobrzyc i
sa juz nieapetyczne, a przy polewaniu wrzatkiem, to widac, kiedy skorka
juz odejdzie (zreszta w kazdej chwili mozna sprawdzic).

Pozdrawiam,
robal.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 07:44:04

Temat: Re: pomidory bez skórki-jak?
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

>
> dodam ze one maja byc do słoików na zime,nie chec kupować gotowych jak
zrobie
> sama to przynajmniej wiem co jem:))
>

Ja kiedys takie robilam. Pomidorki obieralam ze skorki za pomoca sparzenia,
potem upychalam w slojach i pasteryzowalam. Do zupki byly pyszne, prawie jak
swieze. Jedna wada, ze w odroznieniu od odparowanego koncentratu, tutaj
trzeba ze dwa sloiki uzyc od razu, zeby tych pomidorow bylo w potrawie duzo.
Pozdrawiam serdecznie (taki u nas zwyczaj ;))
AniaK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 07:47:54

Temat: Re: pomidory bez skórki-jak?
Od: "Agusiek" <A...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


> > Proszę o pomoc ,jak wiecie sezon pomidorowy w pełni,przynajmniej u
mnie:))
> > Sałatki z pomidora znudziły mi sie a przecierow mam juz sporo,narobionyh
na
> > zime.Jest bardzo duzo przepisów, w ktorych zawarte sa jako składnik
pomidory
> > bez skórki wiec prosze o pomoc jak cos takiego zrobic?czy dodajecie
jakies
> > przyprawy i jakie?
> >
> > z góry serdeczne dzieki(cicha wielbicielka grupy)
> >
>> dodam ze one maja byc do słoików na zime,nie chec kupować gotowych jak
zrobie
> sama to przynajmniej wiem co jem:))
>

Tak właśnie myślałam, że o to pytasz :)) Najlepiej takie obrane ze skórki i
pokrojone w kostkę (potem i tak się je kroi) upchać do słoików i
zapasteryzować. Potem w zimie masz świeże pomidorki o smaku pomidorków, a
przypraw zawsze dopiero wtedy możesz dodać. Wygodniej się używa takich
naturalnych w smaku.

Pozdrawiam, Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kalkulator nie tylko kaloryczny
program do projektowania
naleśniki z nadzieniem z bakłażana (P)
jarzyna do obiadu
Odwirusowywanie(OT)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »