« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-07 07:18:58
Temat: schab pieczony - wybaczcieDrodzy Grupowicze proszę o wybaczenie bo wiem, że temat był juz nie raz
poruszany, ale może macie jakieś nowe sposoby na to aby schab po upieczeniu
nie był suchy.
--
Pozdrawiam
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-07 07:27:35
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcie
Użytkownik "Dorota Kalinowska" <D...@w...um.gov.pl> napisał w
wiadomości news:c509vd$26n$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Drodzy Grupowicze proszę o wybaczenie bo wiem, że temat był juz nie raz
> poruszany, ale może macie jakieś nowe sposoby na to aby schab po
upieczeniu
> nie był suchy.
>
Nowych nie mamy, mamy tylko stare i wypróbowane. Mój jest taki, ze w trakcie
pieczenia polewam schab (tak mniej więcej co 10 minut) sosem co się pod nim
znajduje, w miarę potrzeby uzupełnianym wodą.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 07:42:48
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcieDorota Kalinowska wrote:
> Drodzy Grupowicze proszę o wybaczenie bo wiem, że temat był juz nie raz
> poruszany, ale może macie jakieś nowe sposoby na to aby schab po upieczeniu
> nie był suchy.
Dla mnie nowym sposobem jest pieczenie miesa w temperaturze ponizej 100
stopni. Mieso piecze sie dluzej ale jest przepyszne, naprawde zupelnie
inaczej wychodzi.
Poszukaj postow na ten temat, ostatnio (w zeszly miesiacu) bylo o tym
sporo.
Dobrym sposobem na schab jest tez pieczenie w rekawie. Takie foliowe
rekawy mozna z latwoscia dostac w kazdym sklepie, a miesko sie w nich
bardzo ladnie piecze.
--
Pozdrawiam.
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 08:30:05
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcie> Dorota Kalinowska wrote:
> > Drodzy Grupowicze proszę o wybaczenie bo wiem, że temat był juz nie raz
> > poruszany, ale może macie jakieś nowe sposoby na to aby schab po upieczeniu
> > nie był suchy.
>
> Dla mnie nowym sposobem jest pieczenie miesa w temperaturze ponizej 100
> stopni. Mieso piecze sie dluzej ale jest przepyszne, naprawde zupelnie
> inaczej wychodzi.
Schabu jeszcze tak nie piekłem, ale mam to zamiar zrobić na Wielkanoc i
spodziewam sią dobrych rezultatów.
Starym niemieckim sposobem jest pieczenie suchego schabu razem z tłustą gęsią.
W naszym przypadku będzie to często kawałek gęsi. ;-) Wypróbowałem, skuteczne.
Władysław
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 08:35:55
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcieDorota Kalinowska napisał(a):
> Drodzy Grupowicze proszę o wybaczenie bo wiem, że temat był juz nie
> raz poruszany, ale może macie jakieś nowe sposoby na to aby schab po
> upieczeniu nie był suchy.
====
http://tinylink.com/?h7BT7Ld6HM
http://tinylink.com/?xpMgMKSmAU
Będzie soczysty, że paluszki lizać.
waldek
====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 09:47:12
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcieWitam
Użytkownik "Dorota Kalinowska" <D...@w...um.gov.pl> napisał w
wiadomości news:c509vd$26n$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Drodzy Grupowicze proszę o wybaczenie bo wiem, że temat był juz nie raz
> poruszany, ale może macie jakieś nowe sposoby na to aby schab po
upieczeniu
> nie był suchy.
Przed pieczeniem mocno obsmażyć na głębszym tłuszczu (smalec lub ew. olej).
I najważniejsze to nie przepiec!
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 10:52:21
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcie"@ gazeta. pl" <""blueskygirl\"@ gazeta. pl"> writes:
> Dobrym sposobem na schab jest tez pieczenie w rekawie. Takie foliowe
> rekawy mozna z latwoscia dostac w kazdym sklepie, a miesko sie w nich
> bardzo ladnie piecze.
W szklanym naczyniu pod przykrywa tez sie swietnie piecze - i nie
trzeba ciagle folii dokupywac 8-)
MJ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 13:08:09
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcieDorota Kalinowska ( D...@w...um.gov.pl ) napisał:
> Drodzy Grupowicze proszę o wybaczenie bo wiem, że temat był juz nie raz
> poruszany, ale może macie jakieś nowe sposoby na to aby schab po
> upieczeniu nie był suchy.
Obgotować ok.20min a później piec ok.40-45min.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 15:28:36
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcie>
> Obgotować ok.20min a później piec ok.40-45min.
> Iwona
>
A czy schab tak potraktowany posiada jeszcze jakikolwiek smak? Nie po to
nacieram go przynajmniej dzień wcześniej (albo i dwa) różnymi przyprawami aby
to wszystko potem spłukać wrzątkiem.
Pozdrówka - Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-04-07 18:44:34
Temat: Re: schab pieczony - wybaczcie
Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:2d08.00000b39.40741e23@newsgate.onet.pl...
> >
> > Obgotować ok.20min a później piec ok.40-45min.
> > Iwona
> >
> A czy schab tak potraktowany posiada jeszcze jakikolwiek smak? Nie po to
> nacieram go przynajmniej dzień wcześniej (albo i dwa) różnymi przyprawami
aby
> to wszystko potem spłukać wrzątkiem.
> Pozdrówka - Agnieszka
>
nic nie musisz splukiwac wrzatkiem...owijasz przyprawiony schab w folii alu
i wrzucasz do wrzatku doslownie na 2-3 min, bialko na zewnatrz sie scina,
pory sie zamykaja i to wystarczy, przyprawy sa nienaruszone
--
PozdKa
** Wartość moralna naszych czynów
jest zdeterminowana wiedzą o
świecie, na której one są oparte. **
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |