Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Chleb

Grupy

Szukaj w grupach

 

Chleb

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-07-10 12:43:35

Temat: Chleb
Od: "Renata Reinstein \"RR\"" <r...@l...ids.bielsko.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czytalam troche i spotkalam kilka pytan o to jak upiec chleb.
Mam, wyprobowany przepis na dobry chleb.
Zaczyn:
7 dkg drozdzy
2 lyzeczki cukru
1 szklanka letniego mleka
zamieszac i poczekac az zacznie buzowac..!
Reszta:
1 kg maki wroclawskiej
3 szklanki otreb
3 lyzki siemienia lnianego
2 lyzki kminku
(+ mozga byc ziola ulubione, ja czasem dodawalam czarnuszki ciut)
2 lyzeczki soli
3 szklanki wody przegotowanej*
zamieszac wszystko
Robimy chleb:
Wymieszac suche produkty (Reszta) + Zaczyn + woda*
Dokladnie wymieszac
***rosnie pod sciereczka, czekamy****
Przelozyc do foremek wysmarowanych tluszczem (margaryna lub maslo),
polowa zawartosci foremek!!!
***rosnie pod sciereczka, czekamy***
Wkladamy do srednio nagrzanego pieca, jeszcze podrosnie
Piec 1 godzine w temperaturze 170-180
Naprawde smaczny, nie plesnieje........!!
Smacznego
_._._._._._._._._._._._._._
Renata Reinstein
r...@p...onet.pl





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zoladki drobiowe
Kulki ryzowe
Salatka z fasolki szparagowej
Aronia
??==KUCHNIA ŻYDOWSKA==??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »