Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia self-raising flour ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

self-raising flour ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-12 13:57:57

Temat: self-raising flour ?
Od: i...@m...com.pl (ISIA) szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystkich z bajkowo zaśnieżonej Łodzi :-)
(na żądanie mogę trochę śniegu udostępnić)

Zostałam poproszona o przetłumaczenie kilku angielskojęzycznych
przepisów i mam problem z mąką. W przepisie występuje self-raising
flour, której u nas nie ma w sprzedaży. Myślę, że da się to jakoś
zastąpić zestawem mąka+proszek do pieczenia, ale nie wiem w jakich
proporcjach, a nie chciałabym, żeby przepisy okazały się bezużyteczne.
Macie jakiś pomysł, Krysiu, Magdaleno B.?

Pozdrowienia
ISIA

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-21 20:39:57

Temat: Re: self-raising flour ?
Od: "Michal Rafalski" <s...@w...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora

> przepisów i mam problem z mąką. W przepisie występuje self-raising
flour,

proszek do pieczenia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-23 15:20:36

Temat: Re: self-raising flour ?
Od: "Niteczka" <n...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora


> > przepisów i mam problem z mąką. W przepisie występuje self-raising
> flour,
>
> proszek do pieczenia
>

bron boze, proszek do pieczenia do baking powder. Raczej chodzi o make,
ktora ma juz w sobie proszek do pieczenia w odpowiedniej ilosci, niestety
nie wiem jakiej.

Pozdrawiam serdecznie,

owieczka
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wyniki pl.misc.dieta (82:21 - TAK)
Help !!! (Christmas cookies)
piekarnik Zanussi
Prosba o ...:)
Czy na patelni teflonowej można piec w alkoholu??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »