Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pomóźcie - likier

Grupy

Szukaj w grupach

 

pomóźcie - likier

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-08 15:08:17

Temat: pomóźcie - likier
Od: "Aneta" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

robiłam liker jajeczny, źołtka na parze do tego gorace mleko i wszystko było
ok, masa pieknie się ubija i był puszysta ale jak dolałam spirytusu opadła a
żółtka trochę się ścięly - da się z tym cos jeszcze zrobić? A jeśli nie to
co robić żeby masa nie opadła i żółtka się nie ścieły?? Spirytus wlewałam
poma;lutku i po trochu a masa była już ostudzona , ciepła a nie gorąca,
cały czas ubijałam i nic :(((((((((


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-09 11:55:03

Temat: Re: pomóźcie - likier
Od: "Aneta" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

a może jajek było za dużo? Nie wiem już co może byc przyczyną , może znacie
jakiś dobry przepis na adwokat?
Pozdrawiam Aneta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-09 19:54:28

Temat: Re: pomóźcie - likier
Od: "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

kilka razy robiłam adwokata , ale nigdy nie ubijałam jaj na parze.
Robiłam kogel-mogel do tego mleko skondensowane i na koniec spirytus.
Dla ułatwienia dawałam cukier puder.

pozdrawiam.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-09 21:11:38

Temat: Re: pomóźcie - likier
Od: "Aneta" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> napisał w
wiadomości news:bom5o2$173r$1@foka1.acn.pl...
ja też z cukrem pudrem robiłam,ale ubijałam na parze żeby był taki
puszysty, zresztą mialam nawet przepis. I masa była świetna tka puszysta,że
aż musiałam do innego garnka przełożyć bo tak urosło.
A jaki Ci wyszedł ogólne?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-10 07:32:51

Temat: Re: pomóźcie - likier
Od: "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo dobry, gęsty, także po schłodzeniu ciężko było go wydostać z butli.
Skojarzyło mi się , ze kiedyś oglądałam program kulinarny (podawali przepis
na tiramisu ) i właśnie po ubijaniu na parze masy jajecznej i po dodaniu
alkoholu zaczęło się warzyć.
Oni wtedy wszystko razem zaczeli jeszcze raz ubijać nad parą powolutku.

pozdrawiam i życzę sukcesu.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-10 10:40:54

Temat: Re: pomóźcie - likier
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 2003-11-09 at 12:55, Aneta wrote:
> a może jajek było za dużo? Nie wiem już co może byc przyczyną , może znacie
> jakiś dobry przepis na adwokat?
> Pozdrawiam Aneta

Kilka przepisow bylo podane tak ze 2 tygodnie temu - rzuc okiem w
archiwum.

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-10 15:53:08

Temat: Re: pomóźcie - likier
Od: "Aneta" <a...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl>

Dziękuje za odpowiedzi, spobuję następnym razem


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: mam ochotę na rybę
Re: co mozna mrozic, a czego nie?
co to jest ciasto filo?
Re: Jak to emigrantom żołądki wyją
Smalec

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »