| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-06-27 07:17:59
Temat: sklejające się pierogiproszę o pomomoc !
Wczoraj miałam swój debiut z "pierogami z truskawkami" w roli głównej
moim wzdaniem wzystko jest ok za wyjątkiem tego, że po ugotowaniu
paskudy się do siebie kleiły
musiałam użyć prawie wszystkich talerzy w domu :)
tak żeby żaden pierożek nie dotykał innego
Może są jakieś bardziej sprawdzone metody na te śliskie bestjki
Dzięki za pomoc Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-06-27 07:24:28
Temat: Re: sklejające się pierogi
"Ania_B" <ania@_nospam_dmz.com.pl> wrote in message
news:e7qm4n$dof$1@atlantis.news.tpi.pl...
proszę o pomomoc !
Wczoraj miałam swój debiut z "pierogami z truskawkami" w roli głównej
moim wzdaniem wzystko jest ok za wyjątkiem tego, że po ugotowaniu
paskudy się do siebie kleiły
musiałam użyć prawie wszystkich talerzy w domu :)
tak żeby żaden pierożek nie dotykał innego
Może są jakieś bardziej sprawdzone metody na te śliskie bestjki
Dzięki za pomoc Ania
Pół szklanki oleju do osolonej wody, w której się będą gotowały,
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-06-27 07:29:16
Temat: Re: sklejające się pierogi
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:e7qmg0$f02$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Ania_B" <ania@_nospam_dmz.com.pl> wrote in message
> news:e7qm4n$dof$1@atlantis.news.tpi.pl...
> proszę o pomomoc !
> Wczoraj miałam swój debiut z "pierogami z truskawkami" w roli głównej
> moim wzdaniem wzystko jest ok za wyjątkiem tego, że po ugotowaniu
> paskudy się do siebie kleiły
> musiałam użyć prawie wszystkich talerzy w domu :)
> tak żeby żaden pierożek nie dotykał innego
>
> Może są jakieś bardziej sprawdzone metody na te śliskie bestjki
>
> Dzięki za pomoc Ania
>
> Pół szklanki oleju do osolonej wody, w której się będą gotowały,
To samo robi się z makaronem i innymi gotowanymi ciastami, które maj ą być
wyławiane lub odcedzane. Ja jeszcze mam pod ręką roztopione świeże masełko i
polewam same pierogi, wtedy się nie skleją z pewnością - wystarczy posypać
cukrem, ale jak mają być ze śmietaną to po odcedzeniu lepiej rozłożyć na
porcje i polać śmietaną, posypać cukrem i od razu podać.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-06-27 07:36:00
Temat: Re: sklejające się pierogi** Ania_B wrote:
> Wczoraj miałam swój debiut z "pierogami z truskawkami" w roli głównej
> moim wzdaniem wzystko jest ok za wyjątkiem tego, że po ugotowaniu
> paskudy się do siebie kleiły
> musiałam użyć prawie wszystkich talerzy w domu :)
> tak żeby żaden pierożek nie dotykał innego
> Może są jakieś bardziej sprawdzone metody na te śliskie bestjki
Kilka łyżek oleju do wody w której gotujesz, po odcedzeniu ugotowanych
pierogów zahartuj je przelewając dosyć obficie zimną wodą.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |