Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia rokpol - gatunki

Grupy

Szukaj w grupach

 

rokpol - gatunki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-01-07 18:44:06

Temat: rokpol - gatunki
Od: "wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam do Was pytanie odnosnie sera rokpol.
Czy toto w Polszcze jest produkowane przez wiele firm? I czy jesli tak, to
czy jest to mozliwe, zeby sie az tak roznil smakiem rokpol od rokpola???
Bo to, co jadlam podczas sylwestra bylo wysmienite, a to, co wsadzilam sobie
przed chwila do salatki jest po prostu obrzydliwe!!
Ratunku.

wkn zla jak pies


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-01-07 18:46:01

Temat: Re: rokpol - gatunki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avf75a$8vf$1@news.tpi.pl...
> Mam do Was pytanie odnosnie sera rokpol.
> Czy toto w Polszcze jest produkowane przez wiele firm? I czy jesli tak, to
> czy jest to mozliwe, zeby sie az tak roznil smakiem rokpol od rokpola???
> Bo to, co jadlam podczas sylwestra bylo wysmienite, a to, co wsadzilam
sobie
> przed chwila do salatki jest po prostu obrzydliwe!!

A może przejrzałe?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-07 19:31:21

Temat: Re: rokpol - gatunki
Od: "wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:avf7a1$l1l$1@news.onet.pl...
>
> A może przejrzałe?
> --

a moze, wydawalo mi sie zbyt ciemne i zaplesniale, ale doswiadczenia z
rokpolem nie mam zbyt duzego. Ale jesli przejrzale, to po cholere sprzedaja
takie badziewie, a pfuj!! Skandal!

Wkn nadal zla jak osa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-07 20:11:21

Temat: Re: rokpol - gatunki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:avf9tn$156$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:avf7a1$l1l$1@news.onet.pl...
> >
> > A może przejrzałe?
> > --
>
> a moze, wydawalo mi sie zbyt ciemne i zaplesniale, ale doswiadczenia z
> rokpolem nie mam zbyt duzego. Ale jesli przejrzale, to po cholere
sprzedaja
> takie badziewie, a pfuj!! Skandal!

No to już masz rozwiązanie zagadki... Niestety zanim ja się nauczyłam
odróżniać świeżość serów też miałam kilka wpadek... To jest taki koszt i
tyle... Szkoda, że wsadziłaś do sałatki...
Rokpol powinien być z wierzchu prawie suchy, kolor biały z lekkim odcieniem
zielonkawym, w środku pleść w kolorze niebieskim morskim. Żadnego beżu,
brązu, czy też pomarańczu... Zapach taki bardziej grzybowy niż pleśniowy...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-07 20:40:38

Temat: Re: rokpol - gatunki
Od: "wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:avfc9i$2s5$1@news.onet.pl...
>
>
> No to już masz rozwiązanie zagadki... Niestety zanim ja się nauczyłam
> odróżniać świeżość serów też miałam kilka wpadek... To jest taki koszt i
> tyle... Szkoda, że wsadziłaś do sałatki...
> Rokpol powinien być z wierzchu prawie suchy, kolor biały z lekkim
odcieniem
> zielonkawym, w środku pleść w kolorze niebieskim morskim. Żadnego beżu,
> brązu, czy też pomarańczu... Zapach taki bardziej grzybowy niż
pleśniowy...
> --

hm, toto bylo biale, kruche, w srodku placki i kropki plesni w kolorze
niebiesko-morskim, miejscami wlochate.
A ostatnio jadlam z mniejsza iloscia plesni i jasniejsza byla ona, mniam,
mniam.
A to, co obecnie w domu posiadam, zgroza i tyle. Moze i sa amatorzy
zaplesnialosci do tego stopnia, ale ja wymiekam z wykrecona geba.
Ide jesc faworki.

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-08 09:34:56

Temat: Re: rokpol - gatunki
Od: "Piotr/inw" <i...@w...art.alto.com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Już dawno zacząłem unikać Rokpola jak ognia. W niczym nie przypomina sera
pleśniowego.


--
Piotr


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-08 10:37:48

Temat: Re: rokpol - gatunki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Piotr/inw" <i...@w...art.alto.com.pl> napisał w
wiadomości news:avgrav$sm3$1@news.tpi.pl...
> Już dawno zacząłem unikać Rokpola jak ognia. W niczym nie przypomina sera
> pleśniowego.

A ja tam lubię i lubię nadziewać nimi polędwiczki wieprzowe, albo tak jak w
weekend nadziałam nim mielone kotlety... Super były... Taki delikatny
grzybowy posmak...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-09 00:59:05

Temat: Re: rokpol - gatunki
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 8 Jan 2003 10:34:56 +0100, "Piotr/inw"
<i...@w...art.alto.com.pl> wrote:

>Już dawno zacząłem unikać Rokpola jak ognia. W niczym nie przypomina sera
>pleśniowego.

Za to bardzo przypomina ser splesnialy...

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-01-09 09:26:34

Temat: Re: rokpol - gatunki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:3e1cba67.9322655@news.tpi.pl...
> On Wed, 8 Jan 2003 10:34:56 +0100, "Piotr/inw"
> <i...@w...art.alto.com.pl> wrote:
>
> >Już dawno zacząłem unikać Rokpola jak ognia. W niczym nie przypomina sera
> >pleśniowego.
>
> Za to bardzo przypomina ser splesnialy...

Jak przypomina, to znaczy, że akurat ten, który oglądasz właśnie taki jest.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sprawianie śledzia
Indyk u Basi Cz.Wczoraj
makrobiotycznie.....?
ile wazy listek zelatyny
ciasto bananowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »