« poprzedni wątek | następny wątek » |
51. Data: 2007-07-16 07:35:34
Temat: Re: problem z pierogamiUżytkownik "czeremcha " <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f7dn8s$d7g$1@inews.gazeta.pl...
> Gdzieś tak po dwie minuty z każdej strony... Wyjmij jednego - łatwiej
> ocenić, czy dogotowany, niż w przypadku zwykłego ciasta.
Dzięki Aniu,
Jutro wypróbuję albo z jagodami, albo z wiśniami :-)
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
52. Data: 2007-07-18 06:57:24
Temat: Re: problem z pierogamiUżytkownik "czeremcha " <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f7dn8s$d7g$1@inews.gazeta.pl...
> Gdzieś tak po dwie minuty z każdej strony... Wyjmij jednego - łatwiej
> ocenić, czy dogotowany, niż w przypadku zwykłego ciasta.
Aniu, dziś bedę eksperymentować. Powiedz mi jeszcze proszę, z czym podajesz
te pierogi?
Pozdrawiamy
B i M
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
53. Data: 2007-07-19 13:55:12
Temat: Re: problem z pierogamiBarbara K. <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał(a):
> Aniu, dziś bedę eksperymentować.
Czyli - po ptokach... Miałam problemy z dostępem do internetu - awaria
modemu...
> Powiedz mi jeszcze proszę, z czym podajesz
> te pierogi?
Ze śmietaną i cukrem pudrem, jeśli kto woli - może np. z masłem. A na
przykład do śliwek /w pierogach i knedlach/ świetnie pasuje syrop klonowy.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
54. Data: 2007-07-19 19:30:26
Temat: Re: problem z pierogamiUżytkownik "czeremcha " <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f7nqfv$cgu$1@inews.gazeta.pl...
> Czyli - po ptokach...
Faktycznie, ale poradziłam sobie jakoś :-)
Podałam je ze śmietaną z cukrem i cynamonem (uwieeeeeeeelbiam cynamon:-) )
Wyszły pyszne i od dziś pierogi z owocami robię już tylko z ciasta
drożdżowego. Lepsze i mniej pracy, bo używam drożdży suchych i nie robię
zaczynu.
> Ze śmietaną i cukrem pudrem, jeśli kto woli - może np. z masłem. A na
> przykład do śliwek /w pierogach i knedlach/ świetnie pasuje syrop klonowy.
Ooo, muszę wypróbować. Ostatnio jadamy z syropem klonowym placuszki z
ricotty Nigelli Lawson.
Pozdrawiamy
Barbara i Marysia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
55. Data: 2007-07-19 19:39:22
Temat: Re: problem z pierogamiBarbara K. <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał(a):
> Podałam je ze śmietaną z cukrem i cynamonem (uwieeeeeeeelbiam cynamon:-) )
> Wyszły pyszne i od dziś pierogi z owocami robię już tylko z ciasta
> drożdżowego. Lepsze i mniej pracy, bo używam drożdży suchych i nie robię
> zaczynu.
Cieszę się, że też się nimi zaraziłaś ;-)))
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
56. Data: 2007-08-09 10:59:35
Temat: Re: problem z pierogami> Proszę bardzo:
> http://tnij.org/pierogi-drozdzowe
>
> Nie dopisałam, że dodaję mleko, żeby otrzymać odpowiednią gęstość ciasta.
>
> Pierogi drożdżowe nie będą miały wyrażnego, płaskiego brzegu, jak zwykłe.
> Przypominają raczej kluskę drożdżową /pampucha/, tyle że w kształcie
półkola.
>
> Ania
Aniu wypróbowałam przepis na Twoje pierogi drożdżowe
Rodzina zachycona :-)
Czy robiłaś to tych pierogów może fasz nie owocowy, żeby pierogi nie były na
słodko?
Pozdrawiam
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |