« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-17 06:11:11
Temat: pomóżcieLudzie, pomożcie, nie dalej jak wczoraj czytałam o cieście z którego z
użyciem gorącej wody które można stosować do pierogów. A dziś wzrok zawodzi.
Czy to już mój koniec?
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-17 07:25:05
Temat: Re: pomóżcieOn Sat, 2004-04-17 at 08:11, Misielin wrote:
> Ludzie, pomożcie, nie dalej jak wczoraj czytałam o cieście z którego z
> użyciem gorącej wody które można stosować do pierogów. A dziś wzrok zawodzi.
> Czy to już mój koniec?
Obawiam sie, ze tak... ;)))
Prosie bardzo:
> w takim razie bardzo prosze o przepis na ciasto wlasnej roboty do
canelloni
> i lasagni
No taki sam jak do tradycyjnego makaronu, czyli trzy szklanki maki zalac
szklanka wrzatku, dodac lyzke masla, najpierw mieszac jakims narzedziem,
jak juz da sie dotknac, to lapa wyrobic elastyczne ciasto, walkowac,
wykrawac ksztalty, gotowac/zapiekac. Do canelloni te same ksztalty, co
do lasagne, czyli prostokat, walek farszu klasc na poczatku paska,
zawijajc w rure. Tego samego ciasta uzywam do pierogow. Moje ostatnie
lasagne byly z maki razowej - tez dobrze, z lekko orzechowawym smakiem.
Kot i poranna kafka
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 08:05:30
Temat: Re: pomóżciedzienki, dzienki panie grochu...
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 10:46:54
Temat: Re: pomóżcieKot ( m...@p...onet.pl ) napisał:
> No taki sam jak do tradycyjnego makaronu, czyli trzy szklanki maki zalac
> szklanka wrzatku, dodac lyzke masla,
I to tak bez jaj?
Tzn. nie dodajesz żółtka/jajka?
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-17 13:51:19
Temat: Re: pomóżcieOn Sat, 2004-04-17 at 12:46, Iwona wrote:
> Kot ( m...@p...onet.pl ) napisał:
> > No taki sam jak do tradycyjnego makaronu, czyli trzy szklanki maki zalac
> > szklanka wrzatku, dodac lyzke masla,
>
> I to tak bez jaj?
> Tzn. nie dodajesz żółtka/jajka?
Calkiem bez jaj ;)
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |