| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-07-27 10:22:19
Temat: roladki drobiowe z marchewkąNiedawno pytałam grupę co znaczy "marchewki zblanszować".
Dzięki za uświadomienie i w odwdzięce podaję ten właśnie przepis w
którym trzeba było nieszczęsne marchewki zblanszować. :)
4 sznycle z piersi indyka
4 marchewki
1 szklanka śmietany
4 łyżki startego parmezanu
1 szklanka bulionu
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka majeranku
3 łyżki oleju
sół, piperz
Marchewki obrać, umyć, pokroić w długie cienkie słupki,
zblanszować i osączyć. Mięso rozbić, przyprawić solą, pieprzem i
majerankiem a następnie posypać parmezanem.
Na serze ułożyć marchewki. Mięso zrolować i spąćwykałaczkami. Roladki
obsmażyć na oleju, wlać bulion i gotować 20 minut. Śmietanę połączyć z
mąką. Dodać do sosu z zagotować stale mieszając.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.
ŻYCZĘ SMACZNEGO :)
--
======---> Marzenka i Qba (18.03.01)<---======
Jedna nieprzespana noc, trochę wódki - i człowiek zaczyna żyć...
=-> w...@k...precle.i.krakow.pl <-=
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |