« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-11 08:58:02
Temat: ryż tzw. "brudny"Ostatnio usłyszałem o takim sobie przepisie na ryż: troszkę dziwny ale możę być
dobry. Podaję:
Potrzeba:
1 papryka zielona
1 seler naciowy
2 cebule
0,5 kg wątróbki drobiowej( lub wołowiny mielonej)
0,5 kg ryżu długoziarnistego
kminek
tymianek
papryka słodka
sól
pieprz
wywar drobiowy ok. 0,5 l.
jak to robić:
paprykę i cebulę,oraz część łodygową selera kroimy w kostkę ,na gorący olej to walimy
i podsmażamy ok. 5 min.
do tego dodajemy pokrojoną wątróbkę (lub wołowinkę)
i smażymy aż nabieże koloru, też ok.5 min. dodajemy
przyprawy, wsypujemy ryż (taki normalny z pudełka) mieszamy przez chwilkę aż ziarenka
oblepią się tłuszczem,ok.5 min.zalewamy to rosolkiem tak aby nad jedzonkiem było ok.
1,5 cm wywaru ,przykrywamy i dusimy na małum gazie (trzeba sprawdzać ,żeby nie
przedobrzyć)
ponoć jest to smaczne.
c...@a...net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-11 09:28:21
Temat: Re: ryż tzw. "brudny"[ciach przepis]
tez to widzialam w telewizji Polsat na kanale info.
ciekawe dlaczego nie umiesciles tej informacji w podawanym przepisie?
skrzacik
ps. moglbyc zmienic formatowanie tekstow z html na zwykly w wysylanych na
grupe postach?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |