| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-02 16:48:52
Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3F54B105.DA3798B7@olypen.com...
> A propos Babci, przypomnial mi sie przepis na ser smazony z koziego
> serka, ktory moja Babcia robila czasami, gdy byl nadmiar mleka
koziego.
A czy ze zwykłego, krowiego sera białego, mozna zrobić topiony metoda
z soda?
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-02 16:54:35
Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Cherokee gd wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3F54B105.DA3798B7@olypen.com...
> > A propos Babci, przypomnial mi sie przepis na ser smazony z koziego
> > serka, ktory moja Babcia robila czasami, gdy byl nadmiar mleka
> koziego.
>
> A czy ze zwykłego, krowiego sera białego, mozna zrobić topiony metoda
> z soda?
>
> pozdr
>
> cherokee
Tak, jak najbardziej, tak rowniez Babcia robila zwykly zolty ser
kuchenny. Mowila, ze soda przyspiesza "gliwienie" twarogu.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-02 22:37:57
Temat: Re: schabowy ze sliwkamiwalkie! <w...@w...net.pl> napisał(a):
> Użytkownik Izabela Sowula napisał:
> > Dziekuje za natchnienie - juz wiem co bedzie jutro na obiad :-)
> >
> > Iza
> >
> Pochwal sie jak smakowalo? :)
Co prawda nie wykonalam przepisu w 100%-bo mi czasu braklo - obsypalam
wieprzowego kotleta cynamonem (w malej ilosci), cayenne (w wiekszej) +
szczypta soli po obu stronach + szczypta galki muszkatolowej takoz.
na oliwe (smazenie powolne z obu stron) + kilka chlustow wody do podduszenia
(czy jak to sie tam nazywa) i bylo smaczniutkie z brokulem z wody i majonezem
kieleckim.
Teraz w pozostalej oliwie (mama nadzieje, ze jest wystarczajaco aromatyczna)
smaze drugiego kotleta.
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |