« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-25 13:00:42
Temat: Re: ser feta?"Agnes" wrote:
> Dzien dobry,
>
> Czy grupowicze moga mi doradzic co zrobic z serem Feta oprocz salatki
> greckiej (bo juz nam sie znudzila...)?
usmazyc,
i podac z sosem tzatziki :)
Mniam
--
Lia
GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-25 13:00:54
Temat: ser feta?Dzien dobry,
Czy grupowicze moga mi doradzic co zrobic z serem Feta oprocz salatki
greckiej (bo juz nam sie znudzila...)?
z gory dzieki
--
Agnes
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-25 13:07:16
Temat: Re: ser feta?Lia wrote:
> > Czy grupowicze moga mi doradzic co zrobic z serem Feta oprocz salatki
> > greckiej (bo juz nam sie znudzila...)?
> usmazyc,
zaintrygowalo mnie to - w jakiej formie usmazyc?
Justyna
> [...] i podac z sosem tzatziki :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-25 13:18:11
Temat: Re: ser feta?
Użytkownik Agnes w wiadomości do grup dyskusyjnych
> Czy grupowicze moga mi doradzic co zrobic z serem Feta oprocz salatki
> greckiej (bo juz nam sie znudzila...)?
>
na pizze po upieczeniu pizzy:-)
anya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-25 13:44:58
Temat: Re: ser feta?Fri, 25 Oct 2002 15:00:54 +0200, "Agnes" <v...@t...pl> napisal/a:
>Czy grupowicze moga mi doradzic co zrobic z serem Feta oprocz salatki
>greckiej (bo juz nam sie znudzila...)?
rozdziabać na grudki, albo pokroić na średnio grube plastry, wymieszać
ze szpinakiem (takim niezmielonym, bywają w mrożonkach całe liście,
ewentualnie 'zmielony" porządnie odsączyć) i wpakować w ciasto
francuskie. do pieca i... jeść!
hmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-25 13:48:11
Temat: Re: ser feta?"Justyna Chodakowska" wrote:
> Lia wrote:
>
>>> Czy grupowicze moga mi doradzic co zrobic z serem Feta oprocz
>>> salatki greckiej (bo juz nam sie znudzila...)?
>> usmazyc,
>
> zaintrygowalo mnie to - w jakiej formie usmazyc?
>
kroisz plaster, tak na szerokosc 1,5 cm - nie grubszy.
Panierka z bułki tartej, i smazysz - z obu stron do zrumienienia.
Jesc nalezy zaczac po 3 minutach od zdjecia z patelni - serek dochodzi do
siebie (oczywiscie pamietajac zeby serek lądował na podgrzanym talerzu).
--
Lia
GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-25 20:19:16
Temat: Re: ser feta?Agnes <v...@t...pl> napisał(a):
> Czy grupowicze moga mi doradzic co zrobic z serem Feta oprocz salatki
> greckiej (bo juz nam sie znudzila...)?
Ostatnio próbowałem przepis zasłyszny u kumpla, który stosują w pewnej
knajpce - sos czosnkowy. Rozetrzeć fetę, dolać śmietany (testowałem z
18%) dla uzyskania żądanej konsystencji, wycisną czosnku (ile trzeba ;)
), przyprawić pieprzem... Dla mnie smakuje.
M.S.
--
-- Mariusz Sawicki -- Registered Linux User #185473 -- \ /
-- pgp key http://www.rash.vi.pl/pgp.asc 98717B0B --
- Widzu, w rece twoje polecam ducha mego (...) ^
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-25 22:47:26
Temat: Re: ser feta?
Użytkownik "Agnes" <v...@t...pl> napisał w wiadomości
news:apbf0u$oc2$1@shilo.silesia.pik-net.pl...
> Dzien dobry,
>
> Czy grupowicze moga mi doradzic co zrobic z serem Feta oprocz salatki
> greckiej (bo juz nam sie znudzila...)?
>
> z gory dzieki
> --
> Agnes
>
Pokroić w spore kostki, rozrobić gęste ciasto naleśnikowe, maczać i wrzucać
na mocno rozgrzany głęboki olej, smażyć na złoty kolor. Podawać z warzywami
i sosem żurawinowym, albo borówkowym pyszności:-))
Pozdrawiam
Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-26 07:25:32
Temat: Re: ser feta?>(oczywiscie pamietajac zeby serek lądował na podgrzanym talerzu).
a czemu?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-26 08:21:16
Temat: Re: ser feta?"rena" wrote:
>> (oczywiscie pamietajac zeby serek lądował na podgrzanym talerzu).
>
> a czemu?
poniewaz podgrzany talerz utrzymuje ciepło w potrawie, tym samym serek moze
dojsc do siebie, i nie stygnie natychmiast. Taki usmazony ser, który zbyt
szybko przestygnie robi się twardy, i własciwie całe smazenie przestaje miec
sens.
Tak poza tym w restauracjach zawsze sie podaje jedzenie n apodgrzanych
talerzach.
--
Lia
GG 1516512 ICQ 166035154
O wszystkim decyduje środowisko. Dlatego anioły fruwające w niebie mają
piękne skrzydła, natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |