« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-01 11:37:29
Temat: pomocy ! gicz cielęca ...Witam serdecznie,
potrzebuje pilnie dobry przepis na gicz cielęcą.
Pomozcie prosze.
--
Pozdrawiam serdecznie
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-01 21:10:51
Temat: Re: pomocy ! gicz cielęca ...W: news:d2jbpt$ji7$1@korweta.task.gda.pl
Od: Cappella Gedanensis <c...@g...pl>
Było:
> Witam serdecznie,
> potrzebuje pilnie dobry przepis na gicz cielęcą.
> Pomozcie prosze.
Natrzyj na sucho solą i ziołami o przyjemnym dla ciebie zapachu.
Niech poleży w lodówce przez noc.
Rano otrzep ze wszystkiego - nie płucz.
Rozgrzej smalec albo olej na "bardzo gorąco" i obsmaż ze wszystkich stron aż
będzie jasno-żółta.
Włóż do czegoś głębszego i uduś w mało wody, przyprawiając jak rosół.
Sos dopraw chrzanem wg smaku. Albo dodaj soku z cytryny do sosu i zagęść go
trochę białą mąką ze śmietaną (nie zasmażką).
No i nie zapomnij o szpiku ...
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Zajrzyj tu: http://www.lysiak.chrzanik.com/index.php
To tak niedawno było http://www.dzienmisia.pl/
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-02 00:31:58
Temat: Re: pomocy ! gicz cielęca ...
A ja bym wymoczył w rostworze z peklosoli przez dzień i do piekarnika.
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-02 06:57:53
Temat: Re: pomocy ! gicz cielęca ...In article <d2jbpt$ji7$1@korweta.task.gda.pl>,
"Cappella Gedanensis" <c...@g...pl> wrote:
> Witam serdecznie,
> potrzebuje pilnie dobry przepis na gicz cielęcą.
> Pomozcie prosze.
Rozumiem, że chodzi Ci o coś innego niż klasyczen ossobuco alla milanese?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-02 07:18:48
Temat: Re: pomocy ! gicz cielęca ...
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-
>
> Rozumiem, że chodzi Ci o coś innego niż klasyczen ossobuco alla milanese?
>
> Władysław
Buahahaha!!!!!!
Nie, chodzi jej właśnie o klasyczne osło buco alla Kampinoso
d.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-02 09:54:08
Temat: Re: pomocy ! gicz cielęca ...Wojti wrote:
> A ja bym wymoczył w rostworze z peklosoli przez dzień i do piekarnika.
mógłbyś to na polski przetłumaczyć?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |