Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia re Matiasy

Grupy

Szukaj w grupach

 

re Matiasy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-03-04 22:09:42

Temat: re Matiasy
Od: "galapaga" <g...@b...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Kupilam dzis 5 matiasow. Pierwszy raz w zyciu dodam. W sklepie jak
> patrzylam na nie to sama doszlam do wniosku ze to te slone beda. No i
> w domu okazaly sie bardzo slone. Wiem ze trzeba je wymoczyc,
> wrzucilam je do wody, wyplukalam i w ogole znow do wody. Ale pytanie
> ile one maja siedziec w tej wodzie, czy mam ja zmieniac?



Nie wiem czy dobrze mysle, ale matiasy to sledzie z beczki? takie filety?
opowiem jak ja to robie, a przepis rodzinny z pokolenia na pokolenie :)

wrzucam do miski z mlekiem, takim mlekiem z woreczka, na pol dnia, a moze
mozna krocej (?)
a potem cebulka oliwa i olej i pieprz czarny i troche ziiela angielskiego
i sekret caly polega na dorzuceniu paru zabkow czosnku do wszystkiego...
oj pycha!

aga galapaga
www.etiudy.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Pizza... co zrobilem nie tak?
Re: bigos
ZAPIEKANKA Z MIĘSA, KAPUSTY KISZONEJ I ZIEMNIAKÓW
Boczniaki raz jeszcze
Co z czosnku??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »