Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia remoulada

Grupy

Szukaj w grupach

 

remoulada

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-11 07:21:07

Temat: Re: remoulada
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora



>Przepraszam ze tak krotko, ale wlasnie do Angela przyjechala Buffy....

wszystko rozumiem....te anchios to nie trzeba dodawac pod grozba
galer o nie..

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-11 11:46:35

Temat: Re: remoulada
Od: <n...@m...ch> szukaj wiadomości tego autora


>
> aha, jak anchois to nie lubie

Nawet tych lagodnych, zalanych oliwa, ktore sie uzywa do fabrykowania
hiszpanskich "tapas"??? Ja je bardzo polubilam, a te ostre z puszki juz mnie
nie pociagaja...

Kalina
>
> Thank you
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz !
>
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-11 12:17:52

Temat: Re: remoulada
Od: Ania Nieszkowska <n...@n...fr> szukaj wiadomości tego autora

Zarejestrowalas jak cie prosilam?

"Ewa (siostra Ani) N." a écrit :

> Przepraszam ze tak krotko, ale wlasnie do Angela przyjechala Buffy....

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-12 10:25:50

Temat: Re: remoulada
Od: "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Krysia Thompson napisał(a) w wiadomości: ...
sardele to
>chyba anchois. To ze francuskie to tez wiem, ale w Danii modne
>przesadnie (przynajmniej pod takim zyhe wrazeniem)


O to, to, to. Anchois, anchoa, anchovies i jak tam pisal, zaleznie od kraju,
a nawet regionu. W Kraju Baskow stanowia niemal podstawe wyzywienia. A jesli
nie podstawe, to przynajmniej leitmotif (czy jak tam pisal po raz drugi).



Margolka Sularczyk + Toto (~15.03.2002)

http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-12 10:27:32

Temat: Re: remoulada
Od: "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


n...@m...ch napisał(a) w wiadomości:
<3...@n...onet.pl>...
>
>>
>> aha, jak anchois to nie lubie
>
>Nawet tych lagodnych, zalanych oliwa, ktore sie uzywa do fabrykowania
>hiszpanskich "tapas"??? Ja je bardzo polubilam, a te ostre z puszki juz
mnie
>nie pociagaja...
>
>Kalina


No wlasnie! Ja jadlam swieze, zamarynowane tylko na jakis niezbyt dlugi czas
domowym sposobem w oliwie i czosnku.... pychotka! Oj, Ewa, zabiore Cie ja
kiedys do Kraju Baskow (czesci hiszpanskiej) i jak ja zmienisz zdanie :)

Margolka Sularczyk + Toto (~15.03.2002)

http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-12 12:54:20

Temat: Re: remoulada
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>O to, to, to. Anchois, anchoa, anchovies i jak tam pisal, zaleznie od kraju,
>a nawet regionu. W Kraju Baskow stanowia niemal podstawe wyzywienia. A jesli
>nie podstawe, to przynajmniej leitmotif (czy jak tam pisal po raz drugi).
>
>
>
>Margolka Sularczyk + Toto (~15.03.2002)
>

a zamieszywalas (lubo ino wachala czy nawet ogladala) taka
beczke z tymi rybkami...obawiam sie, ze mi jakos slabo troche
bylo...slyszalam tez, ze te skorupe na wierzchu solanki/jakby
plesn na beczce z tymi rybkami to zreja jak jakies najlepsze
cos...czego to ludzie nie wymysla

Krysia probujaca na gwalt myslec o czyms ladniejszym
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

rybki
jezor mi ucieknie ;-)
Curry miesne dla Monisiatka spragnionego
ja sie juz obzeram ;-)
paczka z Kanady :)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »