| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-26 16:35:27
Temat: Re: ponownie o golonce> Waldku, jak zrobie, to napisze, ale kiedy
zrobie, to tego naprawde nie wiem, bo... jestem
osoba samotna :(
===========
Moze zapros pare osob z grupy... Kazdy by
przyniosl skladkowe golonki i piwo (ja bym
przyniosl :-}). A potem festiwal golonki - kazdy
przyrzadza na swoj sposob. I degustacja. A potem
wybor krola lub krolowej swinskiej nogi! Ciekawe
czy przepis Rudego by wygral?
waldek
===========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-26 16:44:27
Temat: Re: ponownie o golonceFrom: "waldek" <x...@o...pl>
> > Waldku, jak zrobie, to napisze, ale kiedy
> zrobie, to tego naprawde nie wiem, bo... jestem
> osoba samotna :(
> ===========
> Moze zapros pare osob z grupy... Kazdy by
> przyniosl skladkowe golonki i piwo (ja bym
> przyniosl :-}). A potem festiwal golonki - kazdy
> przyrzadza na swoj sposob. I degustacja. A potem
> wybor krola lub krolowej swinskiej nogi! Ciekawe
> czy przepis Rudego by wygral?
> waldek
> ===========
>
Nie jest to zly pomysl... powiedzialabym nawet, ze jest bardzo dobry :-))))
Mieszkam we Wrocku...
Wczesniej przydalby mi sie tylko 'chlopak' [u mnie kazdy mezczyzna to chlopak lub
chlopiec, bez umniejszania jego wartosci] coby
pomogl przeniesc dwa meble, cobysmy mogli usiasc przy stole.
Jestem otwarta na prpozycje :-)
Pozdrowka
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 17:13:13
Temat: Re: ponownie o golonce> Nie jest to zly pomysl... powiedzialabym nawet,
ze jest bardzo dobry :-))))
> Mieszkam we Wrocku...
> Wczesniej przydalby mi sie tylko 'chlopak' [u
mnie kazdy mezczyzna to chlopak lub chlopiec, bez
umniejszania jego wartosci] coby
> pomogl przeniesc dwa meble, cobysmy mogli usiasc
przy stole.
> Jestem otwarta na prpozycje :-)
=============
Ha! Ja tez stad. I pare innych osob z grupy, np.
walkie...
Jesli masz chec i mozliwosci lokalowe, to moglaby
wyjsc ciekawa impreza. Kilka adresow mailowych
mogloby przybrac ludzka postac.
Moze by takie zaproszenie dla Wroclawian oglosic
na grupie?
waldek
=============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 17:56:02
Temat: Re: ponownie o golonce
waldek wrote:
> =============
> Ha! Ja tez stad. I pare innych osob z grupy, np.
> walkie...
> Jesli masz chec i mozliwosci lokalowe, to moglaby
> wyjsc ciekawa impreza. Kilka adresow mailowych
> mogloby przybrac ludzka postac.
> Moze by takie zaproszenie dla Wroclawian oglosic
> na grupie?
>
> waldek
> =============
>
>
Ja nie chlopak ale w rzeczy samej krakowianka mieszkajaca we
Wroclawiu.Golonke lubie jesc :D choc sama w zyciu nie robilam jej
pamietam jak robil ja tata :). roblem tkwi w piwie -nie przepadam za nim ;)
--
Walkie!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-27 07:58:18
Temat: Re: ponownie o golonce> roblem tkwi w piwie -nie przepadam za nim ;)
===========
Niedawno Waldemar Krzok bardzo ladnie napisal, ze
do golonki potrzebna jest "piecdziesiatka,
oczywiscie dla lepszego trawienia". Wiec chyba
mozesz obyc sie bez piwa. :-}}}
A jak golonki nie robisz, to moze cos
krakowskiego?
waldek
===========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-27 09:47:14
Temat: Re: ponownie o golonceUżytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:as06i9$2td$1@news.tpi.pl...
| > Próbowałem niejednokrotnie. Jest
| za...ista!!!!!!!!!!
| ==========
| W przepisie przelewasz jeden gar do drugiego, a
| potem do miekkosci i ma byc geste. Czy ten gesty
| wywar tez do czegos sluzy? Czy to jest rodzaj
| gulasz-zupy, (golonka-zupy), czy tez dalej
| klasycznie, tzn. wyciagasz miecho i jesz?
Jeśli mam ochotę wciągnąć golonkę na gorąco to wyławiam ją z wywaru, a zupę
albo wylewam, albo wykorzystuję do zrobienia galarety z podrobów drobiowych.
Druga metoda to golonka na zimno. Oddzielam od kości, kroję mięsko, mieszam z
wywarem, schładzam i wychodzi galareta najlepsza na świecie:).
R.
--
Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-27 09:51:18
Temat: Re: ponownie o golonceOddzielam od kości, kroję mięsko, mieszam z
> wywarem, schładzam i wychodzi galareta najlepsza
na świecie:).
==============
Czyli maka zamiast kleju z nozek?!
Ciekawe, moze doswiadczalnie sprobuje...
waldek
==============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-27 10:18:49
Temat: Re: ponownie o golonceUżytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:as24kp$225$1@news.tpi.pl...
| Czyli maka zamiast kleju z nozek?!
| Ciekawe, moze doswiadczalnie sprobuje...
Mąki nigdy nie dodawałem. Wystarczyła żelatyna wygotowana z kości. Ale
spróbować można.
R.
--
Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-28 02:41:32
Temat: Re: ponownie o golonceFrom: "waldek" <x...@o...pl>
Oddzielam od kości, kroję mięsko, mieszam z
> wywarem, schładzam i wychodzi galareta najlepsza
na świecie:).
==============
Czyli maka zamiast kleju z nozek?!
Ciekawe, moze doswiadczalnie sprobuje...
waldek
==============
>>>>>>.
o jakiej mace Waldku mowisz?
W sprawie spotkania napisalam na priv.
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.26
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-28 12:22:30
Temat: Re: ponownie o golonceWaldek, dostales moj drugi list?
B
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |