| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-12 13:57:57
Temat: self-raising flour ?Witam wszystkich z bajkowo zaśnieżonej Łodzi :-)
(na żądanie mogę trochę śniegu udostępnić)
Zostałam poproszona o przetłumaczenie kilku angielskojęzycznych
przepisów i mam problem z mąką. W przepisie występuje self-raising
flour, której u nas nie ma w sprzedaży. Myślę, że da się to jakoś
zastąpić zestawem mąka+proszek do pieczenia, ale nie wiem w jakich
proporcjach, a nie chciałabym, żeby przepisy okazały się bezużyteczne.
Macie jakiś pomysł, Krysiu, Magdaleno B.?
Pozdrowienia
ISIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-21 20:39:57
Temat: Re: self-raising flour ?> przepisów i mam problem z mąką. W przepisie występuje self-raising
flour,
proszek do pieczenia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-23 15:20:36
Temat: Re: self-raising flour ?
> > przepisów i mam problem z mąką. W przepisie występuje self-raising
> flour,
>
> proszek do pieczenia
>
bron boze, proszek do pieczenia do baking powder. Raczej chodzi o make,
ktora ma juz w sobie proszek do pieczenia w odpowiedniej ilosci, niestety
nie wiem jakiej.
Pozdrawiam serdecznie,
owieczka
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |