| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-08 15:08:17
Temat: pomóźcie - likierrobiłam liker jajeczny, źołtka na parze do tego gorace mleko i wszystko było
ok, masa pieknie się ubija i był puszysta ale jak dolałam spirytusu opadła a
żółtka trochę się ścięly - da się z tym cos jeszcze zrobić? A jeśli nie to
co robić żeby masa nie opadła i żółtka się nie ścieły?? Spirytus wlewałam
poma;lutku i po trochu a masa była już ostudzona , ciepła a nie gorąca,
cały czas ubijałam i nic :(((((((((
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-09 11:55:03
Temat: Re: pomóźcie - likiera może jajek było za dużo? Nie wiem już co może byc przyczyną , może znacie
jakiś dobry przepis na adwokat?
Pozdrawiam Aneta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-09 19:54:28
Temat: Re: pomóźcie - likierkilka razy robiłam adwokata , ale nigdy nie ubijałam jaj na parze.
Robiłam kogel-mogel do tego mleko skondensowane i na koniec spirytus.
Dla ułatwienia dawałam cukier puder.
pozdrawiam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-09 21:11:38
Temat: Re: pomóźcie - likier
Użytkownik "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> napisał w
wiadomości news:bom5o2$173r$1@foka1.acn.pl...
ja też z cukrem pudrem robiłam,ale ubijałam na parze żeby był taki
puszysty, zresztą mialam nawet przepis. I masa była świetna tka puszysta,że
aż musiałam do innego garnka przełożyć bo tak urosło.
A jaki Ci wyszedł ogólne?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-10 07:32:51
Temat: Re: pomóźcie - likierBardzo dobry, gęsty, także po schłodzeniu ciężko było go wydostać z butli.
Skojarzyło mi się , ze kiedyś oglądałam program kulinarny (podawali przepis
na tiramisu ) i właśnie po ubijaniu na parze masy jajecznej i po dodaniu
alkoholu zaczęło się warzyć.
Oni wtedy wszystko razem zaczeli jeszcze raz ubijać nad parą powolutku.
pozdrawiam i życzę sukcesu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-10 10:40:54
Temat: Re: pomóźcie - likierOn Sun, 2003-11-09 at 12:55, Aneta wrote:
> a może jajek było za dużo? Nie wiem już co może byc przyczyną , może znacie
> jakiś dobry przepis na adwokat?
> Pozdrawiam Aneta
Kilka przepisow bylo podane tak ze 2 tygodnie temu - rzuc okiem w
archiwum.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-10 15:53:08
Temat: Re: pomóźcie - likier
Użytkownik "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl>
Dziękuje za odpowiedzi, spobuję następnym razem
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |