| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-22 12:13:20
Temat: prodiz - pomocyWitam
Mam prośbę zawierającą się w opisie sytuacji i dwóch pytaniach
pomocniczych;-)
Mam potrawę do zapiekania w prodiżu. Niestety, prodiż, dobiegający
trzydziestki, zagubił kabel. I raczej tego typu już nie znajdę, nie bardzo
nawet mam czas, by go teraz szukać. W związku z tym 2 pytania:
1. W jakiej temperaturze zapieka prodiż? Jeśli teraz produkowane są prodiże
z termostatem i regulacją temperatury, to jestem ugotowana;-), bo mój ma
tylko jedną - stałą.
2. Czy potrawa, która była przewidziana do obróbki term. w prodiżu może być
zapiekana w standardowym piekarniku na gaz (bez możliwości wyboru, czy
źródło ciepłą płynie z góry, czy z dołu, bez termoobiegu i innych
udogodnień)?
Znawcom pewnie pytania wydają się banalne, ale dla mnie prodiż jest obcy jak
kosmita i kojarzy się raczej z mglistymi wspomnieniami z dzieciństwa, zatem
będę wdzięczna za pomoc i wyrozumiałość..
Odsyłacze googlowe również będą mile widziane z głębi skrajnego zarobienia
firmowego, w którym chwilowo przebywam.
pozdrawiam
Inf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-24 13:52:36
Temat: Re: prodiz - pomocy
> 1. W jakiej temperaturze zapieka prodiż? Jeśli teraz produkowane są
prodiże
zalezy od typu, ale generalnie miedzy 130 a 150 stopni.
> 2. Czy potrawa, która była przewidziana do obróbki term. w prodiżu może
być
> zapiekana w standardowym piekarniku na gaz (bez możliwości wyboru, czy
> źródło ciepłą płynie z góry, czy z dołu, bez termoobiegu i innych
> udogodnień)?
może, ale efekty mogą się roznić. mi piernik z kuchenki nie wychodzi równie
dobrze- nie rosnie aż tak wysoko, a z prodizu jest calkiem smaczny i
wyrosnięty. ale to kwestia być mże odpowiedniej techniki pieczenia w
piekarniku.
pozdrawiam
j.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |