Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pomóżcie Re: pomóżcie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pomóżcie

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: m...@p...onet.pl (Kot)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pomóżcie
Date: 17 Apr 2004 09:25:05 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 28
Message-ID: <1082183958.27240.1.camel@localhost>
References: <c5qhrj$2vrj$1@mamut.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1082186705 1477 213.180.130.18 (17 Apr 2004 07:25:05
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Apr 2004 07:25:05 GMT
X-Mailer: Ximian Evolution 1.4.6-1mdk
X-Received: from ABoulogne-109-1-2-217.w80-14.abo.wanadoo.fr ([80.14.172.217]:21215
"EHLO [80.14.172.217]") by ps9.test.onet.pl with ESMTP id
<S5073711AbUDQGpp>; Sat, 17 Apr 2004 08:45:45 +0200
X-Received: from ABoulogne-109-1-2-217.w80-14.abo.wanadoo.fr ([80.14.172.217]:21215
"EHLO [80.14.172.217]") by ps9.test.onet.pl with ESMTP id
<S5073711AbUDQGpp>; Sat, 17 Apr 2004 08:45:45 +0200
X-Received: from ABoulogne-109-1-2-217.w80-14.abo.wanadoo.fr ([80.14.172.217]:21215
"EHLO [80.14.172.217]") by ps9.test.onet.pl with ESMTP id
<S5073711AbUDQGpp>; Sat, 17 Apr 2004 08:45:45 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:198718
Ukryj nagłówki

On Sat, 2004-04-17 at 08:11, Misielin wrote:
> Ludzie, pomożcie, nie dalej jak wczoraj czytałam o cieście z którego z
> użyciem gorącej wody które można stosować do pierogów. A dziś wzrok zawodzi.
> Czy to już mój koniec?

Obawiam sie, ze tak... ;)))

Prosie bardzo:
> w takim razie bardzo prosze o przepis na ciasto wlasnej roboty do
canelloni
> i lasagni

No taki sam jak do tradycyjnego makaronu, czyli trzy szklanki maki zalac
szklanka wrzatku, dodac lyzke masla, najpierw mieszac jakims narzedziem,
jak juz da sie dotknac, to lapa wyrobic elastyczne ciasto, walkowac,
wykrawac ksztalty, gotowac/zapiekac. Do canelloni te same ksztalty, co
do lasagne, czyli prostokat, walek farszu klasc na poczatku paska,
zawijajc w rure. Tego samego ciasta uzywam do pierogow. Moje ostatnie
lasagne byly z maki razowej - tez dobrze, z lekko orzechowawym smakiem.

Kot i poranna kafka

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.04 Misielin
17.04 Iwona
17.04 Kot
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6