Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia prosciutto crudo

Grupy

Szukaj w grupach

 

prosciutto crudo

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-04-29 17:19:43

Temat: prosciutto crudo
Od: "TomTom12" <t...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przywiozłem sobie z Włoch 2 kilo tego specjału w jednym wielkim :) kawałku.
No i problem z pokrojeniem sie pojawił. Czy można kupić jakiś specjalny nóż
do pokrojenia takiego ustrojstwa? Na razie ostatnią deskę ratunku mam w
sklepie mięsnym gdzie mają profesjonalne sprzęty do robienia plasterków z
wielkiego kawałka :)

TomTom


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-04-30 10:00:33

Temat: Re: prosciutto crudo
Od: maciej debski <m...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

On 29 Kwi, 18:19, "TomTom12" <t...@i...pl> wrote:
> Przywiozłem sobie z Włoch 2 kilo tego specjału w jednym wielkim :) kawałku.
> No i problem z pokrojeniem sie pojawił. Czy można kupić jakiś specjalny nóż
> do pokrojenia takiego ustrojstwa? Na razie ostatnią deskę ratunku mam w
> sklepie mięsnym gdzie mają profesjonalne sprzęty do robienia plasterków z
> wielkiego kawałka :)
>
> TomTom

sa specjalne noze.
noz musi byc dlugi - 30-40 cm stosunkowo waski o cienkim, b. ostrym i
elastycznym ostrzu, typowe maja zaokraglony czubek.
do tego przydalby sie trzymak do szynki.
niestety wydaje mi sie ze skrawanie idealnych cieniutkich plastrow
jest w domowych warunkach niemozliwe, sam udalbym sie pewniedo
sklepu.

mac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: chuj starego w pizdzie starej
Re: przemyślenia o panslaviście
czy ktośmoże wrzucic na grópę moje najnowsze zdjęcia?
Prosze o pomoc
Re: Rodzinna óroczystość Panslavisty

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »