| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-26 08:57:44
Temat: ponownie o golonceWrzuciłem na stronkę mój ulubiony przepis.
http://rudy.republika.pl/golonka.jpg
R.
--
Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-26 10:14:44
Temat: Re: ponownie o golonceFrom: "Rudy" <r...@o...pl>
Wrzuciłem na stronkę mój ulubiony przepis.
http://rudy.republika.pl/golonka.jpg
R.
--
Hihi ... naprawde ciekawe :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 13:27:05
Temat: Re: ponownie o golonce============
Ciekawe, czy znajdzie sie odwazny, co to
wyprobuje?
waldek
============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 13:59:19
Temat: Re: ponownie o golonceFrom: "waldek" <x...@o...pl>
> Ciekawe, czy znajdzie sie odwazny, co to
> wyprobuje?
> waldek
>
Czemu nie?
To sensowny przepis.
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 14:04:40
Temat: Re: ponownie o golonce> Czemu nie?
> To sensowny przepis.
===========
Hihi... Golonka na slodko...
Mam nadzieje, ze zdasz relacje z wykonania i
degustacji..
Hihi..
waldek
===========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 14:28:36
Temat: Re: ponownie o golonceUżytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:arvstc$o09$1@news.tpi.pl...
| ============
| Ciekawe, czy znajdzie sie odwazny, co to
| wyprobuje?
Próbowałem niejednokrotnie. Jest za...ista!!!!!!!!!!
R.
--
Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 14:43:34
Temat: Re: ponownie o golonceFrom: "waldek" <x...@o...pl>
> > Czemu nie?
> > To sensowny przepis.
> ===========
> Hihi... Golonka na slodko...
> Mam nadzieje, ze zdasz relacje z wykonania i
> degustacji..
> Hihi..
>
To tylko tak pozornie wyglada, ze na slodko.
Kiedys robilam kurczaka zmiodem. Moja mama pukala sie w czolo... ale jak juz byl
gotowy.. to przyznala, ze nie wyobrazala sobie tego
smaku.
Tu bedzie podobnie.
:-) Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 16:05:49
Temat: Re: ponownie o golonce
> Kiedys robilam kurczaka zmiodem.
============
Kurczak z miodem to klasyka. Widac twoja mama
przeoczyla gdzies w zyciu ten przepis.
Ale golonka z karmelem... Nie wiem... Moze
rzeczywiscie brakuje mi wyobrazni. Patrzac na
setki golonkowych przepisow, ktorych tradycja
siega czasem chyba setek lat, mozna sie troszke
zdziwic, ze nie ma wsrod nich nic na slodko.
Prawda?
To zrobisz ja i napiszesz jak wyszlo? :-}
waldek
============
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 16:11:51
Temat: Re: ponownie o golonce> Próbowałem niejednokrotnie. Jest
za...ista!!!!!!!!!!
==========
W przepisie przelewasz jeden gar do drugiego, a
potem do miekkosci i ma byc geste. Czy ten gesty
wywar tez do czegos sluzy? Czy to jest rodzaj
gulasz-zupy, (golonka-zupy), czy tez dalej
klasycznie, tzn. wyciagasz miecho i jesz?
waldek
==========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-26 16:21:56
Temat: Re: ponownie o golonceFrom: "waldek" <x...@o...pl>
>
> > Kiedys robilam kurczaka zmiodem.
> ============
> Kurczak z miodem to klasyka. Widac twoja mama
> przeoczyla gdzies w zyciu ten przepis.
Moja mama potrafila genialnie pichcic, tym niemniej o kurczaku z miodem, cynamonem,
gozdzikami etc. - naprawde nie slyszala... a to
jest 'kurczak po amerykansku', czyli nie nasz. Ksiazki kucharskiej w domu nie
pamietam ... wszystko bylo 'z glowy' :-))) [Ja na
pewno taaakiej glowy nie mam] i na wyobraznie.
Wyobraznie i smaki wynioslam z domu. Takze gotowanie prostych rzeczy, ale np.
zupelnie nie znalam sie na kupowaniu i robieniu
miesa... i wielu, wielu innych rzeczy. Natomiast znalam ich wspanialy smak. I to, tak
prawde mowiac, jest najwazniejsze.
Potem juz mozna eksperymentowac.
> Ale golonka z karmelem... Nie wiem... Moze
> rzeczywiscie brakuje mi wyobrazni. Patrzac na
> setki golonkowych przepisow, ktorych tradycja
> siega czasem chyba setek lat, mozna sie troszke
> zdziwic, ze nie ma wsrod nich nic na slodko.
> Prawda?
>
> To zrobisz ja i napiszesz jak wyszlo? :-}
> waldek
> ============
Waldku, jak zrobie, to napisze, ale kiedy zrobie, to tego naprawde nie wiem, bo...
jestem osoba samotna :(
Pozdrowka :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |