| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-07 18:44:06
Temat: rokpol - gatunkiMam do Was pytanie odnosnie sera rokpol.
Czy toto w Polszcze jest produkowane przez wiele firm? I czy jesli tak, to
czy jest to mozliwe, zeby sie az tak roznil smakiem rokpol od rokpola???
Bo to, co jadlam podczas sylwestra bylo wysmienite, a to, co wsadzilam sobie
przed chwila do salatki jest po prostu obrzydliwe!!
Ratunku.
wkn zla jak pies
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-01-07 18:46:01
Temat: Re: rokpol - gatunki
Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avf75a$8vf$1@news.tpi.pl...
> Mam do Was pytanie odnosnie sera rokpol.
> Czy toto w Polszcze jest produkowane przez wiele firm? I czy jesli tak, to
> czy jest to mozliwe, zeby sie az tak roznil smakiem rokpol od rokpola???
> Bo to, co jadlam podczas sylwestra bylo wysmienite, a to, co wsadzilam
sobie
> przed chwila do salatki jest po prostu obrzydliwe!!
A może przejrzałe?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-07 19:31:21
Temat: Re: rokpol - gatunki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:avf7a1$l1l$1@news.onet.pl...
>
> A może przejrzałe?
> --
a moze, wydawalo mi sie zbyt ciemne i zaplesniale, ale doswiadczenia z
rokpolem nie mam zbyt duzego. Ale jesli przejrzale, to po cholere sprzedaja
takie badziewie, a pfuj!! Skandal!
Wkn nadal zla jak osa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-07 20:11:21
Temat: Re: rokpol - gatunki
Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avf9tn$156$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:avf7a1$l1l$1@news.onet.pl...
> >
> > A może przejrzałe?
> > --
>
> a moze, wydawalo mi sie zbyt ciemne i zaplesniale, ale doswiadczenia z
> rokpolem nie mam zbyt duzego. Ale jesli przejrzale, to po cholere
sprzedaja
> takie badziewie, a pfuj!! Skandal!
No to już masz rozwiązanie zagadki... Niestety zanim ja się nauczyłam
odróżniać świeżość serów też miałam kilka wpadek... To jest taki koszt i
tyle... Szkoda, że wsadziłaś do sałatki...
Rokpol powinien być z wierzchu prawie suchy, kolor biały z lekkim odcieniem
zielonkawym, w środku pleść w kolorze niebieskim morskim. Żadnego beżu,
brązu, czy też pomarańczu... Zapach taki bardziej grzybowy niż pleśniowy...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-07 20:40:38
Temat: Re: rokpol - gatunki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:avfc9i$2s5$1@news.onet.pl...
>
>
> No to już masz rozwiązanie zagadki... Niestety zanim ja się nauczyłam
> odróżniać świeżość serów też miałam kilka wpadek... To jest taki koszt i
> tyle... Szkoda, że wsadziłaś do sałatki...
> Rokpol powinien być z wierzchu prawie suchy, kolor biały z lekkim
odcieniem
> zielonkawym, w środku pleść w kolorze niebieskim morskim. Żadnego beżu,
> brązu, czy też pomarańczu... Zapach taki bardziej grzybowy niż
pleśniowy...
> --
hm, toto bylo biale, kruche, w srodku placki i kropki plesni w kolorze
niebiesko-morskim, miejscami wlochate.
A ostatnio jadlam z mniejsza iloscia plesni i jasniejsza byla ona, mniam,
mniam.
A to, co obecnie w domu posiadam, zgroza i tyle. Moze i sa amatorzy
zaplesnialosci do tego stopnia, ale ja wymiekam z wykrecona geba.
Ide jesc faworki.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-08 09:34:56
Temat: Re: rokpol - gatunkiJuż dawno zacząłem unikać Rokpola jak ognia. W niczym nie przypomina sera
pleśniowego.
--
Piotr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-08 10:37:48
Temat: Re: rokpol - gatunki
Użytkownik "Piotr/inw" <i...@w...art.alto.com.pl> napisał w
wiadomości news:avgrav$sm3$1@news.tpi.pl...
> Już dawno zacząłem unikać Rokpola jak ognia. W niczym nie przypomina sera
> pleśniowego.
A ja tam lubię i lubię nadziewać nimi polędwiczki wieprzowe, albo tak jak w
weekend nadziałam nim mielone kotlety... Super były... Taki delikatny
grzybowy posmak...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-09 00:59:05
Temat: Re: rokpol - gatunkiOn Wed, 8 Jan 2003 10:34:56 +0100, "Piotr/inw"
<i...@w...art.alto.com.pl> wrote:
>Już dawno zacząłem unikać Rokpola jak ognia. W niczym nie przypomina sera
>pleśniowego.
Za to bardzo przypomina ser splesnialy...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-01-09 09:26:34
Temat: Re: rokpol - gatunki
Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:3e1cba67.9322655@news.tpi.pl...
> On Wed, 8 Jan 2003 10:34:56 +0100, "Piotr/inw"
> <i...@w...art.alto.com.pl> wrote:
>
> >Już dawno zacząłem unikać Rokpola jak ognia. W niczym nie przypomina sera
> >pleśniowego.
>
> Za to bardzo przypomina ser splesnialy...
Jak przypomina, to znaczy, że akurat ten, który oglądasz właśnie taki jest.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |