| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-30 19:13:16
Temat: slimaki winniczki - jak ?Witam:
Poszukuje przepisu na przygotowanie slimakow winniczkow .
Prosi mnie o to znajomy , ktory nie ma o tym zielonego pojecia .
Dodam , ze chodzi mi o przepis + jak postepowac z zywymi slimakami .
Bardzo prosze o pomoc .
Pozdrawiam
Andrzej
a...@p...onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-31 05:37:28
Temat: Odp: slimaki winniczki - jak ?A dziendobry!
Kiedys robilem takowe jedzonko, z jakiejs ksiazki francuskieg autora.....
Z tego co pamietam to slimaczki nalezy przeglodzic w klatce (dla oproznienia
sie ich) ........... albo 24 godz albo 48 godzin. Potem przygotwywuje sie
wywar woda + wino polnapol. Do tego dodaje sie przyprawy i rozne wazywka.
Oproznione (z odchodow) slimaki trzeba umyc i wrzuca sie je na wrzatek.
Obgotowywuje sie okolo 0,5 h. A nastepnie trzeba je wylowic i "wykrecic" ze
skorupek, oddzielic stope od "bebechow", a stopy gotowac dluzej w wywarze.
Skorupki dokladnie umyc. Potem do tych skorupek wkladamy maslo czosnkowe
(maslo+czosnek+posiekana nac pietruszki), potem ugotowana stope slimaka i
znaowu kawalek maselka. Do piekarnika na chwilke.......... i juz mamy
przepyszne slimaczki.....
SMACZNEGO!
pzdr
paw
Użytkownik Andrzej <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:g7%g5.64836$p...@n...tpnet.pl...
> Witam:
> Poszukuje przepisu na przygotowanie slimakow winniczkow .
> Prosi mnie o to znajomy , ktory nie ma o tym zielonego pojecia .
> Dodam , ze chodzi mi o przepis + jak postepowac z zywymi slimakami .
> Bardzo prosze o pomoc .
> Pozdrawiam
> Andrzej
> a...@p...onet.pl
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-31 08:14:22
Temat: Odp: slimaki winniczki - jak ?> A dziendobry!
> Kiedys robilem takowe jedzonko, z jakiejs ksiazki francuskieg autora.....
> Z tego co pamietam to slimaczki nalezy przeglodzic w klatce (dla
oproznienia
> sie ich) ........... albo 24 godz albo 48 godzin. Potem przygotwywuje sie
> wywar woda + wino polnapol. Do tego dodaje sie przyprawy i rozne wazywka.
> Oproznione (z odchodow) slimaki trzeba umyc i wrzuca sie je na wrzatek.
> Obgotowywuje sie okolo 0,5 h. A nastepnie trzeba je wylowic i "wykrecic"
ze
> skorupek, oddzielic stope od "bebechow", a stopy gotowac dluzej w wywarze.
> Skorupki dokladnie umyc. Potem do tych skorupek wkladamy maslo czosnkowe
> (maslo+czosnek+posiekana nac pietruszki), potem ugotowana stope slimaka i
> znaowu kawalek maselka. Do piekarnika na chwilke.......... i juz mamy
> przepyszne slimaczki.....
Dokładnie tak samo Ja postępowalem ze slimakami i byly rewelacyjne. Zamiast
wina dodawalem octu (taki milaem przepis) tylko nie pamietam ile. No i dobra
rada zeby w piekraniku posiedzialy dosc dlugo.
Pozdrawiam
grzegorz drabik
www.restaurants.pl
---euroserwer---
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-31 09:52:53
Temat: Odp: slimaki winniczki - jak ?Witam!
> Dokładnie tak samo Ja postępowalem ze slimakami i byly rewelacyjne.
Zamiast
> wina dodawalem octu
Jak ktos lubi............ ja osobiscie polecam wino (biale wytrawne)
>(taki milaem przepis) tylko nie pamietam ile. No i dobra
> rada zeby w piekraniku posiedzialy dosc dlugo.
A ja bym radzil nie zadlugo, bo sie ze slimakow "frytki" robia w tym maselku
;-).
pzdr
pawkal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |