Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia schabowy ze sliwkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

schabowy ze sliwkami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-02 16:48:52

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3F54B105.DA3798B7@olypen.com...
> A propos Babci, przypomnial mi sie przepis na ser smazony z koziego
> serka, ktory moja Babcia robila czasami, gdy byl nadmiar mleka
koziego.

A czy ze zwykłego, krowiego sera białego, mozna zrobić topiony metoda
z soda?

pozdr

cherokee

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-02 16:54:35

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Cherokee gd wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3F54B105.DA3798B7@olypen.com...
> > A propos Babci, przypomnial mi sie przepis na ser smazony z koziego
> > serka, ktory moja Babcia robila czasami, gdy byl nadmiar mleka
> koziego.
>
> A czy ze zwykłego, krowiego sera białego, mozna zrobić topiony metoda
> z soda?
>
> pozdr
>
> cherokee

Tak, jak najbardziej, tak rowniez Babcia robila zwykly zolty ser
kuchenny. Mowila, ze soda przyspiesza "gliwienie" twarogu.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-02 22:37:57

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: "Izabela Sowula" <i...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

walkie! <w...@w...net.pl> napisał(a):

> Użytkownik Izabela Sowula napisał:
> > Dziekuje za natchnienie - juz wiem co bedzie jutro na obiad :-)
> >
> > Iza
> >
> Pochwal sie jak smakowalo? :)
Co prawda nie wykonalam przepisu w 100%-bo mi czasu braklo - obsypalam
wieprzowego kotleta cynamonem (w malej ilosci), cayenne (w wiekszej) +
szczypta soli po obu stronach + szczypta galki muszkatolowej takoz.
na oliwe (smazenie powolne z obu stron) + kilka chlustow wody do podduszenia
(czy jak to sie tam nazywa) i bylo smaczniutkie z brokulem z wody i majonezem
kieleckim.
Teraz w pozostalej oliwie (mama nadzieje, ze jest wystarczajaco aromatyczna)
smaze drugiego kotleta.

Iza

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wlasna wedlina do chleba
Buraczki marynowane
Pierogi okropnie cynamonem pachnące ze śliwkami lubią najbardziej (P)
nalesniki z kurczakiem (P)
Powitanie i pytanie...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »