Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ponownie o golonce

Grupy

Szukaj w grupach

 

ponownie o golonce

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-26 08:57:44

Temat: ponownie o golonce
Od: "Rudy" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wrzuciłem na stronkę mój ulubiony przepis.
http://rudy.republika.pl/golonka.jpg
R.
--
Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-26 10:14:44

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "Rudy" <r...@o...pl>


Wrzuciłem na stronkę mój ulubiony przepis.
http://rudy.republika.pl/golonka.jpg
R.
--
Hihi ... naprawde ciekawe :-)
Barbara



---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 13:27:05

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

============
Ciekawe, czy znajdzie sie odwazny, co to
wyprobuje?

waldek
============


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 13:59:19

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "waldek" <x...@o...pl>
> Ciekawe, czy znajdzie sie odwazny, co to
> wyprobuje?
> waldek
>

Czemu nie?
To sensowny przepis.
Barbara


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 14:04:40

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czemu nie?
> To sensowny przepis.
===========
Hihi... Golonka na slodko...
Mam nadzieje, ze zdasz relacje z wykonania i
degustacji..

Hihi..

waldek
===========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 14:28:36

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: "Rudy" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:arvstc$o09$1@news.tpi.pl...
| ============
| Ciekawe, czy znajdzie sie odwazny, co to
| wyprobuje?

Próbowałem niejednokrotnie. Jest za...ista!!!!!!!!!!
R.
--
Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 14:43:34

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "waldek" <x...@o...pl>

> > Czemu nie?
> > To sensowny przepis.
> ===========
> Hihi... Golonka na slodko...
> Mam nadzieje, ze zdasz relacje z wykonania i
> degustacji..
> Hihi..
>

To tylko tak pozornie wyglada, ze na slodko.
Kiedys robilam kurczaka zmiodem. Moja mama pukala sie w czolo... ale jak juz byl
gotowy.. to przyznala, ze nie wyobrazala sobie tego
smaku.
Tu bedzie podobnie.
:-) Barbara


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 16:05:49

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Kiedys robilam kurczaka zmiodem.
============
Kurczak z miodem to klasyka. Widac twoja mama
przeoczyla gdzies w zyciu ten przepis.
Ale golonka z karmelem... Nie wiem... Moze
rzeczywiscie brakuje mi wyobrazni. Patrzac na
setki golonkowych przepisow, ktorych tradycja
siega czasem chyba setek lat, mozna sie troszke
zdziwic, ze nie ma wsrod nich nic na slodko.
Prawda?

To zrobisz ja i napiszesz jak wyszlo? :-}

waldek
============


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 16:11:51

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Próbowałem niejednokrotnie. Jest
za...ista!!!!!!!!!!
==========
W przepisie przelewasz jeden gar do drugiego, a
potem do miekkosci i ma byc geste. Czy ten gesty
wywar tez do czegos sluzy? Czy to jest rodzaj
gulasz-zupy, (golonka-zupy), czy tez dalej
klasycznie, tzn. wyciagasz miecho i jesz?

waldek
==========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-26 16:21:56

Temat: Re: ponownie o golonce
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "waldek" <x...@o...pl>

>
> > Kiedys robilam kurczaka zmiodem.
> ============
> Kurczak z miodem to klasyka. Widac twoja mama
> przeoczyla gdzies w zyciu ten przepis.

Moja mama potrafila genialnie pichcic, tym niemniej o kurczaku z miodem, cynamonem,
gozdzikami etc. - naprawde nie slyszala... a to
jest 'kurczak po amerykansku', czyli nie nasz. Ksiazki kucharskiej w domu nie
pamietam ... wszystko bylo 'z glowy' :-))) [Ja na
pewno taaakiej glowy nie mam] i na wyobraznie.
Wyobraznie i smaki wynioslam z domu. Takze gotowanie prostych rzeczy, ale np.
zupelnie nie znalam sie na kupowaniu i robieniu
miesa... i wielu, wielu innych rzeczy. Natomiast znalam ich wspanialy smak. I to, tak
prawde mowiac, jest najwazniejsze.
Potem juz mozna eksperymentowac.

> Ale golonka z karmelem... Nie wiem... Moze
> rzeczywiscie brakuje mi wyobrazni. Patrzac na
> setki golonkowych przepisow, ktorych tradycja
> siega czasem chyba setek lat, mozna sie troszke
> zdziwic, ze nie ma wsrod nich nic na slodko.
> Prawda?
>
> To zrobisz ja i napiszesz jak wyszlo? :-}
> waldek
> ============
Waldku, jak zrobie, to napisze, ale kiedy zrobie, to tego naprawde nie wiem, bo...
jestem osoba samotna :(
Pozdrowka :-)
Barbara


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Domek z piernika
dlaczego nie wychodza frytki !?
Jak zabarwic ryz na czerwono
Gołabki tradycyjne
RE: Jajka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »