| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-26 10:22:00
Temat: pytanie facetahmm....czytam sobie o MM i czuję się coraz bardziej przekonany do tej metody
żywienia - bo to raczej nie sposób odchudzania tylko sposób żywienia,
prawda?? (którego "skutkiem ubocznym" jest odchudzanie:-).
Wiele skorzystałem z porad zwłaszcza Misiczki (dzięki Misiczko:-).
Ale....
No właśnie, może się trochę wygłupię, ale po prostu nie wiem. Nie potrafię
sam skomponować żadnego dania. Owszem są podane przykłady zestawów - tylko
mam jeden problem. JAK JE PRZYRZĄDZIĆ.
Bo jak pisze np. eskalopki cielęce, to przeciez nie na surowo, ale jak je
ugotować, czy udusić? Albo jak pisze fasolka - to mam ten sam problem?
Czy ktoś z wielbicieli MM mógłby się podzielić linkiem, gdzie pisze nie
tylko co zjeść, ale też jak to przygotować.
Ehhhh..... to kawalerska kuchnia:-)
nemo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-01-26 12:35:25
Temat: Re: pytanie faceta
> No właśnie, może się trochę wygłupię, ale po prostu nie wiem. Nie potrafię
> sam skomponować żadnego dania. Owszem są podane przykłady zestawów - tylko
> mam jeden problem. JAK JE PRZYRZĄDZIĆ.
> Bo jak pisze np. eskalopki cielęce, to przeciez nie na surowo, ale jak je
> ugotować, czy udusić? Albo jak pisze fasolka - to mam ten sam problem?
> Czy ktoś z wielbicieli MM mógłby się podzielić linkiem, gdzie pisze nie
> tylko co zjeść, ale też jak to przygotować.
Zapraszam na stronkę
www.montignac.prv.pl
Najpierw zajrzyj do działu" moje menu ", a następnie do działu
przepisów-znajdziesz tu
wiele interesujących przepisów( wraz z wykonaniem).
GOGO
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-01-26 14:12:53
Temat: Re: pytanie faceta> Najpierw zajrzyj do działu" moje menu ", a następnie do działu
> przepisów-znajdziesz tu
> wiele interesujących przepisów( wraz z wykonaniem).
>
Właśnie o to chodziło!
Dzięki:)
nemo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-01-26 15:20:47
Temat: Re: pytanie facetaA co zrobić z fasolą, bo nie znalazłem niczego:-)
nemo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-01-27 09:46:43
Temat: Re: pytanie faceta>Nie potrafię
> sam skomponować żadnego dania. Owszem są podane przykłady zestawów - tylko
> mam jeden problem. JAK JE PRZYRZĄDZIĆ.
To wszystko nie jest trudne, sam sobie gotowalem MM prez trzy miesiace i
bylo fajnie.
Na pocztku ucz sie technik gotoweania podstawowych produktow a potem
wzbogacaj swoje portfolio :-).
Nawet facet jest sobie w stanie poradzic z fasola i piersia kurczaka ;-))))
musta(fa)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-01-27 10:35:04
Temat: Re: pytanie faceta
Użytkownik kapitan NEMO <b...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b10uc1$ies$...@n...tpi.pl...
> A co zrobić z fasolą, bo nie znalazłem niczego:-)
> nemo
>
Jesli chcesz jesc straczkowe, to zainwestuj w szybkowar - trzykrotnie
skraca czas gotowania potraw.
fasolka po bretonsku:
namocz na noc fasolke (wczesniej wyplucz) ok. 400 gram
potem zmien wode, dosyp soli, lisc laurowy, troche majeranku,
nalej wody (do 2/3 wysokosci garnka)
zakrec i zagotuj,
gdy zacznie syczec (garnek), zmniejsz gaz i gotuj jeszcze 25 minut.
Potem wylacz gaz i pozostaw garnek na kolejne piętnascie minut.
Potem mozesz dodas smazona na malej ilosci oliwy z oliwek cebulke
i wlac troche konsentratu pomidorowego (sprawdz na etykiecie - ma byc bez
cukru)
Dodaj pieprz czarny (swiezo zmielony) i troche czerwonej papryki.
Pychotka.
Najlepiej, zeby fasolka troche nasiaknela tym koncentratem, zgestniala -
dlatego
polecam ja jesc po 5 - 6 godzinach - jest o niebo lepsza.
Pozrawiam
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-01-27 10:58:56
Temat: Re: pytanie faceta> Pychotka.
Dzięki, idę gotować.
Opowiem Wam, czy wyszło (lub nie:P)
nemo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-01-27 11:03:32
Temat: Re: pytanie faceta> fasolka po bretonsku:
> namocz na noc fasolke (wczesniej wyplucz) ok. 400 gram
> [...]
Wlasnie...a co z kielbaska, boczkiem? Nie mozna dodac nawet odrobiny?
Jakis index IG ma fasolka bez wyzej wymienionych komponentow a jaki z nimi?
Moze w drugiej fazie mozna dodac troche mieska?
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-01-27 12:36:26
Temat: Re: pytanie faceta
Użytkownik matrix <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b133m0$2c75$...@n...ipartners.pl...
> > fasolka po bretonsku:
> > namocz na noc fasolke (wczesniej wyplucz) ok. 400 gram
> > [...]
>
> Wlasnie...a co z kielbaska, boczkiem? Nie mozna dodac nawet odrobiny?
> Jakis index IG ma fasolka bez wyzej wymienionych komponentow a jaki z
nimi?
> Moze w drugiej fazie mozna dodac troche mieska?
>
> Darek
>
na liscie czesto bylo pisane, ze mozna dodawac kielbaske,
ale ja bym tam byla raczej ostrozna,
ja nie dodaje i fasolka tez jest pyszna,
dodatkowo radze Ci troche odlozyc fasolki i dorzucic ja do jakiejs
salatki w ramach dniadania weglowodanowego
i pamietaj! fasolka musi swoje odstac, zeby przeszla koncentratem
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |