« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-25 20:16:08
Temat: przepis na ges (nie mam, potrzebuje)jeszcze gsis nie robilam no i tak sie zastanawiam jakby tu ja
zrobic....Kaczke to robie w marynacie: miod, sos sojowy, czosnek, galka,
gozdzik, pieprz, ziola, sol, ocet winny, papryka - tym nacieram, ale jak
ges???
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-25 21:04:23
Temat: Re: przepis na ges (nie mam, potrzebuje)
Użytkownik Katarzyna Nowak <k...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> jeszcze gsis nie robilam no i tak sie zastanawiam jakby tu ja
> zrobic....Kaczke to robie w marynacie: miod, sos sojowy, czosnek, galka,
> gozdzik, pieprz, ziola, sol, ocet winny, papryka - tym nacieram, ale jak
> ges???
>
Dolaczam sie do prosby, tez bym chetnie zrobila. I najlepiej zeby przepis
byl z gatunku "tradycyjna kuchnia polska".
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-25 21:13:11
Temat: Re: przepis na ges (nie mam, potrzebuje)Tak, bo ja chce na swieta zrobic....
Użytkownik Agata Solon <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9trmbb$9ne$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik Katarzyna Nowak <k...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> > jeszcze gsis nie robilam no i tak sie zastanawiam jakby tu ja
> > zrobic....Kaczke to robie w marynacie: miod, sos sojowy, czosnek, galka,
> > gozdzik, pieprz, ziola, sol, ocet winny, papryka - tym nacieram, ale jak
> > ges???
> >
> Dolaczam sie do prosby, tez bym chetnie zrobila. I najlepiej zeby przepis
> byl z gatunku "tradycyjna kuchnia polska".
>
> Agata Solon, naturalna
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-25 21:47:00
Temat: Re: przepis na ges (nie mam, potrzebuje)Agata Solon <a...@p...onet.pl> a écrit dans le message :
9trmbb$9ne$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik Katarzyna Nowak <k...@p...wp.pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> > jeszcze gsis nie robilam no i tak sie zastanawiam jakby tu ja
> > zrobic....Kaczke to robie w marynacie: miod, sos sojowy, czosnek, galka,
> > gozdzik, pieprz, ziola, sol, ocet winny, papryka - tym nacieram, ale jak
> > ges???
> >
> Dolaczam sie do prosby, tez bym chetnie zrobila. I najlepiej zeby przepis
> byl z gatunku "tradycyjna kuchnia polska".
>
Sama nigdy nie robilam, ale znajomi mi opowiadali, jak zrobili ges, ktora u
nich jadlam : najpierw do b. goracego piekarnika, potem (po 30 min.) obizyc
temperature i zostawic 2,5 - 3 godziny (to w zaleznosci od masy ptaszyny).
Tradycyjnie nadziewa sie jablkami (obrane, pokrojone w cwiartki) i
majerankiem
Hope that help
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-25 23:00:56
Temat: Re: przepis na ges (nie mam, potrzebuje)
Użytkownik "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:3c015137@news.vogel.pl...
> jeszcze gsis nie robiłam no i tak się zastanawiam jakby tu ja
> zrobić....Kaczkę to robię w marynacie: miód, sos sojowy, czosnek, gałka,
> goździk, pieprz, zioła, sól, ocet winny, papryka - tym nacieram, ale jak
> gęś???
Tu znalazłam kilka fajnych przepisów na gęś (lub kaczkę)
http://kuchnia.gery.pl/strona24.php?keywords=gęś&and
=0
Wyczytałam w jednej mądrej książce, że gęś i kaczkę można traktować w ten
sam sposób, :
"czas pieczenia gęsi lub kaczki w temperaturze 200 stopni : na każde 50 dag
mięsa należy policzyć 20 minut, a na dopieczenie dodatkowe 20 minut. Kaczki
nie powinno się kroić wcześniej, niż 10-15 minut, po wyjęciu z piekarnika,
gdyż sok wypłynie i mięso będzie suche"
"Potrawy z drobiu" Renata Pacer, Prószyński i s-ka 1998
--
misiczka
Przyjaźń to łódka na dwie osoby w pogodny dzień,
lecz tylko na jedną w czasie burzy
http://www.misiczka.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |