| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-17 20:27:38
Temat: salatka z papryką Witam i pozdrawiam. Mam prosbe o podanie przepisu na jakas salatke z
zastosowaniem papryki konserwowej. Moja zona kupila na swieta wielki sloj i
prawie wszystko zostalo.
z gory dzieki Fibro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-18 08:48:37
Temat: Re: salatka z paprykąUżytkownik "Fibro" <f...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9bi8vl$o6v$1@news.tpi.pl...
> Witam i pozdrawiam. Mam prosbe o podanie przepisu na jakas salatke z
> zastosowaniem papryki konserwowej. Moja zona kupila na swieta wielki sloj
i
> prawie wszystko zostalo.
> z gory dzieki Fibro
>
Ja używam papryki konserwowej do sałatki fasolkowej:
ze trzy rodzaje fasolek (np.duża, mała i czerwona)
papryka pokrojona w cienkie paseczki
może być kukurydza
por pokrojony cieniutko
rodzynki (najlepiej takie w rozmiarze XL)
do tego sos vinegret albo majonez
Życzę smacznego
AniaK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-20 15:00:00
Temat: Re: salatka z paprykąFibro wrote:
>
> Witam i pozdrawiam. Mam prosbe o podanie przepisu na jakas salatke z
> zastosowaniem papryki konserwowej. Moja zona kupila na swieta wielki sloj i
> prawie wszystko zostalo.
> z gory dzieki Fibro
nie wiem czy sie jeszcze przyda, ale dopiero teraz doczytuje posty...
otoz i moj osobisty patent :-)
czyli:
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
"przepyszna surówka. osobiscie uwielbiam ja jesć z ziemniaczkami i
kotletami sojowymi. bo w sumie do takiego zestawu pierwszy raz ją
wymysliłam :-) pomimo, że kapusta pekińska nie jest jeszcze zbytnio
popularna, szczerze zachęcam do spróbowania. każdy kto jadł tą surówkę był
zachwycony :-)"
Informacje ogólne:
Rodzaj diety: wegańska
Kategoria: sałatki i surówki
Skala trudności: *
Czas przygotowania: 15 min.
Proporcje podane dla 5osób.
Składniki:
kapusta pekińska sredniej wielkosci
puszka kukurydzy konserwowej
papryka konserwowa - kilka lub kilkanascie pasków
2 jabłka, najlepiej soczyste i lekko kwaskowe
sól
ew. pomidor
ew. w wersji lakto majonez, jogurt naturalny lub smietana
Przepis:
kapustę starannie umyć i posiekać
paprykę (i ew. pomidory) drobno pokroić (ale bez przesady :-)
jabłka obrać i utrzeć na tarce (na grubych oczkach)
wszystko wymieszać razem z kukurydzą, delikatnie posolić
w wersji lakto można też wymieszać z majonezem itp.
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-20 15:01:53
Temat: Re: salatka z paprykąFibro wrote:
>
> Witam i pozdrawiam. Mam prosbe o podanie przepisu na jakas salatke z
> zastosowaniem papryki konserwowej. Moja zona kupila na swieta wielki sloj i
> prawie wszystko zostalo.
> z gory dzieki Fibro
a w puszccce sa jeszcze 2 przepisy z papryka konserwowa.
oto one:
***********************************
SAŁATKA DONETY
Informacje ogólne:
Rodzaj diety: wegańska
Kategoria: sałatki i surówki
Skala trudności: *
Składniki:
ryż
rodzynki
papryka konserwowa czerwona
banan
pomarańcza
majonez
natka
kukurydza
Przepis:
składniki pokroić i wymieszać ze sobą
Nadesłał(a): kropka , dnia: 2000-08-30
Źródło: moja przyjaciółka doneta :-)
***********************************
Sałatka z kukurydzą
Informacje ogólne:
Rodzaj diety: lakto-ovo-vege
Kategoria: sałatki i surówki
Skala trudności: *
Składniki:
mały słoiczek marynowanej papryki
1/2 słoika kiszonych lub korniszonych ogórków
20 dag sera żółtego
puszka kukurydzy
1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
1/2 szklanki majonezu
sól
pieprz
Przepis:
Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubym tarle. Dodać
kukurydzę. Składniki wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku
solą i pieprzem.
Nadesłał(a): Rena [r...@a...net.pl] , dnia: 2001-02-11
Źródło: Przepisy kulinarne z książki kucharskiej Ismeny Głowania
(http://www.kki.net.pl/~arekglo/kuchnia.htm)
***********************************
a swoja droga to np. do pizzy jeszcze sie nadaje :)
smacznego
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-23 06:44:07
Temat: Re: salatka z papryką
Patrycja Kazala <k...@m...pw.edu.pl> w wiadomości
news:3AE04EF0.8767B701@mikrus.pw.edu.pl napisał(a):
> pomimo, że kapusta pekińska nie jest jeszcze zbytnio
> popularna
stanowczo zaprzeczam! ;-) nie wychodzi z lodówki. znaczy czasem wychodzi a
wchodzi zmienniczka.
wojmat
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 13:54:06
Temat: Re: salatka z papryką
SAŁATKA DONETY
Informacje ogólne:
Składniki:
ryż
rodzynki
papryka konserwowa czerwona
banan
pomarańcza
majonez
natka
kukurydza
Przepis:
składniki pokroić i wymieszać
Sałatka z kukurydzą
Składniki:
mały słoiczek marynowanej papryki
1/2 słoika kiszonych lub korniszonych ogórków
20 dag sera żółtego
puszka kukurydzy
1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
1/2 szklanki majonezu
sól
pieprz
Przepis:
Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubym tarle. Dodać
kukurydzę. Składniki wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku
solą i pieprzem.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-24 14:43:29
Temat: Re: salatka z paprykąKrzysztof Szweda wrote:
>
> SAŁATKA DONETY
> [...]
>
> Sałatka z kukurydzą
> [...]
emmmm, nie bardzo rozumiem czemu wyslales ten post....
pomylka drobna? :)
pat
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |