Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia prodiz - pomocy

Grupy

Szukaj w grupach

 

prodiz - pomocy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-12-22 12:13:20

Temat: prodiz - pomocy
Od: "Inf" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Mam prośbę zawierającą się w opisie sytuacji i dwóch pytaniach
pomocniczych;-)

Mam potrawę do zapiekania w prodiżu. Niestety, prodiż, dobiegający
trzydziestki, zagubił kabel. I raczej tego typu już nie znajdę, nie bardzo
nawet mam czas, by go teraz szukać. W związku z tym 2 pytania:

1. W jakiej temperaturze zapieka prodiż? Jeśli teraz produkowane są prodiże
z termostatem i regulacją temperatury, to jestem ugotowana;-), bo mój ma
tylko jedną - stałą.

2. Czy potrawa, która była przewidziana do obróbki term. w prodiżu może być
zapiekana w standardowym piekarniku na gaz (bez możliwości wyboru, czy
źródło ciepłą płynie z góry, czy z dołu, bez termoobiegu i innych
udogodnień)?

Znawcom pewnie pytania wydają się banalne, ale dla mnie prodiż jest obcy jak
kosmita i kojarzy się raczej z mglistymi wspomnieniami z dzieciństwa, zatem
będę wdzięczna za pomoc i wyrozumiałość..

Odsyłacze googlowe również będą mile widziane z głębi skrajnego zarobienia
firmowego, w którym chwilowo przebywam.
pozdrawiam
Inf

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-12-24 13:52:36

Temat: Re: prodiz - pomocy
Od: "jerzyk" <jerzy_malkowski@bez_tego.poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> 1. W jakiej temperaturze zapieka prodiż? Jeśli teraz produkowane są
prodiże

zalezy od typu, ale generalnie miedzy 130 a 150 stopni.

> 2. Czy potrawa, która była przewidziana do obróbki term. w prodiżu może
być
> zapiekana w standardowym piekarniku na gaz (bez możliwości wyboru, czy
> źródło ciepłą płynie z góry, czy z dołu, bez termoobiegu i innych
> udogodnień)?

może, ale efekty mogą się roznić. mi piernik z kuchenki nie wychodzi równie
dobrze- nie rosnie aż tak wysoko, a z prodizu jest calkiem smaczny i
wyrosnięty. ale to kwestia być mże odpowiedniej techniki pieczenia w
piekarniku.


pozdrawiam


j.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

taki sobie makowiec trochę wymysliłam...[P]
12 potraw na wigilie.
[P] troszeczkę kuchni kambodżańskiej
do czytaczy grupy prk
Podziekowania dla yewki :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »