« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-16 12:32:09
Temat: schab pieczonyPieklam 2 razy karkowke... Niby wg przepisu, temperatur ai czas zachowane, a
jednak cosik niedopieczona byla.
Co jej moglo sie stac????
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-16 12:37:11
Temat: Re: schab pieczony
Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:ah13sc$7pf$1@flis.man.torun.pl...
> Pieklam 2 razy karkowke... Niby wg przepisu, temperatur ai czas zachowane,
a
> jednak cosik niedopieczona byla.
> Co jej moglo sie stac????
A ile czasu to było to zgodnie z przepisem?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-16 12:47:06
Temat: Re: schab pieczony
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:ah13vn$4ic$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> news:ah13sc$7pf$1@flis.man.torun.pl...
> > Pieklam 2 razy karkowke... Niby wg przepisu, temperatur ai czas
zachowane,
> a
> > jednak cosik niedopieczona byla.
> > Co jej moglo sie stac????
>
> A ile czasu to było to zgodnie z przepisem?
No tak okolo 1 godziny na kilogram schabu... Zawsze wychodzilo, a po
przeprowadzce, w nowej kuchni nie chce ;-(((
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-16 13:11:56
Temat: Re: schab pieczonyMagduniu, jak mielismy kiepsko szczelny piecyk to sie nauczylem sposobu "na
sok z miesa". Znaczy po ok. godzinie nakluwasz mieso dosc gleboko i
sprawdzasz ... jak wycieka plyn przezroczysty to miesko jest ok. Jak krwawe
to jeszcze ... a jak nie wyplywa to wycigaj natychmiast - moze jeszcze da
sie mimo suchosci zjesc :)
--
Mattik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-16 13:16:03
Temat: Re: schab pieczony
Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:ah14od$8nu$1@flis.man.torun.pl...
>
> "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
> news:ah13vn$4ic$1@news.onet.pl...
> >
> > Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> > news:ah13sc$7pf$1@flis.man.torun.pl...
> > > Pieklam 2 razy karkowke... Niby wg przepisu, temperatur ai czas
> zachowane,
> > a
> > > jednak cosik niedopieczona byla.
> > > Co jej moglo sie stac????
> >
> > A ile czasu to było to zgodnie z przepisem?
> No tak okolo 1 godziny na kilogram schabu... Zawsze wychodzilo, a po
> przeprowadzce, w nowej kuchni nie chce ;-(((
A co masz za kuchnię? Jak ją nastawiasz?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-16 13:16:10
Temat: Re: schab pieczony
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:ah168k$9rf$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> news:ah14od$8nu$1@flis.man.torun.pl...
> >
> > "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:ah13vn$4ic$1@news.onet.pl...
> > >
> > > Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> > > news:ah13sc$7pf$1@flis.man.torun.pl...
> > > > Pieklam 2 razy karkowke... Niby wg przepisu, temperatur ai czas
> > zachowane,
> > > a
> > > > jednak cosik niedopieczona byla.
> > > > Co jej moglo sie stac????
> > >
> > > A ile czasu to było to zgodnie z przepisem?
> > No tak okolo 1 godziny na kilogram schabu... Zawsze wychodzilo, a po
> > przeprowadzce, w nowej kuchni nie chce ;-(((
>
> A co masz za kuchnię? Jak ją nastawiasz?
Ogolnie praktycznie taka jak w domu ;-) Czyli piekarnik elektryczny.
Nastawiam tylko i wylacznie termoobieg. I w jednym i w drugim dokq. I na 200
stopni.
I nie wiem ;-((((
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-16 13:20:06
Temat: Re: schab pieczony
"Mattik" <m...@w...pl> wrote in message
news:ah164b$hbq$1@post.polcard.com.pl...
> Magduniu, jak mielismy kiepsko szczelny piecyk to sie nauczylem sposobu
"na
> sok z miesa". Znaczy po ok. godzinie nakluwasz mieso dosc gleboko i
> sprawdzasz ... jak wycieka plyn przezroczysty to miesko jest ok. Jak
krwawe
> to jeszcze ... a jak nie wyplywa to wycigaj natychmiast - moze jeszcze da
> sie mimo suchosci zjesc :)
To byla karkowka, wiec nie jest sucha, ale w srodkowych platach niestety
jest niedopieczona, wiec po pokrojeniu dopiekam... Ale taki interes do
kitu...
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-16 13:43:53
Temat: Re: schab pieczony
Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:ah16gh$aad$1@flis.man.torun.pl...
> > A co masz za kuchnię? Jak ją nastawiasz?
> Ogolnie praktycznie taka jak w domu ;-) Czyli piekarnik elektryczny.
> Nastawiam tylko i wylacznie termoobieg. I w jednym i w drugim dokq. I na
200
> stopni.
> I nie wiem ;-((((
Taka sama, to znaczy też elektryczna, czy ten sam model?
Hmm... musisz potestować... Spróbuj piec z włączoną dodatkowo dolną grzałką.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-16 13:44:54
Temat: Re: schab pieczony
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:ah17st$dpa$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Magdunia" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> news:ah16gh$aad$1@flis.man.torun.pl...
>
> > > A co masz za kuchnię? Jak ją nastawiasz?
> > Ogolnie praktycznie taka jak w domu ;-) Czyli piekarnik elektryczny.
> > Nastawiam tylko i wylacznie termoobieg. I w jednym i w drugim dokq. I na
> 200
> > stopni.
> > I nie wiem ;-((((
>
> Taka sama, to znaczy też elektryczna, czy ten sam model?
> Hmm... musisz potestować... Spróbuj piec z włączoną dodatkowo dolną
grzałką.
Tez elektryczna. Ta w domu to jakas elektryczno-gazowa. A w tym nowym domu
to do zabudowy - full elektryka.
Z grzalka sprobuje nastepny raz.
Dzieki za rady ;-)
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |